Bevestigd
mark-ruijl

Foto via FC Dordrecht

Nieuws

Ruijl geeft tekst en uitleg over alliantie met FC Dordrecht

FeyenoordTM

Op een zonnige oktoberdag, zoals elke week, begaf Mark Ruijl zich naar het trainingsveld van het eerste elftal. Als spil in de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht, is hij een vertrouwd gezicht op de Krommedijk. Ruijl, 38 jaar oud en vader van drie kinderen, vindt naast zijn drukke werk ook tijd voor zijn gezin en zijn liefde voor reizen, een passie die zowel zijn werk als zijn persoonlijke leven kleurt. In een interview met FC Dordrecht doet Ruijl een boekje open over de samenwerking tussen Feyenoord en de Schapenkoppen.

De werkdagen van Ruijl vormen een lappendeken van verantwoordelijkheden. Minimaal een keer per week staat Dordrecht op zijn agenda; de overige tijd vult hij veelal op zijn kantoor bij Feyenoord en tijdens scoutingmissies. Vooral dat laatste vraagt soms om de nodige flexibiliteit van het thuisfront. “Scouting is soms lastig te structureren,” erkent hij, terwijl zijn planning afhankelijk is van de schema’s van clubs en spelers.

Als ‘Head of Global Football’ speelt Ruijl een centrale rol in de symbiose tussen de twee clubs. “Voor sommige spelers is het belangrijk om zich op een senior niveau verder te ontwikkelen,” licht hij toe. De samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht ontstond uit die noodzaak. In de rol van ‘Head of Global Football’ overziet Ruijl de technische invulling en scouting binnen deze samenwerking.

Terwijl Feyenoord-spelers bij FC Dordrecht schitteren, gaat de samenwerking veel dieper dan enkel verhuur. De staf is aangevuld met assistent-trainer Pascal Bosschaart en performance coach Manuele Ferrini. Het draait om het bundelen van krachten, om spelers verder te brengen. “Het Dordrecht-DNA blijft hierbij behouden,” benadrukt Ruijl. Hij speelt een belangrijke rol in het samenstellen van de selectie.

De eerste transferperiode binnen de samenwerking was een mijlpaal. Het samenstellen van een selectie is als een complexe puzzel, waarbij ervaring niet altijd gelijk staat aan leeftijd. “Uiteindelijk gaat het om de juiste mix,” concludeert Ruijl tevreden over de huidige samenstelling.

Ondanks de jeugdigheid van FC Dordrecht ziet Ruijl progressie op het veld. Hij gelooft dat kwaliteit leidend is en dat ervaring vaak gekoppeld wordt aan leeftijd. “Michele Santoni en Pascal Bosschaart brengen de benodigde groepsontwikkeling,” verzekert Ruijl.

Met een rationele blik beoordeelt Ruijl de ontwikkeling op het veld. Voor hem is vooruitgang zichtbaar, zowel op de ranglijst als in het spel. “Tegenstanders passen zich nu aan aan de Dordtenaren,” glimlacht hij trots.

Terwijl de topsportmentaliteit in hem blijft streven naar het hoogst haalbare, overheerst op dit moment tevredenheid. “Er zullen altijd verbeterpunten zijn,” besluit Ruijl, wetende dat tevredenheid en ambitie hand in hand kunnen gaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dordt speelt echt leuk voetbal, die Sebaoui is een leuke voetballer. Misschien haalt 1 op de 10 spelers die je aan Dordt verhuurd het 1e van Feyenoord, maar die andere spelers kun je wel weer voor een mooi bedrag doorverkopen. Kijk maar naar Baldé en Conté, als je zulk soort spelers gratis/goedkopp kunt halen maak je toch weer winst. Een win-win situatie dus.
Inderdaad! Ik heb ook nog altijd het gevoel dat Tsoungui ook nog wel eens de stap naar Feyenoord kan maken maar ik weet niet of er iemand is die daar wat meer over kan vertellen?
Tsoungui is goed aan de bal heeft vaak een leuke inspeelpass, maar maakt positioneel foutjes en soms wat slapjes achterin. Zou het wel kunnen halen, maar moet wel nog echt stappen zetten. Wel logisch dat hij op 6 werd gezet tegen Go Ahead gisteren omdat hij de beste voetballende verdediger is van dat stel.