Bevestigd
ruud-van-der-knaap-bron-feyenoord

Feyenoord.nl

Nieuws

Officieel: Ruud van der Knaap commercieel directeur Feyenoord

FeyenoordTM

Ruud van der Knaap treedt per 1 augustus bij Feyenoord in dienst als commercieel directeur (CCO). Van der Knaap is nu nog directielid van sportmarketingbureau Triple Double.

Van der Knaap (46), die de begin dit jaar bij Feyenoord vertrokken Joris van Dijk opvolgt, is al zijn hele werkzame leven actief in en rond de commerciële kant van het voetbal. De laatste 13,5 jaar dus bij Triple Double, een toonaangevend sportmarketingbureau, waar hij als directielid en daarvoor senior sportmarketeer/ manager voetbal van het bedrijf verantwoordelijk was voor het tot stand brengen en activeren van talloze grote sponsorships bij uiteenlopende clubs en bonden.

Van der Knaap werkte voor hij naar Triple Double ging ook voor de Eredivisie CV. Daar was Van der Knaap nauw betrokken bij commerciële dossiers met betrekking tot de exploitatie van commerciële rechten en mediarechten.

Van der Knaap: ‘Met ruim twintig jaar ervaring in marketing en management van sport en met name voetbal in de benen, voelt het geweldig nu de stap naar mijn club Feyenoord te kunnen maken. Na de geweldige resultaten van afgelopen seizoen en met een sterk sportief fundament is dit een perfect moment om ook de commerciële basis van de club verder te verstevigen. Daar denk ik met mijn ervaring en netwerk de komende jaren goed aan te kunnen bijdragen. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan.’

Algemeen directeur Dennis te Kloese is blij dat Van der Knaap het directieteam van Feyenoord komt versterken. ‘Zeker na het behaalde kampioenschap en een aanzienlijk aantal maanden zonder commercieel directeur liggen er volop mogelijkheden en ook uitdagingen voor Ruud. Op basis van wat hij in het verleden heeft laten zien en na meerdere lange gesprekken ben ik ervan overtuigd dat we met hem iemand binnenhalen die past binnen de organisatie, snapt hoe het werkt in de voetbalwereld en er goed bekend is en staat. Ik verwacht dat, ondersteund door ons allen, hij Feyenoord op commercieel vlak en op het gebied van marketing aanzienlijke stappen kan laten maken.’

Met de komst van Van der Knaap bestaat de directie van Feyenoord uit: Dennis te Kloese (algemeen directeur); Pieter Smorenburg (financieel directeur) en Ruud van der Knaap (commercieel directeur).

Foto en tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Triple Double is vooral sportmarketing, het in de markt zetten dus. Maar daarin zijn ze wel de allerbeste in Nederland. Voor NOC*NSF, KNVB, PSV, Jumbo-Visma, oftewel de absolute top van de sport in Nederland.

Als je die ervaring hebt, kun je voor het sluiten van een sponsordeal bij Feyenoord ook al wel bedenken hoe een sponsor Feyenoord kan vermarkten, hoe die in te zetten om er als sponsor ook beter van te worden. Je bedrijfsnaam op een shirt is leuk, maar amper meer dan dat. Het zit hem in hoe je je samenwerking kunt activeren in acties die de sponsor klanten/geld opleveren. Als hij zo voor een potentiële sponsor kan denken, wordt de club daar echt wel beter van. En de club kan ie natuurlijk ook beter vermarkten dan nu al gebeurd.

Plus, hij is een echte Feyenoorder: https://twitter.com/creatieveling/status/1673957094314188801/

Top aanstelling wat mij betreft.
Het werd echt tijd voor meer balans in het management. Gelukkig is deze plek eindelijk ingevuld, ik verwacht de nodige ontwikkelingen op internationaal vlak en rond eigendom De Kuip..dan heb je bovenin wel capaciteit nodig.
Sterke marketeer met ervaring in sport en specifiek voetbal. Dat is goed voor onze commerciële strategie en internationale groei.

Is op jonge leeftijd account manager geweest bij de eredivisie waarbij hij 5 grote commerciële partners moest managen. Hij heeft dan zeker kennis en ervaring met sales.

