lazio

VK Sportphoto

Nieuws

Sarri: "We lieten hen de bal, zeker nadat we op voorsprong kwamen"

Twan

Lazio-trainer Maurizio Sarri is tevreden met de overwinning die zijn ploeg dinsdagavond op Feyenoord boekte. In gesprek met Sky Sport Italia laat de Italiaanse oefenmeester weten dat hij de tactische keuze maakte om de Rotterdamse verdediging nauwelijks onder druk te zetten.

Feyenoord bleef tot in de laatste secondes aandringen op een gelijkmaker, maar uiteindelijk lukte het Lazio om de voorsprong vast te houden. 'We moesten moeilijke momenten doorstaan. Feyenoord is een doelpuntenmachine, dus wisten we dat we af en toe zouden moeten lijden. Gelukkig lieten we hen niet scoren.' vertelt een trotse Sarri na afloop.

Sarri probeerde na de verloren wedstrijd in Rotterdam een nieuwe tactiek uit om Feyenoord van scoren te houden. 'We besloten niet zoveel druk te zetten op hun centrale verdedigers omdat ze hun keeper zo goed gebruiken,' een tactiek die achteraf effectief bleek, 'We lieten hen dus de bal, zeker nadat we op voorsprong waren gekomen.' 

Toch ziet de trainer ook verbeterpunten voor zijn ploeg. In de slotfase van de wedstrijd konden de Romeinen niet profiteren van de ruimtes die ontstonden bij Feyenoord. 'In de laatste twintig minuten hadden we hen pijn kunnen doen.' Sarri zag zijn ploeg drie belangrijke punten pakken, maar zag ook fysieke klachten ontstaan bij Luis Alberto en Mattia Zaccagni. Met de Romeinse derby tegen AS Roma dit weekend is het afwachten of de selectie topfit is. 'Hopelijk betalen we niet een te hoge prijs voor deze overwinning. We maken ons een beetje zorgen.'

Delen

Reacties

Gewoon laf voetbal zelf de bus parkeren na de 1-0.
Oké de punten zijn niet bemachtigd, maar maakt t je niet ontzettend trots dat die gasten daar flink in de piepzak hebben gezeten. Zij, met al hun ervaring. Nou, bij ons komt die ervaring ook. Met elke wedstrijd die we op dit podium mogen spelen. Heerlijk toch dat ze zich zo hebben moeten geven dat ze zondag weleens een prijs moeten betalen. Jammer dat er niet meer in zat, maar hoe dan ook trots op Slot en de mannen!
Resultaat telt, niet hoe leuk of mooi je speelstijl is. Sarri had een tactisch plan dat goed werkte want Feyenoord kwam amper tot een goede kans. Ik vind dat Slot net als tegen Twente op tactisch gebied is afgetroefd. Hij wordt in Nederland bewierookt en is ook met afstand de beste trainer, maar in een topcompetitie zal hij het heel lastig krijgen.
Je neuzelt alleen maar uit je nek. Feyenoord werd zowel tegen Twente als tegen lazio helemaal nergens tactisch overklast. En als Feyenoord wint, overklast slot dan wel z’n collega’s? Ook die laatste opmerking van je is lachwekkend. Zo ontzettend vermoeiend.
Precies man.....weet echt niet wat dat is met Feyenoorders en hun aangeboren fatalisme.
Slaat echt nergens op.
Kunnen alleen maar het negatieve benoemen.

Is hoe je zegt 2 weken geleden werd het 3-1 voor Feyenoord en overal in de media waren ze lovend.
Dat was dus toen een Masterclass van Slot voor Sarri??
En tegen Atleti? Ook toen hoorde ik alleen maar positieve geluiden overal over de speelstijl

Kotsmisselijk word ik van zulke figuren joh.
Helemaal gelijk, je wordt er zo doodmoe van. Er wordt door sommige figuren net gedaan alsof we gister tegen een kkd ploeg hebben verloren. Volgens mij verwachten zij dat we in een uitduel in de CL minstens 7 open kansen creëren. Doen we dat niet dan lees je termen als ‘lachwekkend slecht’ ‘schandalig’ etc etc. Tis echt niet te harden, je speelt gewoon een prima wedstrijd waarin je 70min lang de betere ploeg bent alleen word je net als uit bij atletico verslagen op details. Het ontbreekt ons vooral aan individuele klasse voorin die vanuit het niets een goal kunnen maken. En dan ook de kritiek op het voetbal, die verlangen volgend jaar denk ik naar een type als Maurice Steijn, kunnen ze lekker 0 positiespel verwachten maar constant de lange bal. Ja, dat gaat ons echt verder brengen.
Penalty en rood voor Propper en je hebt anders lopen blaffen op het forum, jezus wat een onnodige pessimisme…