Brian Priske | Pro Shots

Pro Shots

Nieuws

Priske: "Ik wil spelers zien zweten en bloeden voor het logo"

Moreno

De nieuwe hoofdtrainer Brian Priske stond voor het eerst de Nederlandse pers te woord tijdens de persconferentie van woensdagmiddag. De Deen is nog geen week onderweg, en deelt zijn eerste indrukken bij Feyenoord. 

Vandaag maakte Priske na de openbare training op 1908 al kennis met de aanwezige supporters. Belangrijk, zo vindt de coach. "Supporters betekenen alles voor een club. Met name bij Feyenoord weet ik dat de fans een ongelooflijke support geven. Ik wil ze laten weten hoe belangrijk ze zijn voor deze club", aldus Priske. 

Met het opvolgen van Arne Slot heeft Priske grote schoenen te vullen. "Ik wil hem al het beste wensen bij Liverpool. Hij heeft hier geweldige fundering gelegd, en ik kan werken met een goed gestructureerde omgeving", merkte de nieuwe coach in zijn eerste werkweek. Hij ziet gelijkenissen met de visie van Slot en de zijne. "De filosofie is in veel aspecten vergelijkbaar. Ik wil graag dominant en aanvallend spelen, op een manier waar de fans plezier aan beleven. Inzet is cruciaal, daar begint het mee. Ik wil spelers zien zweten en bloeden voor het logo", is hij helder.

Aan het begin van de persconferentie excuseerde de Deen zich meteen over het feit dat hij geen antwoord kon geven in het Nederlands. "Mijn Nederlands is nog niet perfect, al versta ik bijna alles. Binnen een maand of twee hoop ik jullie in het Nederlands te kunnen antwoorden."

Delen

Reacties

Kan iemand de beste man vertellen dat Feyenoord de club van Geen Woorden Maar Daden is?!
Ik weet dat het tactisch en inhoudelijk na Arne Slot alleen maar minder kan worden, maar Ik hoop niet dat we van Priske het hele seizoen dit soort teksten gaan horen, want dan sla ik die perspraatjes lekker over.
Prima indruk. Goed gevoel over deze trainer. Welbespraakt.
Gewoon prima. Had wel gehoopt op meer vragen omtrent zijn tactiek, maar daar gaan we snel genoeg achter komen.
De vragen op de persco's zijn over het algemeen sowieso dramatisch
Lulde lekker weg net zoals slot perfect !
Goede persconferentie. Heb veel vertrouwen in hem.