pusic

Pusic en Shakhtar verslaan FC Barcelona

Nigel

Marino Pusic heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen in de Champions League, en wat voor één! De ploeg van de ex-assistent-trainer van Feyenoord wist in het Volksparkstadion FC Barcelona te verslaan met 1-0.

Shakhtar Donetsk kwam in de 40e minuut op een 1-0 voorsprong tegen de kampioen van Spanje. Een voorzet van Gocholeishvili werd prachtig binnengekopt door Sikan. Hierdoor gingen de Oekraïners met een marge van één doelpunt naar de kleedkamer. In de tweede helft wist de ploeg van Marino Pusic stand te houden tegen de Catalanen die in de aanval gingen voor de gelijkmaker. Maar de punten gaan naar Oekraïne. In de 87e minuut scoorde Newerton nog de 2-0, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door de overwinning van Shakhtar Donetsk hebben de Oekraïners Europese overwintering zo goed als zeker veiliggesteld. De ploeg van Marino Pusic heeft nu zes punten na vier duels. Het staat op gelijke hoogte met FC Porto, die spelen straks om 21:00 uur tegen het Belgische Royal Antwerp. Op 28 november spelen de Oekraïners tegen Royal Antwerp en kunnen dan Europese overwintering definitief veilig stellen. Door de overwinning tegen de Spanjaarden houdt Shakhtar ook zicht op overwintering in de Champions League.