slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Natuurlijk zijn we scherp op de transfermarkt"

FeyenoordTM

Feyenoord won dinsdag het besloten oefenduel tegen Strasbourg met 1-0. Mohamed Taabouni werd matchwinner, die met een vrije trap Strasbourg goalie Matz Sels verraste in de korte hoek. Hoofdtrainer Arne Slot blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op de tweede seizoenshelft en de naderende transferperiode.

De hoofdtrainer van Feyenoord ziet een voordeel in de lange voorbereiding van zes weken op het restant van het Eredivisieseizoen. "Ik ben voorstander van een zomers wereldkampioenschap, al is dit een volledige oefencampagne. In de zomer ben je onwetend over het komende seizoen. Nu hebben we kennis. Ik ben hier blij mee. We kregen de selectie pas laat in augustus rond. Er waren volop wisselingen. De resultaten waren goed toen de markt nog geopend was, maar ik kan de extra tijd van nu goed gebruiken voor de automatismen van de groep."

Feyenoord ging als nummer 1 van de eredivisie de winterstop in; ook overwinterde hij met Feyenoord als groepshoofd in de UEFA Europa League. "We hadden dan ook wel het programma mee. We kregen de laatste tijd teams uit de onderste regionen van de competitie. We blijken vooral moeilijk te kloppen. Dat is een kwaliteit. We hebben ook concessies gedaan aan onze speelwijze. Er bleven van het vorige seizoen maar zes spelers over. Er moest een nieuw team gebouwd worden. We hebben ons wel eens aangepast en wedstrijden lelijk gewonnen, maar dat had allemaal een doel. De lange winterstop geeft ons tijd om een eigen stijl te ontwikkelen."

Slot vervolgt: "We staan er goed op, maar kunnen veel beter. Misschien niet zozeer qua resultaten, die zijn prima. Maar wel qua spel. Ook qua dominantie. Daarin is nog progressie te boeken. En dat is logisch. We hebben in het najaar hele weken gehad waarin we niet voluit konden trainen. Door het winterse WK moesten we in korte tijd veel wedstrijden spelen. Ook de hele groepsfase van de UEFA Europa League. Terugkijkend ben ik zeer tevreden."

Transferwensen

De oefenmeester heeft wel transferwensen. "Natuurlijk zijn we altijd scherp op de transfermarkt. Zeker met het oog op blessures is dat nu het geval." De oefenmeester stelde in het gewonnen oefenduel tegen Strasbourg Mats Wieffer op als rechter centrale verdediger. Wieffer is van origine middenvelder.

"Alles staat of valt bij Feyenoord met het team. Dat zie ik nu tegen Strasbourg ook weer terug. De taken worden goed verdeeld. Iedereen is bereid om zijn meters te maken. Dit was een serieuze test, en het ging er soms hard aan toe."

Jeugd

Slot laat zich ook uit over de jeugdspelers die hij meenam naar Portugal. Enkelen van hen kregen in het eerste oefenduel direct de kans om zich in de kijker te spelen. "Antoni Milambo, Mike Kleijn en Jaden Slory speelden prima prima. Dat komt door hun kwaliteiten én het team. Bij Feyenoord maakt het team het individu beter. Het is geen groep waar het individu het team sterker maakt, als je begrijpt wat ik bedoel."

Delen

Reacties

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.Ben benieuwd wie er ingepast worden..
Als er een echte versterking zou komen dan is dat perfect, maar liever geen last minute huurdeals met spelers die al tijden niet spelen.
Zoals nu die Rasmussen valt dan nog mee, maar een Idrissi of Bjorkan, daar heb je niet veel aan.
Vorig jaar Bassett Hendrikx en dan noem ik nog geen eens de grootste miskleun wat eerder.
Daarom nu goed dat wat jeugd wat meer kansen krijgt, scheelt ook hoop geld.
En hopenlijk nog een paar weg in winterstop
Precies, eens met je verhaal. Wat mij betreft snoeit Feyenoord een aantal overbodige spelers weg, zoals Idrissi, Alireza, Bjorkan. Geef vervolgens de jeugd kansen om te kijken wie aansluit op het niveau, misschien scheelt dat zelfs aankopen. Als er een buitenkans is op de transfermarkt die het verschil kan maken moet je dat altijd doen, maar volgens mij zijn er genoeg jeugdspelers die de potentie hebben om snel op niveau aan te sluiten en een toegevoegde waarde te worden (bijvoorbeeld Sauer en Kleijn als ik de vorige twee oefenwedstrijden zo zag). Daarnaast kan je spelers die nog weinig kansen hebben gekregen zoals Wieffer en Bullaude ook de kans gaan geven zich te profileren.
Geen-Woorden-Maar-Daden
@FTM wanneer ga je weer een filmpje plaatsen over de laatste nieuwtjes? 👊
Geen-Woorden-Maar-Daden
@FTM wanneer ga je weer een filmpje plaatsen over de laatste nieuwtjes? 👊
Gaat na het trainingskamp pas weer borrelen.. Dus denk daarna ergens
Autismen van de groep?
@ftm denk je dat de eventuele nieuwe speler(s) er bij de grote wedstrijden al bij zullen zijn of verwacht je dat dat pas laat in de window rond komt ?