kuip-oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Rotterdam wil investeren in De Kuip bij komst WK Vrouwenvoetbal

Nigel

De gemeente Rotterdam is van plan om te investeren in De Kuip. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dit in een brief laten weten aan de gemeenteraad. In de zomer van 2027 vindt het Wereldkampioenschap voor vrouwen plaats en Nederland is mogelijk één van de organiserende landen. 

Nederland wil samen met België en Duitsland het WK voetbal voor Vrouwen organiseren in de zomer van 2027. In december presenteren de landen hun 'bid'. Als de drie landen het mondiale voetbaltoernooi toegewezen krijgen, dan verwacht burgemeester Aboutaleb dat Rotterdam één van de speelsteden wordt. Aangezien de stad 'het sfeervolste stadion van Europa' bezit. Maar dan moet De Kuip wel een upgrade krijgen, aldus het college. De gemeente Rotterdam verwacht dat er rond de 1,7 miljoen euro moet worden geïnvesteerd om het WK naar Rotterdam te halen. 

Naast Rotterdam zijn ook Amsterdam, Eindhoven, Enschede en Heerenveen mogelijke speelsteden voor het WK Vrouwen in Nederland. De verwachting is dat er drie Nederlandse speelsteden overblijven waar er WK-wedstrijden gespeeld zullen gaan worden. 

Delen

Reacties

Te koop: 3 kaarten voor Atletico Madrid uit. We hebben onverwachts 3 extra kaarten en daarom zetten we ze te koop. Je zit op het thuisvak, aan de zuidzijde. Stuur even een berichtje voor meer informatie!
Door de hoge inflatie is die 1,7 miljoen in 2027 misschien nog maar amper 1 miljoen waard.
Tel uit je winst...
De 1,7 miljoen is om de bieding tot een succes te maken. De verbouwing zal ongetwijfeld meer zijn.
Ook niet te veel verwachten van die verbouwing. Extra capaciteit is te duur om voor een vrouwen WK in te investeren (en waarschijnlijk niet nodig), voor meer beenruimte (broodnodig) is geen ruimte in de constructie. En ook voor meer toiletten en horecapunten ben je al snel aangewezen op meer food stands buiten, omdat er geen ruimte voor permanente voorzieningen is.
Misschien dat er in het Maasgebouw e.e.a. voor de bobo's gedaan wordt, maar verder zie ik echt weinig mogelijkheden.
1,7 miljoen is veel te weinig, wil je meer uit de kuip halen dan zullen ze toch echt een 3e ring erop moeten zetten anders blijft het verdienmodel het zelfde tenzij de kaarten duurder worder maar of we daar nou blij van moeten worden?...
Kijk, het begin is er! De gemeenten die wil meehelpen! Ik hoop dat Feyenoord ooit eigenaar van de Kuip kan worden
Want in het stadion van Heerenveen moet niet geïnvesteerd worden?
Vast wel. Maar wat heeft Gemeente Rotterdam daarmee te maken?