Gerucht
dsc00345

1908.nl

Nieuws

'Romeinse politie heeft lijst met supporters Vak S'

Dennis

Het Italiaanse medium LaRoma24 meldt dat de Romeinse politie een lijst in handen heeft met supporters van Vak S. De autoriteiten staan op scherp, daar zij verwachten dat Feyenoordsupporters toch naar Rome afreizen voor de Europa League wedstrijd tegen AS Roma, ondanks het bezoekverbod.

“De Feyenoord-ultra's strijken neer in Rome. Ondanks het verbod zal het angstaanjagende Vak S in de stad zijn”, zo schrijft LaRoma24. Het medium weet te melden dat woensdag en donderdag de fanatieke Feyenoordaanhang in Rome neerstrijkt voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. 

“De leden van de meest gewelddadige rand van de Rotterdamse fans zullen gemengd met gezinnen aankomen en hun accommodatie nemen in hotels en B&B's in het Castro Pretorio-gebied, rond station Termini.”

De alertheid van de politie is maximaal, vooral op de wedstrijddag. Feyenoord verdedigd in Stadio Olimpico een 0-1 voorsprong tegen AS Roma, dat gesteund zal worden door zeventigduizend Romanisten. LaRoma24 schrijft dat de belangrijkste wedstrijd voor Rome buiten het stadion wordt gespeeld, name die van de openbare orde. Het benaderen van eigenaren van hotels, B&B’s en vakantiehuizen, alsmede het monitoren van luchtvaartgegevens, hebben volgens de politie al tot resultaat geleid. De rechercheurs gebruiken een reeds opgestelde eerste lijst van Nederlandse fans van Vak S. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is een broodje aap verhaal om af te schrikken.
Er is geen enkele ( Nederlandse) private onderneming die zonder gerechtelijk bevel persoonsgegevens aan wie dan ook gaat doorgeven.
Dus ook Feyenoord heeft dat niet gedaan en dat zijn de enige die die gegevens hebben.
Zo te lezen zijn de gegevens afkomstig van hotels en B&B's die zijn qua AVG (in gehele EU van tiepassing) wetgeving dus fout bezig en de pilitie die daar in Italië om verzoekt dus ook. Dat doet niets af aan het feit dat iedereen zich netjes moet gedragen. Het systeem waarbij de mate hoe (extreem) fanatiek je bent op de kans vergroot om naar een uitwedstrijd te gaan werkt daarbij averechts.
Hoe komen ze aan deze data? Levert Feyenoord dit aan?
Eeuuuh wat gaan ze doen dan tegen 70.000 Roma supporters? Of in ieder geval Curva Sud met paar duizend gekken en daar dan een man of 150 van Vak S tegenover.

Ik zeg doen maar ff niet.
Dit verhaal geloof ik niet zo, kan me niet voorstellen dat Feyenoord hier aan mee werkt. Het is al van de zotte dat hotels worden gevraagd gegevens door te spelen van Nederlandse bezoekers dit lijkt mij ook niet helemaal de bedoeling of te mogen. Met vluchtgegevens is dit een ander verhaal denk ik omdat je het land binnen komt. Maar al met al worden alle Feyenoord supporters al heel slecht neer gezet in de Italiaanse media.
Pardon.... En hoe komen zij daaraan dan. Iets met privacy wetgeving. Lijkt mij dat spelers op vakkie S hierover vragen gaan stellen bij Feyenoord.
Daar zullen weinig juiste namen op staan...
Daar zullen weinig goeie namen op staan...
Wat een taal. Bangmakerij. Hoeveel komen er überhaupt op de bonnefooi?
Door die opruiende taal staat politie daar op scherp. Volgens mij krijg je daar donderdag een knuppel in je nek als je al Nederlands praat.
Als dit waar is, dan is dit echt een grove schending van privacy én mensenrechten. Kan allemaal. Nederlandse politie moet dan actief namen aangeleverd of gemarkeerd hebben.

Ik sta nergens meer van te kijken.
Welke mensenrechten heb je het in g*dsnaam over?!
Grove mensenrechtenschending als namen van vandalen die het voetbal verpesten en andere criminelen worden doorgegeven, schande!!
jij bent niet wijs man .wet op privacy is op de huid geschreven van criminelen .
keihard aanpakken die lui .
ze maken de club naar de klote .investeerders en sponsoren die niet in durven te stappen .
en dan al die boetes wat we krijgen door het vuurwerk en wat ze op het gras gooien .
we hadden als club al veel verder kunnen zijn
Alles aan deze reactie is zo fout. Simpele ziel. Zon debiele gedachte; “je bent erbij dus je hoort erbij”. Met je op de huid geschreven voor criminelen. Ik heb geen reet te maken met crimineel gedrag maar mn gegevens worden wel doodleuk aan een ander land doorgegeven zonder mijn toestemming. Ik wil dat niet. En aangezien ik daar nooit mijn toestemming heb gegeven EN ik nooit wat fout gedaan heb. Is dit te schofterig voor woorden als t waar zou zijn.

Even verder over jou: zou me niks verbazen als dit weer zon toetsenbord ridder is die nooit in de kuip komt en thuis niks te vertellen heeft. Lekker je domme mond dichthouden voortaan. Doe je er een hoop een plezier mee. Sukkeltje
Ben je op je *** getrapt kneusje 😀
Dat zou wel een hoop problemen oplossen....
Detective Montalbano schijnt een goed netwerk te hebben.
Dat dit zomaar kan joh, bestaat privacy niet meer ofzo
Lees jij de voorwaarden als je een seizoenskaart koopt?
Privégegevens aan de Italiaanse politie geven lijkt mij zeker niet normaal hoor
Gaat maar om een gerucht hè (zie medaille)...
En hoe komen ze eraan? Hebben ook gewoon bronnen... Net als ze die hier hebben...
De suggestie dat ze die zo op kunnen vragen bij Feyenoord lijkt me niet op te gaan i.v.m. juist dus privacy wetgeving....