yv2022918yv2022918a1a08416

VK Sportphoto

Nieuws

PSV - Feyenoord • 4 - 3 [FT]

Ference

Vandaag staat in speelronde 7 van de Eredivisie de topper tegen PSV op het programma. Feyenoord reist na de twee thuis-overwinningen tegen Sparta (3-0) en Sturm Graz (6-0) met een goed gevoel af naar Eindhoven. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt en gaan we zien of de Rotterdammers dit goede gevoel kunnen vasthouden. De wedstrijd is live te volgen op het hoofdkanaal van ESPN of blijf op de hoogte via dit artikel! 

 

PSV 4 - 3 Feyenoord [FT]: 

3' 0-1 Idrissi

16' 1-1 Branthwaite

25' 2-1 Gakpo

42' 2-2 Danilo

47' 3-2 Til

73' 3-3 Kökcü

83' 4-3 Obispo

 

Opstelling PSV: Benitez; Teze, Branthwaite, Obispo (85' Ramalho), Max; Sangaré, Veerman (93' Mwene), Til (74' Gutiérrez); Saibari, Simons (74' Bakayoko), Gakpo (C). 

Wissels: Drommel, Waterman, Hoever, Ramalho, Mwene, Gutiérrez, Ledezma, Sávio, Vertessen en Bakayoko. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez (85' Bullaude); Timber, Kökcü (C), Dilrosun (71' Szymański); Jahanbakhsh (56' Wålemark), Danilo (56' Gimenez), Idrissi (56' Paixão). 

Wissels: Wellenreuther, Marciano, Benita, Bjørkan, Hartman, Rasmussen, Wieffer, Bullaude, Szymański, Wålemark, Gimenez en Paixão. 

 

Scheidsrechter: Allard Lindhout

 

Wat gaan we doen vandaag kameraden? Laat het hieronder weten in de reacties! 

Delen

Reacties

Bijlow eruit gooien..
Middenveld veranderen en voorin Santi en igor voortaan starten.. Helaas is Slot beetje eigenwijs om met iedere keer zelfde eftal te starten die eigenlijk middelmatig is.
Zoveel deed bijlow niet verkeerd hoor, het gezeik begon door een speler als wieffer niet te gebruiken.
Dat gezeik op Bijlow moet echt nu stoppen! Feyenoord stond achterin te sukkelen maar dat komt ook omdat het middenveld werd overlopen.

We hebben dringend een stofzuiger (nummer 6) nodig die er direct staat, dat scheelt al heel veel kopzorgen. Even afgezien van de fouten (die PSV overigens ook maakte) ben ik trots dat een team dat zo kort me elkaar speelt, zo'n prestatie neer kan zetten tegen PSV in Eindhoven.

Ik ben alles behalve ontevreden op dit moment en verwacht veel groei dit seizoen! Alles in mij zegt mij dat wij mee kunnen doen in Europa en in de competitie, en dat komt omdat ik het team elke wedstrijd beter zie ballen en sterker zie worden.
Hadden beter zerrouki voor acht kunnen kopen.
9 tegendoelpunten in 7 wedstrijden, waaronder 1 topper. Het probleem is wel helder.
Als je zo doorgaat, heb het eind van het seizoen tussen de 40 en 50 tegen doelpunten en word je hooguit 4e of 5e.
Gakpo was de beste.
Bijlow de veel mindere, echte goede spelers( toppers ) pakken punten voor hun club, Bijlow niet, is ook geen topper
Ligt ff toe welke goals Bijlow had moeten voorkomen.
Die goal van Til moet die niet twijfelen en hard uitkomen. Hij is nu bang om geblesseerd te raken en komt half uit, Til is hem te slim af. Bij die laatste vond ik hem er ook niet goed uit zien... Was in het stadion moet nog even terugkijken.
Mwa.
Kritisch zijn mag, maar dit zijn van die ballen die 50% voor de spits zijn en 50% voor de keeper.
Je kan beter naar het moment van druk zetten voor zo'n voorzet kijken.
Hij is niet top op dit moment, maar ik zie hem ook een bal onder lat weg tikken en daar hoor je helemaal niemand over.
@Nol68 & @Miep1908

Beide zitten jullie hier juist vind. Natuurlijk is er 50/50 wie de kans krijgt in deze situatie. Maar je ziet aan alles en dus ook de twijfel in hoe te reageren.