Hij lijkt wel wat licht op het zelf sluiten en ontwikkelen van grote sponsordeals en het opzetten van distributiekanalen om meer merchandise en media te verkopen. Hoop dat hij dat ook in het pakket heeft. Al bleek dat niet direct uit zijn LinkedIn.

Al met al, lijkt het een positieve, goede hire van Feyenoord.
Weer zo'n vuilniszak die met Feyenoord racing aan komt zetten. Of Feyenoord Melk.
Direct die deal van prijsvrij verbranden! Wie die deal heeft gemaakt heeft echt het commerciële vermogen van een achterlijke
Denk eerder dat jijzelf die achterlijke bent.
Nou nou direct persoonlijk. Jij bent klaarblijkelijk wel blij met de deal? Kan je ook uitleggen waarom?
Wat enkel het argument dat een beetje geld op zal leveren is er niet in mijn ogen.
Dat kan ik zeker. De deal is prima. Feyenoord wil financieel verder komen om sportief meer positieve toekomstige successen te behalen.
Dat doen we onder meer door een prima contract met Castore te sluiten. En ook een rugsponsor. Negatief sentiment van een enkeling telt niet. Het is onzinnig om te stellen dat het lelijk is want dat is het niet. Het gaat gewoon gekocht worden. Men kan zich beter druk maken om de hoge boetes die Feyenoord krijgt door zogenaamde supporters die de club in een kwaad daglicht stellen.
Oké probeer even je argumenten eruit te halen.
Het zal geld opleveren: ja helemaal eens. Dat zal bijdrage aan sportieve resultaten ja ook eens. Wel een klein beetje want het bedrag is op de transfermarkt en druppel op een plaat en qua salaris max 1 speler.
Het is niet lelijk: mening van een enkeling zoals jezelf al zegt totaal niet relevant dus die van jou of mij of het mooi is ook niet.
Boetes? Waar haal je dat vandaan? Staat totaal los van deze deal. Drogreden
De deal is commercieel gezien bijzonder slecht om verschillende redenen
Het bedrag wat er mee gemoeid is kan niet meer zijn dan 1,5 miljoen per jaar. En dan reken ik al zeer ruim. 1,5 miljoen op jaarbasis is veel geld maar nog minder dan 1.5 % op de gehele begroting.
Gezien de algehele tendens rondom deze sponsoring is dat voor 1.5% van je begroting niet heel slim. Als dit wil benoemen als sentiment heb je gelijk. Alleen als je denkt dat je een voetbalclub kan runnen zonder rekening te houden met sentiment ben ik bang dat dan een club als United zal gaan worden. Wil je dat?
Dan de timing van deze deal is zeer onprofessioneel! Te laat om nog normaal op de shirts laten drukken waardoor de club deze extra kosten moet dragen. Is die 1,5% nog lager.
Dan heb je nog de eventuele imagoschade door de naam. Jaar geen prijs heel Nederland die dat dan kan roepen. Ja is sentiment moet je tegen kunnen maar is het handig Mwah.
Als laatste Castore. Die geven ons de grootste kledingdeal uit de historie. Zeer goed gedaan! Denk je dat Castore blij is met het tumult? Betwijfel ik zeer
Uiteindelijke zal deze storm ook wel gaan liggen. Het is alleen deal omdat de nieuwe grote sponsor niet is gelukt en dus om gaten te vullen. Zeer matig en ja denk zelfs **********
Heb nog nooit zo’n slecht betoog gelezen. Ieder zijn mening. Geluk weet het bestuur wel wat ze doen.
Kan niet meer op je reageren.
Ben benieuwd wat je slecht vind want het zijn voornamelijk feiten.
Het bestuur doet echt veel heel goed. Dit is alleen echt een uitglijder
Ik wil me niet in de discussie mengen, behalve dat als het 1.5 mlj.(?) is, dit een stijging van ruim 6.5% is op het spelersbudget. Kun je toch aardig wat slarissen mee opkrikken, of 1 topspeler in de dop mee halen.
Beetje geld? Gaat gewoon om 1 mjn per jaar. Lijkt me toch een aanzienlijk bedrag. Zijn weer toch zo’n 2500 seizoenskaarten….

