strasbourg-feynl

Foto: Feyenoord.nl

In beeld

Feyenoord wint met overwinning op Strasbourg ook tweede duel in winterse oefencampagne 

Van de redactie

Dinsdagavond heeft Feyenoord in Portugal een 0-1 overwinning geboekt op het Franse RC Strasbourg. De enige goal viel uit een vrije trap van Mohamed Taabouni. 

De oefenpot die werd afgewerkt in het lege Estádio Algarve luidde het begin in van het trainingskamp dat Slot en zijn selectie beleggen in Portugal. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd werd na ruim een uur de enige treffer gemaakt; na een overtreding op Paixão mocht aanvallende middenvelder Taabouni aanleggen voor een vrije trap. Deze schoot hij gemakkelijk in de rechterhoek waarmee hij de 0-1 eindstand op het scorebord zette. Slot gaf tijdens de wedstijd verschillende jeugdspelers speeltijd. Zo maakte Leo Sauer zijn officieuze basisdebuut en mochten ook jongelingen Dermane, Kleijn, Slory, Benita en Milambo minuten maken.

Feyenoord wint hiermee ook de tweede wedstrijd in de tussentijdse oefencampagne nadat zaterdag het Belgische Oostende met 2-0 aan de kant werd gezet. Aankomende vrijdag 16 december staat het volgende oefenduel voor Feyenoord op de planning als de Rotterdammers het opnemen tegen het eveneens Franse Stade Rennais.

Opstelling Feyenoord (eerste helft): Marciano; Benita, Wieffer, Hancko, Hartman; Karim, Bullaude, Kökcü (c); Sauer, Dilrosun, Wålemark.

Opstelling Feyenoord (tweede helft): Marciano; Pedersen, Rasmussen (c), Lopez, Kleijn; Timber, Taabouni, Milambo; Slory, Gimenez, Paixão.

Wissels: Wellenreuther, Berger, Timber, Jahanbakhsh.

Scoreverloop: 0-1 Taabouni ('69, vrije trap) 

 

Delen

Reacties

Wieffer in de verdediging, aan die optie had ik ook al eens zitten denken. Onze kouwe klets(j)er is immers ook als middenvelder begonnen. Met zijn lengte en snelheid + voetballend vermogen heeft Wieffer veel in huis dat een moderne verdediger hebben moet. Want er zou deze zomer best wel eens een Bundesligaclub kunnen komen voor Gernot Trauner, daar doen ze nl niet zo moeilijk over leeftijd. Nu Trauner nog geblesseerd is, zou ik Wieffer in die rol blijven uitproberen, ik denk dat hij op die plek beter kan zijn/worden dan Geertruida.
Zie Wieffer liever eerst op 6 een echte kans krijgen voor we een andere positie voor hem gaan zoeken. RCV is op dit moment niet echt een positie waar we iets tekort komen.
Matig voetbal, aan het aanvalsspel, het collectieve druk zetten en de spelpatronen valt nog veel werk te verrichten.
Paar spelers die negatief opvielen en een paar spelers die positief opvielen, de rest nogal bleu.

Ik vond Hartman heel matig spelen in de eerste helft, stond vrijwel nooit open gedraaid om Sauer aan te spelen (die oa daardoor weinig ballen kreeg helaas). Dilrosun en Walemark oogden ongeïnspireerd. Wieffer en Kocku waren voor mij de uitblinkers.

De tweede helft oogde Feyenoord iets actiever. Slory paar leuke acties maar oogt fysiek en qua spel nog te onvolwassen als je hem vergelijkt met een Sauer. Wel een stuk actiever dan z'n concurrenten Dilrosun en Walemark. Gimenez en Paixao brachten te weinig mijns inziens.

Op het middenveld vond ik Milambo een verrassend goede indruk maken met z'n directe passing en aanspeelbaarheid, drukte iets meer z'n stempel op het spel dan vorige wedstrijden in het eerste. Daarnaast Taabouni die heel actief speelde en een paar mooie ballen gaf. En op linksachter vond ik Kleijn aan de bal een stuk aangenamer om te zien dan Hartman, veel meer finesse en techniek.

Dit alles voor zover je een oefenpotje kan beoordelen.
Geen geweldige pot, en ook nog eens een mat om van te janken. Daar kon je lastig beetje combinatievoetbal op spelen
Taabouni doet het best goed en gaat er ook 100% voor. Wellicht meer kansen voor hem de tweede seizoenshelft. Bij Dilrosun vraag je je toch altijd af of hij er wel zin in heeft. Verder vielen Wieffer en Paixao mij positief op.
Er is er maar 1 die echt opvalt en goed speelt ..... RCV Wieffer!! Nog 'n positie waar hij dus moeiteloos kan spelen, 100% pass zuiverheid ook. Verder zo jammer dat ik dit moet zeggen maar Dilrosun ...???? Wat loopt die te doen? Nu voor de 2e keer op rij dat hij werkelijk geen 1 knikker goed raakt. Als dat maar goed komt. Bullaude in de spits is vooral onwennig en ongelukkig met het kiezen van positie. Walemark .... pfff mister 15 minuten want daarna bakt ook hij er niet veel meer van. Op basis van deze 1e helft is er nog heeeeeel veel werk voor Slot en Co. Met name het aanvalsspel ziet er niet goed uit
Wieffer doet het goed, 't is natuurlijk maar een trainingspotje, maar paar keer goed ingevallen en speelt nu ook overtuigend.
Die kan zich nog wel eens in de basis gaan spelen .
En Walemark, geef hem nog steeds het voordeel van de twijfel, maar nog geen geslaagde aktie zien maken, jammer
Jos Schietemerin staat op de scouting lijstjes. Goede spits en is inmiddels international. Moet rond de 800,000 kosten.
@FTM Is er toch nog een mogelijkheid om Frank Arnesen weer terug te krijgen. Zo lang Feyenoord een stuurloos schip blijkt te zijn?
De BVO is geen stuurloos schip man, schei daarmee uit! .... voor de bestuurlijke chaos moet je bij de Stadion NV zijn, die! zijn van het padje gepleurt!
Waar haal je vandaan dat Feyenoord een stuurloos schip is? Het hele elftal is overhoop gegooid en we staan nog steeds bovenaan en hebben als groepshoofd overwinterd. Wat had je verwacht dat de club zou doen dat niet gebeurt?