jbr-sports-photography-feyenoord-lazio-roma-1-0-03-11-2022-29-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Sarri: "Feyenoord is een moeilijk team om tegen te spelen"

Nigel

Maurizio Sarri heeft zijn persconferentie gegeven in De Kuip. Na een vertraging van ruim vier uur zijn de Italianen in Rotterdam, waar de trainer met bewondering naar Feyenoord kijkt.

Feyenoord verloor vorig seizoen de eerste wedstrijd in de Europa League kansloos met 4-2 van Lazio, maar in De Kuip wisten de Rotterdammers met 1-0 te winnen waardoor het groepswinnaar werd. "Feyenoord is een moeilijk team om tegen te spelen. Ze zijn nu beter dan vorig jaar. Morgen is niet per se beslissend omdat het de derde groepswedstrijd is, maar hij is wel hartstikke belangrijk", aldus Sarri. De 4-2 overwinning is de Italiaanse coach allang vergeten, dit Feyenoord is inmiddels een veel beter team geworden. 

Maurizio Sarri was onder de indruk van Feyenoord in de wedstrijd tegen Atlético Madrid. "Ze hebben recentelijk alleen uit bij Atlético verloren en dat was niet verdiend. Die 3-2 was een onterechte nederlaag, Feyenoord had meer verdiend." 

De enige twijfelgeval in de selectie van Lazio is spits Ciro Immobile, Sarri gaf geen antwoord of hij ging spelen. Het wordt dus afwachten of de Italiaanse spits morgen in de basis staat. Tot slot, de trainer van Lazio gaf helemaal niets weg over zijn plan in De Kuip: "Ik verwacht een zware wedstrijd, er zullen niet veel kansen zijn. We hebben de luxe dat we keuzes kunnen maken. We hebben veel spelers op wie we kunnen vertrouwen en hebben nu twee keer op rij gewonnen in de competitie." 

Delen

Reacties

Hij zet zichzelf mooi in de underdog positie.. maar Roma is uiteraard niet te onderschatten. Ik ben echt heel benieuwd naar vanavond. Uiteraard hoop ik op een winst, maar het moet eigenlijk ook met goed en dominant voetbal. Heerlijk genieten van een terechte overwinning, zonder dat je telkens moet hopen dat het niet meer mis gaat.

Wat zijn we toch veranderd in twee jaar tijd