gimenez-1

Nieuws

"Voor de supporters van Feyenoord was hij al een fenomeen"

Van de redactie

Santiago Giménez, de aanvaller van Feyenoord, toonde woensdagavond tijdens hun overwinning van 3-1 op Lazio aan dat hij ook op het hoogste niveau kan scoren. Deze prestatie zal ongetwijfeld zijn internationale reputatie versterken, en hem mogelijk dichterbij een recordtransfer brengen.

Ongeveer een uur na de Champions League-wedstrijd, waarin de 22-jarige Giménez opnieuw schitterde, werd Arne Slot gevraagd of de Mexicaanse spits op weg is om een fenomeen te worden. "Hij had deze wedstrijd niet nodig om dat te bewijzen. Voor de fans van Feyenoord was hij al een fenomeen," reageerde de coach. Natuurlijk benaderde Slot de vraag vanuit een Rotterdams perspectief. Maar als we de vraag breder bekijken, wordt het vooral interessant of Giménez in het buitenland ook als een 'fenomeen' wordt beschouwd, nu hij zijn debuut in de Champions League heeft bekroond met twee doelpunten.

"Om de volgende stap te kunnen zetten, zal Giménez ook in Europa indruk moeten maken," merkte Slot onlangs op. Zijn buitengewone prestaties in de Eredivisie, zoals het opvallende aantal van dertien doelpunten in negen wedstrijden, zijn niet onopgemerkt gebleven, zelfs buiten Nederland. Zijn historische hattrick tegen aartsrivaal Ajax (0-4 overwinning) en zijn reeks van negen opeenvolgende wedstrijden met een doelpunt hebben de aandacht getrokken.

Het is dan ook geen verrassing dat Transfermarkt.com Giménez waardeert op 40 miljoen euro, waarmee hij de gedeelde topscorer van de Eredivisie is. Echter, internationale topclubs zoals Real Madrid, die naar verluidt interesse toont, zullen ongetwijfeld de kwaliteit van de tegenstanders waar hij tegen heeft gescoord in overweging nemen. Zelfs zijn medespelers konden nauwelijks geloven hoe moeiteloos Giménez scoort, met veertien en vijftien doelpunten in elf wedstrijden. Calvin Stengs stelde zich openlijk de vraag: "Wat kan ik nog over hem zeggen? Ik heb bij elke wedstrijd het gevoel dat hij gaat scoren. Hij verlangt altijd naar de bal en voert bijna constant bewegingen uit. Het is een genot om met hem op het veld te staan."

Arne Slot leek op woensdag te willen benadrukken dat het hebben van Giménez in je team ook iets bijzonders is. De 45-jarige coach verklaarde dat Giménez de beste spits is waarmee hij ooit heeft samengewerkt. "Myron Boadu, Bryan Linssen en Cyriel Dessers waren ook uitstekend, maar met Santi weet je gewoon dat als je hem opstelt, hij kansen krijgt en ze benut. En dat doet hij al sinds hij weer fit is, zonder uitzondering."

De vraag die nu rijst, is of Giménez deze vorm in de Champions League kan handhaven in de komende wedstrijden. Als dat het geval is, lijkt het onwaarschijnlijk dat Feyenoord het transferrecord van deze zomer niet zal verbreken (25 miljoen euro, exclusief bonussen, voor Orkun Kökçü). Misschien gebeurt dit zelfs al in de winterstop, als een topclub een aanbod doet dat Feyenoord gewoonweg niet kan weigeren. Tegelijkertijd lijkt het 'fenomeen' zelf met beide benen op de grond te blijven staan. Giménez deelde zijn bescheidenheid door te zeggen: "Dit was een droomdebuut in de Champions League. Een kinderdroom die uitkomt. Ik werk hard om dit te bereiken. Dit bevestigt dat met de steun van God alles mogelijk is."

Delen

Reacties

Is een understatement, ik kan me niet herinneren zo'n goede speler gezien te hebben.
Fair enough. Voor de spits positie dan. V. Persie natuurlijk meer een "10". Ook een topper natuurlijk!