Vorig seizoen was dat niet, was Bijlow heer en meester maar dat is nu niet. Ja hij had ook goede reacties maar dat is wel zijn taak als keeper.
Voornaamste structurele zwakheid van Feyenoord op dit moment wisten we al: er mist echt een goede defensieve middenvelder in dit soort wedstrijden. Ik had zelf graag gezien dat wieffer werd ingebracht. Verder zag je natuurlijk wel fouten in het verdedigen bij de corners en dat vooral Lopez wel erg makkelijk mensen uit zijn rug liet lopen. Maar dat zijn dingen die wel zullen verbeteren als ze langer samenspelen. Vooral Paixao viel slecht in. Szymanski liet af en toe wel zijn klasse zien. Positief is wel dat er veel scorend vermogen in de ploeg zit.
Idd Igor voor het eerst in de regen spelend hehehehe was niet een beste beurt.
Kameraden!
Balen van vandaag. Zie het zo, hier leren we van! Twee weken om te werken en daarna door rammen met dit mooie proces onder Slot!
Veel te veel balverlies op het middenveld, nonchalant voetbal , een twijfelende Bijlow ,goals uit standaardsituaties van Psv en een laatste goal uit een onterecht gegeven hoekschop ,zie daar dit resultaat kameraden. Een hoop lesmateriaal!
Gedane zaken nemen geen keer, maar als je Zerrouki had gekocht i.p.v. Bullaude en huur Szymanski had je nou gewoon 1e gestaan. Tegen goeie tegenstanders kom je tekort op het verdedigende stuk middenveld.
niks mee te maken..Bijlow keept als een krant...corner is geen corner maar doeltrap...psv-ers waren stervende zwanen en bleven jankend liggen..scheidsrechter was beetje voordeel voor thuisploeg aan het geven...trauner 1 foutje gemaakt...so be it...next game better.
Ik vind niet dat scheidsrechter in voordeel van een kant floot hij liet erg veel doorgaan vond het een mooie pot om te kijken. Jammer idd dat de VAR niet ingrijpt in zo een situatie maar goed.... We zijn pas 7 wedstrijden op weg. Er komen er nog 27
Liever Mannsverk, maar inderdaad, we missen een 6.
Feyenoord begon goed en eigenlijk viel de 1-1 uit het niets. PSV was tot dat moment nauwelijks nog gevaarlijk geweest. Waarom kiest Feyenoord er voor om de palen onbezet te laten bij corners? Je bent dan ontzettend kwetsbaar. Daarna werd het stadion wakker ging PSV meer druk zetten. Daar kwam ook de 2-1 uit. Dom om zo door de midden op te bouwen. Balverlies Dilrosun en het hele centrum lag open. PSV ging op het middenveld man tegen man spelen en dan heb je niets aan Dilrosun. Die kwam niet in het spel voor. Zelf had ik Wieffer in de rust er in gezet voor wat meer balans en duelkracht.
De 3-2 begon ook met balverlies van Feyenoord en vervolgens heeft Lopez geen oog voor de lopende middenvelder in zijn rug en komt Bijlow ook erg twijfelend uit zijn goal.
De 4e goal kwam uit een corner die nooit gegeven had mogen worden maar Obispo werd ook wel erg makkelijk vrij gelaten.
Net als tegen Lazio werd Feyenoord in fases overlopen en was het in de omschakeling erg kwetsbaar. Veel onnodig balverlies op het moment dat er veel mensen voor de bal waren. Als ze hier niet snel iets op vinden dan gaan ze het in alle toppers heel moeilijk krijgen dit seizoen.
Het zware veld en de extra rust voor PSV hielpen niet mee maar vooral de fouten van Feyenoord zelf maakten het verschil.
Heb geen moment het gevoel gehad dat we zouden winnen. Verloren op het middenveld. Zo kan het niet meer Dilrosun wisselen voor Wieffer . Timber en Kokcu is 1 teveel. Szymanski moet er altijd in. Klassespeler .We laten het beter aan onze trainer.
Ik heb juist constant het gevoel gehad dat we deze weer naar ons toe gingen trekken. Niet vanwege wat ik op het veld zag, het was nonchalant, slordig en met te weinig een topper mentaliteit, maar omdat ik weet dat iedere speler beter kan dan wat we vandaag gezien hebben. Het was niet zozeer dat PSV ons van de mat tikte, maar dat we zelf de bal steeds heel klungelig inleverden.
Dat we een geheel nieuwe voorhoede kunnen inbrengen, zonder daar kwalitatief minder van te worden, vind ik ook geruststellend.
Wel met je eens dat we de slag op het middenveld verloren, en daardoor onze aanval ook niet in stelling konden brengen. Dilrosun is in dit soort wedstrijden te frivool voor het middenveld en Timber is te veel van hetzelfde als Kokcu (maar dan een tikkie minder).
Geen man overboord, hier leren we van, maar zonde is het wel. De mentaliteit in dit soort wedstrijden moet wel echt beter.
Gakpo was de beste.
Bijlow de veel mindere, echte goede spelers( toppers ) pakken punten voor hun club, Bijlow niet, is ook geen topper
Gakpo was de beste.
Bijlow de veel mindere, echte goede spelers( toppers ) pakken punten voor hun club, Bijlow niet, is ook geen topper..mag de trainer niet gewisseld worden tijdens een wedstrijd
Szymanski was net een of twee dagen terug bij groepstraining dus snap wel dat die nog niet volledig speelde
Heb geen moment het gevoel gehad dat we zouden winnen. Verloren op het middenveld. Zo kan het niet meer Dilrosun wisselen voor Wieffer . Timber en Kokcu is 1 teveel. Szymanski moet er altijd in. Klassespeler .We laten het beter aan onze trainer.
Ik wil het absoluut niet hebben over de positieve dingen die we uit deze wedstrijd hebben gehaald. Genoeg veren in de kont gehad afgelopen week.
Dit was gewoon een slechte wedstrijd, als het niveau omhoog gaat dan verzaken de spelers. Het middenveld staat gewoon nog niet. Timber en kokcu samen werkt gewoon niet. Ik zie liever een wieffer naast timber ondanks ze hoge transfersom.
Naast Kökçü, ipv Timber bedoel je?
Nuchtere analyse van onze trainer. Zuur dat je niet wint, niet top gespeeld maar desondanks nog redelijk dichtbij. Even balen en dan weer verder met de ploeg in opbouw.
Dit is echt zo gigantisch zuur, vooral omdat het niet eens een hoekschop was…. Come on Feyenoord!!!!!
Dat het geen hoekschop was was echt het laatste waar het aan lag vanmiddag.
Eens dat het niets te maken heeft met je eigen vertoonde spel maar het is qua resultaat wel heel relevant. Het wordt uiteindelijk beslist door die hoekschop. Kan op het eind dus gewoon bepalen wie er kampioen wordt of wie 2 en 3. Scheelt tig miljoen.

