priske

Nieuws

Priske: "Zechiël is een pure leider en neemt zijn verantwoordelijkheid"

Van de redactie

In het eerste oefenduel in voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen FC Dordrecht heeft Feyenoord een overtuigende 0-4 overwinning behaald. Na de wedstrijd sprak hoofdtrainer Brian Priske over het spel van zijn team in gesprek met Feyenoord ONE en had lovende woorden voor Gjivai Zechiël en Calvin Stengs.

Calvin Stengs, zaterdagmiddag aanvoerder in de basiself, gaat een belangrijke rol krijgen in het nieuwe systeem van Priske. "Ik heb goede gesprekken gehad met Calvin afgelopen week. Ik weet waartoe hij in staat is en ik wil dat hij meer verantwoordelijkheid pakt. Voor mij is zijn positie de belangrijkste in deze formatie. Hij moet veel aanwezig zijn aan de bal en hem opeisen. Hij had een aantal hele goede passes en scoorde natuurlijk een prima doelpunt. We hebben andere spelers besproken als aanvoerder, maar ik ben blij met hem."

Priske had ook lovende woorden voor Gjivai Zechiël. De talentvolle speler van de Rotterdammers had in de tweede helft de aanvoerdersband om. "Ik ben nu een week met Zechiël, maar ik hou nu al van hem. Zechiël is een pure leider en neemt zijn verantwoordelijkheid ook zonder band. Zijn energie en hele mentaliteit waarmee hij naar 1908 komt, is indrukwekkend. Gisteren vertelde ik hem dat hij als centrale verdediger moest spelen en hij keek me aan: 'Weet je het zeker, coach?' Hij vond het geen probleem om daar te spelen. Hij straalde zelfvertrouwen uit op het veld. Hij gaat tijdens het seizoen niet centraal spelen, maar heeft veel kwaliteiten."

Delen

Reacties

Zechiël is ook een topper.
Waar we plezier aan gaan beleven en voor veel miljoenen wordt verkocht
Dat voor miljoenen verkopen er altijd bij… geniet er maar eens gewoon van.
Straks gaat de jeugdopleiding zo goed renderen dat we ons niet meer op de transfermarkt hoeven te roeren.

Het maakt ons trots dat Zechiël aan het doorbreken is. Echte Feyenoorders in het elftal vind ik mooi. Van Hartman genieten we ook intens.
Prachtig dat BP zo positief is over Zechiël. De meesten van ons hadden dat ook al gezien. Moet wel naar de Breakfast Club.
Piske zet de puntjes op de I goede inzicht , ook hij moet even de tijd krijgen met al de spelers klaar de krijgen voor de nieuwe seizoen , hij laat ook duidelijk zien weer de baas is ook gewerkt moet worden ,
zo krijgen wij weer een leuke groep terug , hij straalt ook vertrouwen uit over de hele groep ook belangrijk .
Lekker is dat. Priske heef ook al gezien, wat wij gezien hebben.
Ik zou hem graag op de plek van Zerrouki zien, hij lijkt me echt een perfecte controleur en spelverdeler in dit systeem die een wat hogere handelingssnelheid heeft aan de bal dan Zerrouki. Eigenlijk kan je met Zechiël en Milambo al een heel mooi en complementair centraal duo vormen op het middenveld, maar kan me goed voorstellen dat het nog als te licht wordt gezien gezien de leeftijd van deze spelers. De toekomst ziet er in elk geval heel goed uit voor Feyenoord met dit soort talenten.
Voor in de toekonst zeker.
Op Cl niveau heb je nog wel veel extra's nodig.
Verrassend maar vooral leuk dat Brian dit zegt. Echt een goeie opvolger van Lutsharel Geertruida, als 'ie weggaat.
Precies waar ik aan zat te denken.
Multi-inzetbaar.
En Geert was eerst ook verdedigend/positioneel best zwak
Geen probleem dat hij nog moet leren
Ik volg Zechiël al paar jaar en dit is echt een pareltje en hopelijk krijgt hij veel kansen of als hij er echt klaar voor is basisplek .
Net als Priske heb ik veel vertrouwen in deze jongen.
Sauer, Zechiël, Read, Van Sas enz. Gaat goed hoor.