hartman-knvb-thumbnail

YouTube: K.N.V.B.

In beeld

Quilindschy Hartman ontmoet oud-teamgenoten van VVGZ

Karst

De ontwikkeling van Quilindschy Hartman heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Tijdens het Nationale Voetbalweekend van de KNVB keert hij terug naar zijn roots bij VVGZ in Zwijndrecht. In gesprek met oud-ploeggenoten blikt Hartman nostalgisch terug op de beginjaren van zijn carrière waar het allemaal begon.

In de kleedkamer van zijn oude amateurclub VVGZ in Zwijndrecht praat Hartman met drie voormalige ploeggenoten over zijn tijd bij de club waar hij is opgegroeid. "Ik zie dit als de plek waar het allemaal begonnen is. Ik krijg nog steeds warme gevoelens. Nu bij Feyenoord en het Nederlands elftal komen er zoveel dingen bij kijken, maar toen was het zonder zorgen puur genieten van het voetbal."

Hartman speelde van zijn vierde tot zijn negende in de jeugd van VVGZ voordat hij naar Rotterdam vertrok om zich aan te sluiten bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Quilindschy zal nooit vergeten met wie hij toen samenspeelde.  "Dit was in 2006/'07, maar ik weet deze dag nog precies. Het gevoel is na al die jaren nog steeds positief en leuk."

"Ik had wel gedacht dat ik het verst zou komen van iedereen', grapt Hartman met zijn oud ploeggenoten. "Ik was heel fanatiek altijd", gaat hij verder. "Als ik gewisseld werd kon ik wel huilen, daar kon ik echt niet tegen."

In Het Nationale Voetbalweekend staat het amateurvoetbal centraal en de vriendschappen die daar voor het leven worden opgebouwd. "Je ontmoet heel veel mensen, maar die gaan ook weer weg uiteindelijk. Ik ga heel goed om met Mats Wieffer bij Feyenoord, maar ik weet dat ik niet mijn hele carrière met Wieffer zal samenspelen. In een vriendenteam weet je dat je over vijf jaar nog met die gasten speelt en dat vind ik het mooie aan het amateurvoetbal."

Bekijk de hele video op het YouTube-kanaal van de KNVB of hieronder.

Download nu de nieuwe 1908.nl app! De 1908 app is nu te verkrijgen in de Apple Appstore en Google Play Store.

Delen

Reacties

Nog geen reacties