Dan hebben we een VAR die wel uit 10 hoeken mag zoeken naar een millimeter buitenspel maar voor dit soort cruciale zaken mag hij niet gebruikt worden. Het blijft allemaal heel krom.
Een echte heen en weer wedstrijd, waar we helaas niet aan het langste eind hebben getrokken. Positieve punten is weer het uithoudingsvermogen wat in het team zit en het aanvallende vermogen. Werken aan de verdediging is een must. De gene die invallers afbranden kunnen beter geen voetbal meer kijken, dat zeiken moet afgelopen zijn. Op naar een beter resultaat!
Aanvullend punt: hopelijk gaan ze vaak de dode spel momenten van PSV terug kijken. Hoe kan het nou zijn dat ELKE corner gevaarlijk kan zijn?
afbranders moeten zelf in Feyenoord 1 gaan staan, worden we gelijk kampioen en.winnen de EL cup.
Vooral de slag op het middenveld verloren. Timber en Kokcu zijn niet complementair aan elkaar. Dilrosun leuk tegen de kleintjes, maar bij een hoger niveau geeft hij niet thuis. Ik zie liever Szymanski op die positie.
Zou donderdag niet meegespeeld hebben?
absoluut! Daarom vind ik dat FR1 het goes gedaan heeft!
Onterechte 4 de goal, maar Bijlow komt ook nooit meer uit. Ze waren wel beter, middenveld van ons was te zwak vandaag.
'Bijlow komt ook nooit meer uit.'

