transfercheckv2

Transfers

Transferchecks: Jebbison, Borys en Perea?

FeyenoordTM

Vanuit het buitenland gonst het ook deze transferwindow weer van de transfergeruchten: Feyenoord werd afgelopen week opnieuw gelinkt aan drie namen van spelers. 1908.nl ging na in hoeverre de winterse transferroddels berust zijn op waarheid.

Daniel Jebbison

Daniel David Jebbison (20) beschikt in de Premier League bij Sheffield United over een aflopend contract. De spits mag sinds de jaarwisseling praten met mogelijke nieuwe werkgevers, en dat was voor zijn entourage waarschijnlijk een mooi gegeven om de speler in de markt te zetten. De spits werd via journalist Graeme Bailey gelinkt aan een mogelijke overstap naar Juventus, Napoli, Atalanta, Lazio, Genoa, VfB Stuttgart, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, RB Leipzig, AS Monaco, OGC Nice, Olympique Lyon, Girona, Sevilla én Feyenoord. De geloofwaardigheid spat er al vanaf met dusdanig veel clubs in één nieuwspublicatie: Feyenoord blijkt bij navraag totaal onbekend met Jebbison. De club gaat niet in de markt komen voor zijn diensten.

Karol Borys

Een speler die wél bekend is bij de club, is Karol Krzysztof Borys (17). TVP Sport maakte vorige week melding van mogelijke Rotterdamse belangstelling voor de Poolse linksbenige middenvelder, maar Feyenoord zou daarbij niet de enige gegadigde zijn. Naast Feyenoord worden ook Ajax, PSV, Girona en Hull City genoemd als geïnteresseerde partijen. Navraag leert dat Feyenoord tot op heden nog nooit toenadering heeft gezocht voor de aanvallende middenvelder: de Rotterdamse club is dus niet concreet. Borys staat tot medio 2026 onder contract bij Śląsk Wrocław.

Oscar Perea

Volgens journalist Guillermo Arango van RCN Radio zou Feyenoord in Colombia geïnformeerd hebben Oscar Andrés Perea Abonce (18). De linksbuiten staat tot aan het einde van het jaar onder contract bij Atlético Nacional en zit bij de selectie van Colombia onder-23. Feyenoord kent de speler wel, maar zegt zelf niet geïnformeerd te hebben: de club heeft jongeling Leo Sauer in de gelederen en heeft alle vertrouwen gevestigd om de Slowaaks international. Feyenoord is niet concreet voor Oscar Perea en gaat dat ook op korte termijn niet worden.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.

Delen

Reacties

Feyenoord TM Zijn der spelers waar we wel concreet in de markt voor zijn?
ik mis de Turkse LCV die op footballtransfers gelinkt wordt aan Feyenoord.
De tekst bij die Oscar Perea vind ik opvallend. Waarom zou je geen concurrentie voor Sauer willen halen? Ik geloof ook in Sauer, wat mij betreft hoort hij zelfs in de basis, maar bij geen enkele topclub is het gebruikelijk dat je op één zo'n speler alles inzet. Bij PSV halen ze bijvoorbeeld ook concurrentie voor mega talenten als Bakayoko.

Even los van het feit dat we kwantitatief overbezet zijn op de vleugels, kwalitatief mag er wel wat bij. En als zo'n Colombiaans talent Sinisterra achtige potentie heeft moet je dat natuurlijk ten alle tijden doen. Je ziet in elk geval kwaliteiten die we momenteel ontberen (behalve bij Sauer): diepgang en explosiviteit op de vleugels.

Overigens vind ik het bijzonder dat de reden dan zou zijn dat ze in Sauer geloven, maar hem na een succesvol trainingskamp weer als invaller gebruiken in plaats van basisspeler. Stel hem dan op in de basis als je echt in hem gelooft.
Er zijn genoeg posities met minder jong talent dan linksbuiten, dus logisch dat ze eerst naar andere posities kijken.
Je hebt een uitstekende scouting maak daar gebruik van, ook zonder al te veel financiële middelen zou dat moeten lukken! Andere clubs zijn daar gewoon voortvarender in en vertrouwen op hun scouting.
We hebben tijd zat! Rustig aan! Plek 2 zit al lang in de pocket! En is gelukkig ook niet zo belangrijk!
@feyenoordtm dus op dit moment is Feyenoord voor niemand concreet geïnteresseerd, denk je dat ze dat wel nog worden?
'Concreet' en 'geïnteresseerd' zijn twee uitersten. We zijn concreet voor 0 spelers, maar geïnteresseerd in zo'n 350 spelers.
Na navraag te hebben gedaan is bekend geworden dat Feyenoord niet concreet is voor het Kampioenschap
Hahaha Ik krijg bij het kampioenschap van mijn buurman een Taart!!
Mijn vrouw zegt koop die taart zelf maar?!!