jim-breeman-sports-photography-feyenoord-o18-psv-o18-1-2-25

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Amrabat maakt Van Persie junior voorzichtig warm voor interlandcarrière bij Marokko

Ference

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft oud-Feyenoorder Sofyan Ambrabat Shaqueel van Persie voorzichtig warm gemaakt voor een interlandcarrière bij het Marokkaanse elftal. De vraag is echter of de jonge Van Persie daarvoor open staat, of dat hij hetzelfde pad wil gaan bewandelen als zijn vader. 

"Dat paspoort zal geen probleem zijn voor hem, maar hem overhalen voor ons te spelen kan wel lastig worden, hahaha", zo oppert Sofyan Amrabat gekscherend. "Maar laat hem een interland van Marokko bijwonen en geef hem een rondleiding op het trainingscomplex en ook hij is verkocht, denk ik, hahaha." Shaqueel heeft de keuze tussen Nederland en Marokko doordat zijn moeder, Bouchra van Persie, over de Marokkaanse nationaliteit beschikt. Het jonge talent is in november pas (!) 16 jaar oud geworden en heeft dus nog genoeg tijd om een definitieve keuze te maken. 

Het zou passen bij de nieuwe strategie van de Marokkaanse voetbalbond. Zij willen namelijk het elftal sterker maken door intensiever te gaan scouten. Amrabat zelf geeft in ieder geval het juiste signaal af aan de jeugd. De middenvelder speelt namelijk een ijzersterk WK in Qatar en dat is ook bij de Europese top niet onopgemerkt gebleven. Zo wordt hij de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Premier League grootmacht Liverpool. 

Delen

Reacties

Het was Nordin Amrabat die deze uitspraken deed, by the way.
Geen paniek. Met Ronald Koeman terug als bondscoach gaan we weer 'ouderwets' aanvallend voetbal spelen met veel balbezit en met minder Ajacieden en meer (ex) Feyenoorders. Frenkie in een meer aanvallende rol. Dat is beter dan achterin de bal rondspelen. En met Gapko als een echte linksbuiten. En wie weet sluit Georginio ook weer aan bij het Ned. elftal.
Lekker voor Nederland spelen Shaqueel, daar kom je wel
Als Feyenoord speler? Dan moet je wel heel uitzonderlijk goed zijn…..
Als ik zie hoe er omgegaan wordt met malacia en bijlow was mijn keuze al snel gemaakt hoor