Brian Priske | Pro Shots

Pro Shots

Nieuws

Trainer Brian Priske over mogelijke uitgaande transfers: "Is onderdeel van voetbal"

Moreno

Tijdens de eerste persconferentie van Brian Priske vertelde de 47-jarige oefenmeester over de nieuwe assistent-trainers, liet hij zijn licht schijnen op de mogelijke mutaties in de selectie en besprak hij de kansen voor jeugdspelers om door te stromen bij Feyenoord. 

Assistent-trainers 
Priske is erg blij met de toevoegingen aan zijn staf: assistenten Lukas Babalola en Björn Hamberg. "Dit zijn twee mensen die persoonlijke vaardigheden hebben die ik erg waardeer. Lukas en Björn hebben een vergelijkbare visie op het mensaspect. Daarnaast hebben ze natuurlijk veel voetbalinhoudelijke kwaliteiten. Björn heeft ervaring in de Premier League, en Lukas heeft zich bij Sparta Praag van analist tot assistent-trainer ontwikkeld. Hij kent me dan ook al beter. Het is fijn voor mij dat er mensen bij me zijn die mij al kennen."

Transfers
Voor de nieuwe hoofdtrainer is er nog weinig reden om het over in- en uitgaande transfers te hebben. "Daar is het nu niet de tijd voor. Dat blijft tussen mij en Dennis (te Kloese, red.). Er zullen vast spelers weggaan, maar ik hoop dat er zo veel mogelijk blijven. Het is een gevolg van goede prestaties, dan ontstaat er interesse in goede spelers." Ook over de keeperskwestie wilde hij nog weinig kwijt. Heeft de aanstaande contractverlenging van Timon Wellenreuther invloed op de toekomstkeuzes van Justin Bijlow? "Daar kan ik niks over zeggen. Wat ik wel kan zeggen, is dat we hele goede keepers hebben en ik hoop dat ze allemaal blijven."

Priske is niet bang voor een groot aantal vertrekkers tijdens deze zomer. "Ik zie het als onderdeel van voetbal. Het is aan mij en de staf om te zorgen dat het team zo goed mogelijk voorbereid is als er een speler weggaat. Daarin moeten we vooruitkijken, en daar wordt door de scouting en Dennis genoeg tijd in gestoken."

Perspectief jonge spelers
Met jongens als Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman heeft Feyenoord spelers uit eigen gelederen die de stad en de club vertegenwoordigen. Hartman is nog langdurig uitgeschakeld en van Bijlow en Geertruida is onduidelijk waar hun toekomst ligt. Priske: "Het is de identiteit van de club om eigen talent door te laten stromen. Daarin is de academie heel belangrijk. De fans zien graag Rotterdamse jongens in De Kuip spelen. Ik weet hoe belangrijk dat voor ze is. Als team en club willen wij Rotterdam ook representeren."

Delen

Reacties

Gewoon lekker verkopen en cashen voor de spelers. Nog niet zo lang geleden kon Feyenoord elke zomer maar met 2 a 3 miljoen de transfermarkt op en stonden er nog veel schulden open. Maak gebruik van het momentum, gebruik de scouting en bouw aan de toekomst
@Bombarda komen er nog jongens uit Scandinavie? Gezien de staf daar van vandaan komt?
@Bombarda er worden nu veel al buitenlandse spelers gescout/ gekocht, staan er ook nog Nederlandse spelers op de lijst voor Feyenoord 1?
Uitgaande transfers zijn onderdeel van voetbal. Maar vrijwel de gehele basis die weggekocht zou kunnen worden, is dat niet. Hopelijk vindt hij dat ook.
Ik hoop dat bijvoorbeeld een Timber behouden blijft.

Dat Hancko, Geertruida en Wieffer vertrekken is zo goed als een feit. van den Belt en Zerrouki mogen van mij ook wel naar de uitgang.
Hoop komend seizoen op Sauer en Milambo 🙏
Als ze goed genoeg zijn wel, anders niet
Nikszeggend interview op One. Open deuren. Precies wat de fans willen horen. Trainers zijn demagogen geworden helaas.
Schopte jij de deur van je directeur in je bij je eerste werkdag?
Was meteen je laatste vermoed ik zo....