rinicoolen2

Nieuws

Rini Coolen verlaat Feyenoord na dit seizoen

Nigel

Aan de samenwerking tussen Head of Academy Rini Coolen en Feyenoord komt na het lopende seizoen een einde. De club en de huidige hoofd jeugdopleiding hebben dit in goed overleg besloten. De 56-jarige Coolen is sinds medio 2021 werkzaam op Varkenoord en zal voor het nieuwe seizoen op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

De afgelopen maanden zijn er constructieve gesprekken gevoerd over de wijze waarop Feyenoord Academy in de nabije toekomst zou kunnen worden ingericht. De verschillende inzichten die voortkwamen uit deze gesprekken hebben beide partijen ertoe doen besluiten om na het seizoen uit elkaar te gaan. 

‘Ik heb hier een ongelooflijk mooie periode meegemaakt en ben er trots op dat ik mede heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en trainers de afgelopen jaren,’ aldus Coolen. ‘Ik wens alle trainers en spelers het beste toe, en hoop dat deze prachtige club de komende tijd verder zal groeien en bloeien.’

Feyenoord dankt op zijn beurt Coolen voor zijn inzet en bijdrage aan de diverse ingezette vernieuwingen op Varkenoord. ‘Rini was betrokken bij de implementatie van het huidige trainings- en opleidingsprogramma’, zegt algemeen directeur Dennis te Kloese. ‘Onder zijn leiding is de samenwerking met het eerste elftal verder verbeterd en heeft de afgelopen seizoenen een aantal spelers de overstap naar Feyenoord 1 kunnen maken.’

Coolen behoudt tot en met juni 2024 de technische verantwoordelijkheid op Varkenoord. Feyenoord beraadt zich de komende periode over mogelijke opvolging en hoe Feyenoord Academy vanaf seizoen 2024-2025 zal worden geleid.

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

@FeyenoordTM weet je of dit opgevangen gaat worden door iemand van buitenaf, of gaat er geschoven worden met bv. Goes/te Braak die al ervaring hebben als HO?
Hij heeft er eigenlijk tekort gezeten om de kwaliteit van zijn functioneren te kunnen beoordelen. Feit is wel dat in de jaren dat Coolen in functie was, eigenlijk alleen Hartman is doorgekomen vanuit de academy naar de a-selectie. Bijlow, Kökcü, Malacia en Geertruida hadden dat nl al gedaan. Dat feit en het matige prestatieniveau van de -21 betekent dat zijn opvolger het niet snel slechter zal doen.
Zou hij echter het brein zijn achter de samenwerking met FC Dordrecht, dan is een compliment daarvoor op zijn plaats.
Zullen waarschijnlijk de komende weken weer allerlei conspiracy theoriëen langs zien komen wat er echt is gebeurd...
Dit soort zaken gebeuren binnen een betaald voetbalclub. Niks om je druk om te maken.
Klopt. Ik ben het met je eens, maar altijd als er iemand vertrekt of iets wijzigt in de organisatie van Feyenoord, wordt er hier en daar altijd een random verhaal bedacht door verschillende mensen. (Mark Ruijl die met volle tegenzin met Dordrecht bezig is, Arnesen weggestuurd na gesjoemel met z'n zoon en zaakwaarmemers etc.)
Ja, helemaal eens. Jammer dat dit ten onrechte telkens negatief uitgelegd wordt. Trek mijn eigen conclusies. Feyenoord is aan het professionaliseren. En dat gaat goed. We mogen blij zijn met dit bestuur. Er gebeurt tenminste iets wat lang ondenkbaar was. Ook zeer goed om te lezen hoe De Kuip wordt getransformeerd. Las hier vandaag een mooi stuk over. Daarnaast jammer dat sommigen het gedrag van sommige van onze supporters goed praten. Degenenen die de boel molesteren zijn gewoon randdebielen welke geen enkele plek verdienen in ons stadion en de naam Feyenoord supporter onwaardig zijn.
Ja precies, van die Twitter types die eindjes aan elkaar knopen tot ze een ons wegen, onder het mom van ‘toeval bestaat niet’, bestaat wel,
@FeyenoordTM dit lijkt me niet echt een goede ontwikkeling? Zeker niet als je ook in gedachte neemt dat de hele scouting op non actief staat. Wat zijn DtK en Slot aan het doen?
Dat weet je toch niet. Misschien wilt hij een nieuwe uitdaging aangaan.