hartman-oranje-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Quilindschy Hartman niet beschikbaar tegen Schotland vanwege blessure

Van de redactie

Quilindschy Hartman meldde zich bij Oranje met wat lichte klachten na het duel tegen Sc Heerenveen afgelopen zondag en is hierdoor niet beschikbaar voor het duel van het Nederlands Elftal aankomende vrijdagavond tegen Schotland. Dat meldt bondscoach Ronald Koeman donderdagmiddag op de persconferentie uitgezonden door ESPN.

"Quilindschy is met wat lichte klachten uit het duel van Feyenoord tegen Heerenveen gekomen", begint Koeman. "Dat is dinsdag op de training verergerd. Niet dusdanig dat hij terug naar de club is, maar we hebben goede hoop dat hij fit genoeg is voor de tweede wedstrijd. Morgen nog niet", aldus bondscoach Ronald Koeman die de linksback van Feyenoord dus moet missen vrijdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen Schotland. 

Het gemis van Hartman gooit de tactische plannen van de technische staf niet in de war. "Nee", antwoord Koeman kort. Wat niet betekent dat Hartman sowieso niet zou spelen. "Dat zeg ik niet, maar we hebben jongens genoeg die op die positie kunnen spelen. Het heeft geen invloed."

Doelman Mark Flekken staat vrijdagavond in de basis tegen Schotland. Bart Verbruggen keept tegen Duitsland, liet de bondscoach weten. Justin Bijlow is op de weg terug. "We hebben wel in ons hoofd wie de drie doelmannen zijn als we naar het EK gaan, als iedereen fit is en ritme van spelen heeft", besloot Koeman.

Het vriendschappelijke duel tegen Schotland wordt vrijdagavond om 20:45 uur afgetrapt. Komende dinsdag speelt Oranje uit tegen Duitsland, ook vriendschappelijk, in Frankfurt.

Delen

Reacties

Het probleem met bondcoaches is dat ze denken dat ze die jongens hard moeten laten trainen. Wie bij het Nederlands elftal zit, die is al goed getraind. Daar hoef je in principe alleen maar dode momenten mee te trainen en de conditie op peil houden. Op andere manieren trainen bij het nationale team lijdt vaak tot ellende en daarom komen ze ook vaak geblesseerd teug bij de clubs.

Maar daar heeft een bondcoach natuurlijk niks mee te maken, als ze maar fit zijn voor de volgende interlandperiode....
Probleem is dat de kalender overvol is, vaak vallen de internationals al af voor ze bij het Nederlands elftal een sec getraind hebben.
Even de eerste zin van het artikel nog een keer lezen..
"Quilindschy is met wat lichte klachten uit het duel van Feyenoord tegen Heerenveen gekomen", begint Koeman. "Dat is dinsdag op de training verergerd.