slot

VK Sportphoto

Nieuws

Recordhouder Europese zeges Slot: "Het is bijzonder dat je zoiets bereikt bij zo'n grote club"

Van de redactie

Feyenoord trainer Arne Slot kijkt tevreden terug op de zege op Shakhtar Donetsk (7-1). De oefenmeester van de Rotterdammers genoot in de tweede helft van de supporters op de tribune, zo geeft Slot aan in gesprek met RTV Rijnmond. "Je ziet iedereen op de tribune met al die sjaals, dat is toch een mooi moment."

"We waren uiterst effectief in de kansen die we hadden",  begint Slot. "Voor zover je van kansen kan spreken van er gingen ook ballen in die van buiten de zestien meter werden geschoten. Het was wat dat aan gaat niet een reguliere wedstrijd van ons, want normaal hebben we meer kansen, grotere kansen en scoren we minder. Nu vloog bijna elk schot binnen."

Slot vond het ondanks de uitslag niet de beste wedstrijd sinds hij bij Feyenoord zit. "Nou, deze wedstrijd behoort wel tot een van de betere, dat is duidelijk. Maar ik denk dat je soms ook moet kijken naar de weerstand en dan is bijvoorbeeld een 1-1 een betere prestatie dan een 7-1 of 6-0 overwinning. Ik heb vandaag wel ongelofelijk veel goede dingen gezien. We waren goed in druk zetten, goed aan de bal en goed in staat om van kant te wisselen."

Slot is inmiddels recordhouder bij Feyenoord als trainer met de meeste Europese zeges voor de Rotterdammers. Dat doet hem iets. "Zeker, het is altijd heel bijzonder als je bij zo'n grote club werkt met zo'n enorme historie dat je zoiets bereikt. Maar ik ben de eerste die altijd iets aangeeft als hij iets goed vind, maar ook de eerste die aangeeft wanneer ik iets niet goed vind. Dit vind ik een mooi staatje, maar ik ben dan nu ook de eerste die moet onderkennen dat Happel en Van Marwijk het in grotere competities hebben bereikt dan ik tegen FC Drita in de voorronde van de Conference League. Maar het is best mooi en bijzonder."

Delen

Reacties

Beertruidrager
Supertrainert !!!
St Juste schiet hem wel heerlijk in de touwen
Alleen bij Feyenoord…
Wat een sfeer..

https://youtu.be/WxutGLuZ74g

HET LEGIOEN 🙌🏼

♥️🤍
🖤🖤
Wat een heerlijk avondje! Vanavond op BB gestaan en zelfs daar was het genieten, zeker met alle gasten op het bordes die al snel doorhadden dat het daar gezelliger was dan op de tribune zelf!
Maar je doet het wel in 1,5/1,75 seizoen....