Niet waar. Hij komt juist half uit. En dat is nog erger. Ook bij de 4e goal liep hij eerst naar voren om daarna weer terug te lopen waardoor hij kansloos is op de lijn.
..Bijlow keept als een krant...oud nieuws...zelfvertrouwen geknakt want...staat niet in Oranje.
Hij is echt een tweifelaar geworden, weinig vertrouwen uitstralend, is bijna een lulletje geworden, zwakke schakel.
Die hier zo bewierookten bullaude en szymanski zijn echt bagger.
Vooral die bullaude , wat een stumperd
Szymanski viel wel goed in, je zag echt dat hij vooruit dacht en probeerde hoge kwaliteit kansen te krijgen.
Ik heb idd liever Szymanski op het middenveld dan Dilrosun, laat die maar rechts of links buiten spelen.
Ik vond zelf vooral Paixao slecht, geen een goede bal geraakt in die 35 minuten!!
Goeie genade.
Weer zo'n held die een speler na het zien van een halve wedstrijd afschrijft.
Kk ***** hoeren scheidsrechter vieze
Hond ze
Moeder word geneukt in de wallen
Dit is nu precies waarom ik liever hier kom dan op FR12. Het niveau is hier gewoon hoger 👍
zonder glijmiddel..zonder condoom..liefst met bezemsteel..
Vond hem zelf eigenlijk erg sterk fluiten de beste man, dat hij dit niet gezien heeft is jammer (ja heb ook andere benamingen hiervoor, maar goed ik kan me redelijk gedragen vind ik altijd). Maar we hadden zo maar ook 1 of 2 strafschoppen tegen kunnen hebben met een andere scheids.

Deze scheids floot geheel in de sfeer van hoe een topwedstrijd is met veel passie en strijd, zou er bijna voor tekenen deze man ook als scheids te krijgen als we tegen Ajax moeten, die houden hier helemaal niet van de fysieke duels. Gaan ze liggen jammeren en smeken of hulp van boven. Sjappo voor de man, en ja wij hadden zelf ook beter moeten spelen had het weer 0-4 kunnen worden, maar we gingen gelijk in een soort verdedigings-stand na de 0-1 en dan ga je achteruit lopen en breng je jezelf alleen maar in de problemen. Het Feijenoord van vorig jaar was in staat om 90 minuten lang vooruit te voetballen, en druk te houden op ook sterkere tegenstanders, iets dat nu NOG niet lukt, maar er zit zeker wel groei in het team en dat komt echt weer goed
Ik begin al met typen voor het laatste fluitsignaal, want ookal weten we dit nog miraculeus gelijk te spelen, dan ben ik alsnog enorm teleurgesteld in Feyenoord. Vandaag was het, in de slechtste zin van het woord, Advocaat-voetbal. Ik kan niet geloven dat Slot dit heeft bepaald als spelopvatting vandaag. Slordige lange ballen en schieten van afstand, in de hoop dat je genoeg xG bij mekaar weet te schrapen voor een gelijkspelletje. Het is beschamend, het is tegenstrijdig met onze voetbalideologie, het is Feyenoord-onwaardig.
Ik vind het ook echt teleurstellend van Slot dat hij niks heeft veranderd in de rust. Blijkbaar vond hij het spel gezien de merkwaardige 2-2 ruststand goed genoeg. En als je dan tactisch iets wil veranderen door 3 spelers te wisselen, maar je houdt vervolgens het kwakkelende middenveld intact, dan zie je gewoon niet goed wat er mis ging. En we kunnen inmiddels ook wel kritisch naar Bijlow gaan kijken, die staat sinds het begin van het seizoen te vaak verkeerd opgesteld. Misschien maar eens een potje Wellenreuther proberen, om Bijlow te prikkelen.
Wat een gelul om dit bij Slot te leggen. Heb je opstelling gezien qua middenveld? Je mist gewoon een 6 die rust heeft en verdedigende gaten op de juiste manier dicht loopt. Voor de rest hebben ze alles gegeven. Hancko speelde top, daar gaan we veel plezier aan beleven. Verder was het aanvallend niet goed, maar dat probleem lag vooral op het middenveld en dat was ook de verdienste van psv, zo eerlijk moet je zijn
Gaat mij niet eens om deze specifieke uitslag, maar ik vind gewoon dat als je in de rust bepaalt om het probleem op het middenveld niet op te lossen maar juist meer opportunistisch gaat spelen, dan heb je gewoon gefaald als trainer. Slot had vandaag blijkbaar niet de oplossing en Idrissi, Alireza en Danilo (die het alle drie goed deden in de eerste helft) hebben daar onder geleden omdat ze gewisseld werden.
heb je ook gezien hoe het regende, wordt lekker over de grond spelen dan, heb je 2 mogelijkheden, of de bal gaat doorglijden, of als je hem in een plas weet te doen belanden er een counter mogelijkheid is voor tegenstander, en we hebben nu eenmaal nog een aantal spelers die het niet echt gewend zijn om met regen te spelen.

