jim-breeman-sport-photography-feyenoord-fc-emmen-27-08-2022-4-0-9-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Rijnmond over Toornstra: 'Afscheid paste heel goed bij hoe hij in elkaar zit'

Van de redactie

"Het belangrijkste is dat we fantastisch afscheid hebben genomen van Jens Toornstra", begon Arne Slot zijn persconferentie na Feyenoord-FC Emmen zaterdagavond. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop zijn het daar mee eens, vertellen zij in Feyenoord Podcast van Rijnmond Sport.

"Dit was echt een mooi afscheid, omdat het denk ik heel goed paste bij hoe Jens Toornstra in elkaar zit", vertelt Van Eersel. "Het was niet over de top. Er was een gigantisch spandoek dat in kort tijdsbestek gemaakt is, er werd heel lang geaplaudisseerd, 'Jensie is een Feyenoorder gezongen' en hij maakte zijn ereronde. Het was heel erg mooi, juist door de ingetogenheid. Geen woorden maar daden. Daar was dit afscheid misschien wel symbool voor."

Bischop snapt het vertrek van Toornstra naar FC Utrecht wel. "Hij wil in de herfst van zijn carrière aan spelen toekomen. Dat lukte vorig jaar al vaak niet, laat staan nu met al de nieuwelingen. Ook buiten het veld heeft hij denk ik een mindere klik met de groep dan vorig jaar. Dit is voor iedereen win-win. De deur staat open in de toekomst, zo gaven hijzelf en directeur Dennis te Kloese aan."

Daarbij meldt het AD ook nog dat FC Utrecht vanwege de transfervrije komst van Toornstra, af ziet van eventuele bonussen voor Quinten Timber. "Dan heeft Te Kloese er toch nog iets moois uit onderhandeld", concludeert Van Eersel.

Bjørkan

In de Podcast Feyenoord gaat het ook over Fredrik André Bjørkan. De Noor van Hertha BSC zat op de tribune in De Kuip en zou de volgende versterking van Feyenoord kunnen zijn.

Bischop: "David Hancko is eigenlijk als centrale verdediger gehaald en Hartman is er zolang uit geweest dat je niet zeker weet hoe hij zich gaat houden als Feyenoord drie wedstrijden in de week gaat spelen. Dat moet je van Marcos Lopez ook nog maar zien. Daarom willen ze echt nog een serieuze linksback halen en daarom denk ik dat Bjørkan gehuurd gaat worden."

Middenveld

Niet alleen Bjørkan zat op de tribune in De Kuip. Ook was er een plaatsje voor de Argentijn Ezequiel Bullaude. Hij is meer een nummer tien, een aanvallende middenvelder. Maar Feyenoord is ook nog bezig met een defensieve versterking op het middenveld.

Van Eersel: "Slot bevestigde bij ESPN dat Grillitsch op de lijst staat om Aursnes te vervangen. En het middenveld van vorige week - met Kökcü, Szymanski en Timber - vond hij tegen FC Emmen te aanvallend. Straks moet je misschien wel voor de nummer 8 positie gaan kiezen tussen Timber of Kökcü." 

Delen