lazio

Nieuws

Sarri: "We waren bang en onderdanig"

Van de redactie

Trainer Maurizio Sarri was woensdag buitengewoon kritisch over de performance van zijn Lazio-team in het verloren duel tegen Feyenoord (3-1) in de Champions League. Volgens de Italiaanse coach leden zijn spelers aan angst en onderdanigheid. Sarri uitte zijn teleurstelling tijdens de persconferentie na de wedstrijd in De Kuip: "Waarom hebben we vandaag verloren? We waren extreem onderdanig. Ondanks de bekende agressieve sfeer hier, leek het alsof we bevangen waren door angst. Ik had veel meer karakter en vastberadenheid van mijn spelers verwacht."

Sarri was van mening dat Lazio voor de rust op alle fronten tekortschoot. Halverwege de wedstrijd stond het al 2-0 door doelpunten van Santiago Giménez en Ramiz Zerrouki. In de tweede helft scoorde Giménez opnieuw, en Pedro zorgde voor de uiteindelijke eindstand van 3-1. Het was vooral de "onderdanige houding" van zijn spelers die Sarri dwarszat. Hij verklaarde: "Ik vind het bijzonder moeilijk te begrijpen. Het is acceptabel om een bal te verliezen terwijl je strijdt om te voetballen, maar vandaag verloren we ballen omdat we zelf angstig waren."

Sarri merkte op dat dit soort atmosferen vaak voorkomt in de Champions League, maar het verschil tussen de twee teams was vandaag opmerkelijk groot. "Bovendien had de tegenstander duidelijk drie of vier spelers met uitzonderlijke kwaliteiten, terwijl wij dat niet hadden." Toch heeft Sarri de hoop op een vervolg in de Champions League nog niet opgegeven. "We hebben nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, en daarin moeten we ons herpakken. In een zes wedstrijden tellende groepsfase is het problematisch als je er nog één verliest."

"Maar laten we niet vergeten, het is nog lang niet voorbij," voegde Sarri eraan toe. "We zijn slechts halverwege de groepsfase. Over twee weken spelen we thuis tegen Feyenoord. Onze prestatie zal dan aanzienlijk moeten verbeteren, want anders worden onze kansen in de Champions League aanzienlijk beperkt." In tegenstelling tot Lazio staat Feyenoord er een stuk beter voor. Onder leiding van trainer Arne Slot voert het team de ranglijst aan met zes punten uit drie wedstrijden. Op 7 november heeft Feyenoord de kans om een grote stap te zetten naar de volgende ronde, wanneer ze op bezoek gaan bij Lazio.

Delen

Reacties

Bang en onderdanig, zo heb ik ze het liefst.
Hehehe. Zo zien we de tegenstanders graag in De Kuip. Moeder aller stadions.