Bovendien is het Prijsvrij Vakanties
Ja 1 miljoen is veel geld voor ons.
Voor een club als Feyenoord ook wel maar staat in schril contrast met een individu als jij en ik als de begroting 100 miljoen is. Denk niet dat jullie jaarsalaris daar in de buurt komt.
Alleen die 1 of 1,5 miljoen is een peuleschil op de transfermarkt. Je doet er zo weinig mee waardoor het een druppel op een plaat is.
Qua salaris kan je er Idd een goede speler mee betalen. Dat is dan 1 van je 24 man uit je selectie. Ook niet veel toch?
Het is uiteraard mis gegaan begin van het jaar met het vreemde vertrek van Joris van Dijk, het verlengen van Europarcs tegen slechte voorwaarden en dat willen opvangen. Zijn alleen zoveel andere manieren om dat te doen. Zeker dit soort bedragen.
Maar agh water onder de brug. Dit zal ook wel wennen hoop alleen dat onze nieuwe Knaap met creatievere dingen komt
Als ik het budget van mijn bedrijf met 1% kan vergroten door prijsvrij vakanties op m’n rug te zetten doe ik dat graag.
Nou ja en nee. Het is volledig afhankelijk wat voor bedrijf je heb.
Ik ben mede eigenaar van een grote restaurant groep(15 zaken) en commercieel verantwoordelijk en zet onze merken echt niet zomaar in de uitverkoop.
Er zijn allerlei grotere drankmerken, groothandels etc die maar wat graag zaken doen met ons en daar grof geld voor over hebben. Toch moet je dan voorzichtig omdat je een business zit met "fans" en dus emotie. Voor Feyenoord is dat natuurlijk nog eens een overtreffende trap van ons bedrijfje.
Het is niet logisch om deze 1,5 miljoen te zien als 1,5% op de begroting. Vele inkomsten op de begroting staan ook hele grote kosten tegenover. Bij sponsor contracten is dat niet het geval, dat is bijna allemaal pure winst. Het zou dus veel logischer zijn om dat procentueel te vergelijken met toename in winst.

Daarnaast zeg je zelf dat je met 1 a 1,5 miljoen 1 goede speler kan betalen. Maar daarna noem je het wel maar 1 van de 24, dat slaat ook nergens op. Bij feyenoord ben je met 1 miljoen wel echt een groot verdiener denk ik, dan hoor je echt wel bij de beste paar spelers. Dus zou logischer om het dan 1 van 5 beste te noemen ofzo, volgens het ad verdiende kokcu iets van 1,2 miljoen. Dat zou dus gewoon betekenen dat je zo'n niveau speler er van kan betalen. Want als je naar de hele selectie kijkt moet je ook naar meer het gemiddelde salaris kijken, dan zou je echt wel minimaal 4 spelers kunnen betalen van 1 a 1,5 miljoen
Het gemiddelde salaris in de eredivisie is volgens VI €324.326. Bij Feyenoord zal dat gemiddelde dus een heel stuk hoger ligger aangezien we het 3e salarishuis hebben.
Dus wat ik zei 1 goede speler of 3 andere spelers blijft het 1 van de 24 of 3 van 24.
Natuurlijk hebben we sponsoring nodig het had alleen echt anders en beter gekund.
Een sponsorinkomsten moet je wel op je begroting zetten want het is onderdeel van de begroting. Denk niet dat je helemaal begrijpt hoe een begroting is opgebouwd anders dat je dat zo niet gezegd.
We halen volgens van der Knaap 28 miljoen op aan sponsorinkomsten/business seats, deze staan allemaal op de begroting, daarvan is dus een klein deel door prijsvrij. Veel te klein met een op zijn zachts gezegd een discutabele naam op een mooie op het shirt
Gaat de goede kant op, nu nog een technisch manager en de stoelen zijn weer gevuld.
Wat nou als die mannen graag staand werken?
Een knaapie erbij. Kennen we onze kleren in ieder geval weer ophangen
Prima, en door! Laat het maar zien.
Welkom bij de mooiste club van Nederland 'sterker door strijd'.
Goede zet, nu kan iedereen in het bestuur zich op zijn eigen taken richten en hopelijk gaat Ruud ons helpen de financiele
En sportieve groei voort te zetten 💪🏽
Een goede kop. Feijenoorder en 20 jaar ervaring. Klinkt goed, succes en laat het lukken Ruud!