slot

Nieuws

Slot: "Het is immens uitvergroot, mede door wat er in de media wordt gezegd"

Van de redactie

Arne Slot kreeg na de winterstop in de media het verwijt teveel bezig te zijn met het beïnvloeden van de scheidsrechter. Direct aanleiding was de kritiek die de Feyenoordtrainer uitte na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente in Enschede, waar Feyenoord geen strafschop kreeg na een duidelijke handsbal.

Slot heeft die kritiek zich aangetrokken, zo vertelt hij bij ESPN. “Ik weet niet of ik het veel doe. Maar een paar journalisten vonden van wel en dan ga je kritisch kijken naar jezelf om te zien of je er iets mee moet doen.” De oefenmeester geeft aan de vergelijking met zijn collega’s te hebben gezocht. “Ik ben geen trainer die nooit iets tegen ze zegt, maar het is wel immens uitvergroot mede door wat er in de media wordt gezegd. Dan ga je kijken hoe andere trainers dat doen, want als je tegenstanders analyseert hou je ook dat in de gaten. Om te zien wat er bij bepaalde beslissingen dan gebeurt. En dan doe ik het niet meer dan een ander.”

Slot zegt erachter te zijn gekomen dat praten tegen de arbitrage niet zoveel helpt. “Of je wel of niet druk tegen ze doet, het zijn uiteindelijk allemaal een soort random beslissingen. Ik hebt heel lang het gevoel gehad, dat het wellicht kan helpen, al heb ik ook het tegenovergestelde meegemaakt. Ik vrees dat het geen enkele zin heeft.”

Dat de vierde man vaak te maken heeft met de emotie van trainers vind Slot logisch. “Iets tegen een scheidsrechter zeggen die honderdvijftig meter verderop staat, dat heeft geen zin. Dus je probeert via de vierde man je boodschap over te brengen richting de scheidsrechter. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat de vierde man dan tegen de scheidsrechter zei ‘joh, de trainer staat hier en die is het niet eens met je beslissing’.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties