Verhuurde Feyenoorders: Wålemark beleeft teleurstellend debuut

Stan

Waar bij Feyenoord dit weekend alles in teken stond van de afgelaste Klassieker, kwamen er ook weer een aantal huurlingen van de Rotterdammers in actie. In tegenstelling tot de ploeg van Arne Slot konden zij hun duels wel allemaal afspelen, al was dat bij de meesten geen garantie voor een goede afloop.

Ramon Hendriks: Sparta – Vitesse (1-0)
Na twee korte invalbeuren stond Ramon Hendriks zondag voor het eerst in de basis bij Vitesse. Samen met Isimat-Mirin vormde de Feyenoord-huurling het Arnhemse verdedigingsduo dat Sparta van scoren af moest houden. Dat streven kon echter snel overboord gegooid worden: al na zes minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Verschueren. Op zoek naar de gelijkmaker slaagde Vitesse er niet in om ook maar één schot op goal te produceren en dus stond de 1-0 stand ook na 111 speelminuten op het bord. Hendriks heeft dan het veld al verlaten: de mandekker werd na 87 minuten gewisseld voor Altena.

Patrik Wålemark, Lennart Hartjes & Mimeirhel Benita: Heerenveen – Excelsior (0-3)
Patrik Wålemark debuteerde zaterdag als invaller voor sc Heerenveen in wat uit Fries perspectief een teleurstellende pot was. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd de ploeg van Kees van Wonderen met 0-3 afgedroogd door Excelsior, dat een uitstekende seizoenstart beleefd. Wålemark mag na ruim een uur zijn opwachting maken voor Heerenveen als het al 0-2 staat voor de bezoekers uit Kralingen. Ook de Zweedse buitenspeler kan het tij niet keren en vlak voor tijd delen de bezoekers via de 0-3 van Parrott de genadeklap uit. Zo lijden Wålemark & Co een pijnlijke nederlaag tegen Excelsior, waar de verhuurperiodes van Feyenoord-huurlingen Lennard Hartjes (langdurig geblesseerd) en Mimeirhel Benita (negentig minuten op de bank) nog geen doorslaand succes zijn.

Thijs Jansen: MVV – De Graafschap (1-2)
De Graafschap boekte zondag tijdens de uitwedstrijd in Maastricht de derde overwinning op rij. Daarmee krabbelt de club uit Doetinchem langzaam op, nadat het een moeilijke seizoenstart beleefde. Feyenoord-huurling Thijs Jansen heeft als tweede keeper een gering aandeel in deze de doelman kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor De Superboeren en moest ook tijdens de 1-2 overwinning op MVV genoegen nemen met een plek op de bank.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht - Jong AZ (0-0)
Van de vier Feyenoord-huurlingen bij FC Dodrecht maakten alleen Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand vrijdag hun opwachting tegen Jong AZ. Antef Tsoungui moest het duel laten schieten vanwege een onbekende blessure en Korede Osundina, die zijn debuut nog moet maken voor De Schapekoppen, ontbrak vanwege familieomstandigheden.

Sebaoui begon, zoals altijd dit seizoen, in de basis bij Dordrecht, terwijl ’t Zand ten opzichte van het duel tegen TOP Oss, weer reservespeler was. In een niet al te spectaculaire wedstrijd komen beide spelers uiteindelijk in actie, maar niet tegelijkertijd: Sebaoui verlaat na 63 minuten het veld, terwijl ’t Zand pas 20 minuten later invalt. Het treffen met de jeugdploeg van AZ eindigt in 0-0,

Ezequiel Bullaude: Boca Juniors – Lanús (1-1)
Het Boca Juniors van Ezequiel Bullaude is zaterdag tegen CA Lanús blijven steken op een 1-1 gelijkspel. De Argentijnse grootmacht kwam na iets eer dan een half uur nog wel op voorsprong, maar moest in het tweede deel van de wedstrijd gelijkmaker incasseren. Bullaude kwam slechts tien minuten voor tijd als wisselspeler in het veld en kon het verschil niet meer maken voor Boca.

Tidjany Touré: FC Porto – Gil Vicente (2-1)
Tidjany Touré moest dit weekend vanaf de bank toekijken hoe zijn club Gil Vicente een stunt tegen FC Porto op het nippertje aan zich voorbij zag gaan. Op bezoek bij de huidige koploper van Portugal stond het lang 1-1, totdat de thuisspelende ploeg in minuut 91 de winnende treffer wist te maken en Gil Vicente zo met lege handen terugstuurde naar huis. Touré kreeg voor het eerst dit seizoen geen speelminuten van trainer Vítor Campelos.

Neraysho Kasanwirjo: Rapid Wien – Sturm Graz (1-1)
Neraysho Kasanwirjo, die afgelopen vrijdag nog werd opgeroepen voor Jong Oranje, vond zichzelf zondag wederom terug op de rechtsbackpositie bij Rapid Wien. De club uit de Oostenrijkse hoofdstad nam het in eigen stadion op tegen nummer 2 Sturm Graz, dat vorig jaar nog in de Europa League-poule zat bij Feyenoord. Door een eigen doelpunt van de uitploeg kwam Rapid halverwege de wedstrijd op voorsprong, maar het wist de enigszins gelukkige voorsprong niet lang te verdedigen: vier minuten later maakt Graz de 1-1. Dat is ook meteen de uitslag van de wedstrijd, waarin Kasanwirjo de volle 90 minuten mocht meespelen.