Het is precies wat er tijdens de wedstrijd gezegd werd Gimenez staat te zwaaien voorin gooi die erin dan kan ik er in de lucht meer mee op dit natte veld, maar we gingen toen juist niet die bal erin pompen, als je toch eens zit hoe hoog deze gast sprong bij zijn kopbal tegen Sturm Graz, dan ga je toch alles naar voren gooien als het anders niet gaat...

Er zat te weinig in het team nu om hier goed uit te komen. Idd we missen de zogenoemde 6, maar hebben ook geen rust nu achterin omdat Bijlow gewoon niet in vorm is, hij oogt vaak wat twijfelend en angstig, dat heeft hij niet eerder gehad, idd goed idee om hem te prikkelen een aantal wedstrijden even Wellenreuther erin te zetten, Geertruida nog niet fit is een sterkere RBack dan Pedersen, al heeft die naar mijn idee maar snelheid. Ondanks dat hij nog ervaring mist zou ik begonnen zijn met Q, en dan kan Lopez altijd nog invallen of Bjorkan. Q kent wel de zwaarte van de tegenstander, omdat hij hier geschoold is. Ik zie hierboven staan dat Alireza en Danilo en Idrissi het goed deden, mwah redelijk zou ik zeggen, maar zou eerder gaan wisselen naar Szymanski op RBuiten en Dilrosun naar de andere kant.

We gaan nog last van hem hebben met het Nederlands elftal tegen Polen, samen met Lewandowski
Advocaat liet ze tenminste met het mes tussen de tanden spelen. We hadden een laffe tactiek, maar in de duels waren we echt fel. De mentaliteit vond ik echt een stuk beter
Hij heeft het door gekregen pracht goal
Kokcu speelt de hele wedstrijd verstoppertje.
Ik heb veel vertrouwen in Slot, maar tegelijkertijd zou mijn basisopstelling er zo gigantisch anders zien..... Ik snap het vertrouwen in spelers als ali, idrissi en dilrosun echt niet, en in mindere mate danilo rn pedersen. Ik zou die allemaal op de bank hebben zitten.
Wat een ruimte voor Simons weer tussen het middenveld en de verdediging.

