yv2023312yv2023312a1b08036

VK Sportphoto

Nieuws

Slot verbaasd over kwaliteit Romeins veld: "Niet overdreven kort gemaaid"

Ference

Voorafgaand aan de belangrijke Champions League wedstrijd met Lazio kwam Feyenoord-trainer Arne Slot voor de camera bij RTL 7. Hierin uitte hij onder andere subtiel zijn onvrede over het gras. Ook legde hij uit waarom hij met Paixão op linksbuiten start, in plaats van Ivanušec.

Allereerst viel de trainer van Feyenoord op dat het gras niet van dusdanige kwaliteit was, zoals Feyenoord gewend is in De Rotterdamse Kuip: "Toen zei ik dat het gras niet overdreven kort gemaaid was, maar dat zagen we gisteren bij de training ook al. Op zich maakt het voor de wedstrijd niets uit, maar als je Champions League speelt, verwacht je over het algemeen ook een geweldig veld, zoals in De Kuip. Maar het is goed genoeg om op te spelen. Wat ze hier doen is dat ze groene kunstgraskorrels op het veld gooien, waardoor het op de camera groen lijkt, maar dat is het niet compleet.'' 

Vervolgens ging het over de keuze op linksbuiten tussen Paixão en Ivanušec, waarin de eerste de voorkeur krijgt vandaag: "Het is niet zo dat als je minder enthousiast bent over iemand, hij er gelijk uit moet, dan speel je bijna elke week met een andere opstelling. Er is altijd wel iemand die beter zou kunnen spelen." Slot legt uit dat het te maken heeft met de fitheid van de Kroaat, onder andere doordat hij net terug is van een enkelblessure: "Waarom wel voor hem? Het was de keuze tussen Igor en Luka. Luka is er zes weken uit geweest en is nog steeds niet 100% fit. Dat kan hij alleen worden als hij kan spelen, daarom hebben we dat zaterdag ook gedaan. Maar als je dan een paar dagen later weer moet spelen tegen een team dat het heeft uitgevonden om de bal naar de back te spelen en door te spelen. Dat heeft me doen besluiten om Igor op te stellen."

Delen

Reacties

Ik ben verbaasd over het slechte spel de laatste paar weken.