Gerucht
jose-mourinho

VK Sportphoto

Europees

'Positie Mourinho wankelt bij Feyenoord-tegenstander Roma'

Stan

Als Feyenoord het in februari tijdens de play-offs van de Europa League opneemt tegen AS Roma, zou het zomaar eens een andere trainer kunnen treffen dan José Mourinho. De Romeinen zijn onder leiding van de Portugese manager bezig aan een matig seizoen en dus melden verschillende Italiaanse media dat de eigenaren van de club hun vertrouwen in The Special One langzaam kwijtraken.

Roma leed zondag alweer de zevende competitienederlaag van het seizoen, door zich op bezoek bij AC Milan met 3-1 te laten aftroeven. De club uit de hoofdstad bezet inmiddels een teleurstellende 9e plek in de Serie A, waarbij de klasseringen die recht geven op Europees voetbal steeds verder uit het zicht raken.

Door de tegenvallende prestaties van I Giallorossi richt de kritiek zich nu vooral op de vaak ongenaakbare Mourinho. De Portugees is populair in Rome, mede door de succesvolle campagnes in Europa van de afgelopen twee seizoenen, maar moet vrezen voor zijn baan nu de Romeinen onder zijn leiding bezig zijn aan het slechtste seizoen sinds 2003. Op de tribunes, waar de trainer tegen Milan zelf plaats nam na wederom een schorsing, klinkt steeds meer gemor en ook de Amerikaanse eigenaren Dan en Ryan Friedkins verliezen volgens onder anderen La Gazetta dello Sport en La Repubblica langzaam hun vertrouwen.

Mourinho wuift de klaagzangen weg en stelt 'geen Harry Potter' te zijn, die met een beperkte selectie en weinig financiële middelen wonderen kan verrichten. De coach die veel successen beleefde in zijn carrière, kreeg het nog wel voor elkaar zijn ploeg via een tweede plaats in de groep naar de tussenronde van de Europa League te loodsen. Daar wacht op 15 en 22 februari zoals bekend een tweeluik met Feyenoord. Of de ploeg van Arne Slot dan voor het derde seizoen op rij tegenover Mourinho komt te staan, is dus nog maar de vraag. Een ontslag voor The Special One hangt steeds meer in de lucht en naar verluidt zou oud-middenvelder en Roma-icoon Daniele de Rossi klaar staan om hem op te volgen in het Stadio Olimpico.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

We moeten ff een engels liedje verzinnen voor in het stadion. Not the special one but the sacked one
Dik verliezen van Feijenoord en dan daarom ontslag krijgen.
Ideale revanche voor die arrogante kwal (Ja hij heeft prijzen gewonnen, maar alsnog).

Leik citaat voor Slot aan José:
Je kan beter naar mij en mijn elftal kijken.
Ik zit er nog.😁
De ultieme wraak. Arne die Mourinho het nekschot geeft met een 3-0 overwinning met twee rode kaarten voor As Roma waarvan een voor José zelf.
Laat hem maar blijven! Dan kan Feyenoord er voor gaan zorgen dat die irritante kwal daar vertrekt
Het zou mooi zijn als Feyenoord het laatste zetje kan geven!