zerrouki-1

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling • Slot kiest voor Atlético-uit constructie

Nigel

Speelronde 3 in de UEFA Champions League staat op het programma. Na de 4-0 overwinning tegen Vitesse staat de Champions League-kraker tegen Lazio Roma op het programma. De ploeg van Maurizio Sarri staat op een negende plaats in de Serie A, maar in de Champions League heeft het één punt meer dan Feyenoord. 

In de persconferentie gaf trainer Arne Slot duidelijkheid over Santiago Giménez: hij gaat starten en gaat zijn debuut maken in de Champions League. Gernot Trauner is nog steeds niet hersteld, de aanvoerder van Feyenoord zal dus op de tribune plaatsvinden. Slot liet weten dat Luka Ivanušec mogelijk in de wedstrijdselectie wordt opgenomen. De Kroaat is de afgelopen weken afwezig geweest door een enkelblessure, die had hij opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Celtic. Omdat Gernot Trauner nog niet fit is, gaat de verdediging van Feyenoord er vermoedelijk hetzelfde uitzien als in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Bart Nieuwkoop zal dus ook nu aanvoerder Trauner vervangen. 

Yankuba Minteh, de vervanger van Luka Ivanušec van de afgelopen weken. Is ook weken geblesseerd geraakt. Hierdoor wordt het even puzzelen voor Slot. Vermoedelijk gaat de trainer van Feyenoord kiezen voor dezelfde constructie als tegen Atlético Madrid, met Zerrouki in de basis en Calvin Stengs in de voorhoede. 

De tegenstander
Lazio Roma kent geen blessures en schorsingen. Hierdoor kan het over de beste elf beschikken. Alleen spits Ciro Immobile komt terug van een dijbeenspierblessure. De Italiaanse spits speelde afgelopen weekend tegen Sassuolo tien minuten mee. Waarschijnlijk is Immobile fit genoeg om tegen Feyenoord aan de aftrap te verschijnen. Maar het blijft een twijfelgeval omdat Lazio Roma geen laatste training heeft kunnen afwerken in Rotterdam. 

Maak de wedstrijd tegen Lazio Roma nu nog spannender. Pak 50x of 100x je inzet als Feyenoord wint!

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (1-4-3-3)
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Giménez, Paixão

Vermoedelijke opstelling Lazio Roma (1-4-3-3)
Provedel; Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj; Guendouzi, Vecino, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni.

Delen

Reacties

Dit lijkt me voor nu ook wel de beste oplossing. Met Zerrouki kunnen we lekker oorlog voeren op het middenveld. Dat gaat waarschijnlijk wel nodig zijn.
Las op een andere soccernews website vanochtend dat Gimenez misschien toch niet mee speelt ivm de enkel? Oud/verkeerd nieuws of?
ik dat Zerrouki er pas inkomt bij een voorsprong. Beginnen met Sauer links of Alireza rechts en in ieder geval Paixao. Nadat een voorsprong bereikt is wordt Sauer of Alireza gewisseld voor Zerrouki.
Heb je gezien hoe hij speelde tegen Atletico? Nee gewoon met zerrouki starten. Vond sowieso al dat mensen Zerrouki wel heel snel afschreven
Ik vind Zerrouki een fantastische speler maar we moeten in eigen huis aanvullen voor een doelpunt. Dat betekent, naar mijn mening, spelen met echte vleugel spelers en de man in vorm, Stengs, op de positie zetten waar hij het gevaarlijkst is. Met andere woorden, we moeten spelen vanuit onze kracht en Lazio zich aan ons laten aanpassen.

Als Ivanusec een helft kan spelen zou ik overigens met hem beginnen en Paixao op de ander vleugel. Als we, in de eerste helft, op voorsprong komen zou ik in de tweede helft, Ivanusec (of Sauer, of Alireza) vervangen door Zerrouki. Zodat de de in het artikel genoemde opstelling bereikt wordt.

Kiezen voor de opstelling waar we het makkelijkste mee scoren is belangrijk om zo snel mogelijk een doelpunt te forceren.
Ben het met je eens dat we snel een doelpunt moeten maken, maar ik vind niet dat je met Zerrouki op het middenveld en Stengs op de vleugel minder snel scoort. Atletico uit is daar een voorbeeld van plus je hebt nu Gimenez in de spits. Met Ivanusec beginnen gaat denk ik sowieso niet gebeuren, eerder in laten vallen rond 60/70e minuut.
Lingr morgen op 10 geen optie waarom is deze speler anders gehaald?? Krijgt echt nooit een kans