Hoe kan Slot het nou niet omzetten? Onbegrijpelijk.
Wieffer inbrengen voor timber voor wat meer defensieve stabiliteit en szymanski voor dilrosun of voor Jahanbakhsh en dan dilrosun doorschuiven naar rechtsbuiten. In de loop van de tweede helft Paixao en Gimenez inbrengen voor Danilo en idrissi die nu heel veel werk moeten opknappen met druk zetten.
Teleurstellende eerste helft, maar ik denk niet eens dat je hoeft te wisselen. Dit komt gewoon neer op hoe je een wedstrijd benadert, en wat zijn we ongelofelijk laconiek tot nu toe. Bal in de ploeg houden is het belangrijkst, en als je rustig blijft onder de druk van PSV dan is er heel veel ruimte daarachter. En dan zijn Pedersen en Lopez natuurlijk ideaal, dat zijn backs die je kunt wegsturen.
Oneens. Dit middenveld heeft niks met benadering te maken, het komt gewoon te kort in dit soort wedstrijden. Exact hetzelfde gebeurde tegen Lazio.

Verdedigend lopen ze gewoon op de verkeerde plek, en in balbezit willen Kökcü en Timber hetzelfde doen en dan wisselen ze nu stuivertje om 50% van de ballen aan de tegenstander te geven. Dilrosun verzuipt tegen Sangare.

Als je niet wisselt krijg je er nog 3 om je oren.
Wieffer lijkt toch noodzakelijk te zijn in dit soort wedstrijden
Dat gejank over Aursnes hier. Kap daar eens mee joh.
Staat nu 2-2 (2 kadootjes) dus we mogen zeker NIET klagen.

Moordend tempo trouwens.

We hebben nog wapens genoeg vanaf de bank.
Lopez en Pedersen worden gigantisch opvallend volledig zoek gespeeld, mogen blij zijn met 2-2. En idrissi op de goal na niet veel goeds gedaan net als jahanbaksh
En dat niet alleen: waar is onze middenveld????
Als jullie nu zo op de bank zitten, genieten jullie ook zo erg van die 30x winst op Aursnes?

Ik zit echt te glunderen, ik zie zelfs een zonnetje doorbreken buiten als ik er aan denk. Lekker man.
Lopez geeft verdedigend wel veel weg en/of wordt niet genoeg ondersteund. Elke keer ligt daar een zee van ruimte
Maar... vervolgens een Trauner die vandaag echt prutswerk leverd.
'Zerrouki is nooit 8M waard, want we hebben al 7.5M voor Timber betaald!'

Plot twist: het was Timber die geen 7.5M waard was.
Ik vind onze aanvoerder juist totaal niet thuis geven. Zien we echt helemaal niks van.
Inderdaad... sowieso een speler van twijfelachtig niveau.
Absoluut mee eens, maar ik ben zo moe van die geforceerde Kökcü propaganda, die discussie begin ik niet meer aan.
Timber en Kokcu is teveel van het zelfde, je wordt overlopen zo tegen goede tegenstanders, voor de zoveelste keer missen we idd Aursnes het meest, en een vervanger ook.
Geven het echt compleet weg.
Waarom ga je zo veel risico nemen in de opbouw op dit veld?
Simons is een talent, maar ik vind het een beetje een type Boetius, leuk spelen als de zon schijnt en alles mee zit, die komt er heus wel, maar tegen Trauner en Hancko heeft hij niks in te brengen, ook zonder stampen ;)
Naja schaduwspits is nou ook niet helemaal zijn positie he. Ik vind het wel knap wat hij doet, het is nog maar afwachten of hij het lang vol kan houden maar het feit dat hij op zijn leeftijd al een van de grote spelers bij PSV is, dat vind ik wel een compliment waard
Kan walemark nu nog maar 1 wedstrijd in de maand aan. Ik had hem graag zien starten vandaag.
Denk dat dit niet om inhoud gaat, Donderdag heeft hij ook niet gespeeld en tegen Sparta viel hij in, als je op die leeftijd dan nu niet kan starten ivm fysiek kun je beter wat anders gaan doen.
0-2!

Eerste 10 minuten doorkomen en dan overpakken.
Had Til wel verwacht bij PSV. Ze zullen vooral loopacties vanuit het middenveld proberen kansen te creëren.