sauer-rkc

VK Sportphoto

Nieuws

Sauer: "Blij dat ik het veld in mocht en het team kon helpen"

Stan

Als invaller was Leo Sauer zondag erg belangrijk voor Feyenoord. Uit een corner van de pas 18-jarige buitenspeler kopte Mats Wieffer de 1-0 tegen RKC binnen. Na afloop van het duel verschijnt Sauer voor de camera’s van Feyenoord.  

Sauer ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend in de selectie van Arne Slot. "De laatste maanden zijn oké gegaan. Voor de jongere spelers is het ook een beetje wachten op onze kansen. Dus ik was blij dat ik vandaag het veld in mocht en het team kon helpen. Een hele mooie dag voor mij."

Stiekem hoopte de jonge Slowaak al op een invalbeurt. "We hadden vandaag maar vier of vijf buitenspelers, dus dan ga je uit van misschien vijftig procent kans op speeltijd. Toen ik op bank zat was ik er klaar voor. Toen de trainer zei dat ik ging invallen heb ik me op het veld kunnen laten zien. Dat is fijn."

De man-meersituatie tegen RKC en de dominatie van Feyenoord, resulteerde in veel mogelijkheden voor de Rotterdammers. "Elke aanvaller wil kansen creëren en scoren. Een wedstrijd als deze is ideaal voor aanvallers", legt Sauer uit. De vleugelaanvaller onderscheidde zich uiteindelijk door via een hoekschop de assist op de bevrijdende treffer te leveren. "Ik wist eigenlijk niet eens dat ik de corner moest nemen. We hadden niet veel tijd meer. Maar de spelers zeiden dat ik ‘m moest nemen, dus dat deed ik en hij viel goed. Mats scoorde de winnende treffer. Dat was belangrijk voor de drie punten."

Na het duel tegen RKC ging de focus bij Feyenoord direct op het belangrijke duel in Rome van aanstaande donderdag. Ook Sauer kijkt uit naar de wedstrijd in de Europa League. "Vooral voor jonge spelers is het bijzonder om mee te maken, ook om af te reizen naar het stadion, zoals die van AS Roma. Het is hele waardevolle ervaring voor mij. De emoties zullen heel hoog zijn. Het zal een hele moeilijke wedstrijd worden, ook door de sfeer en de fans daar. Maar wij hebben een goede kans om door te gaan."

Delen

Reacties

Ik zou hem dit jaar afhankelijk van de tegenstander laten 'duo-banen' met Paixão op links. Stengs als eerste keuze op rechts,met de grappige opportunist Minteh als alternatief. Ivanušec zou dan een optie kunnen zijn voor de 10-positie. Ik krijg steeds meer het idee dat die daar eigenlijk beter uit de voeten kan.
Wellicht is AS Roma uit komende donderdag nog niet de wedstrijd om zo te beginnen; de Atletico uit en Lazio uit variant ligt dan meer voor de hand, maar vanaf Almere City uit komend weekend, zou dit, wat mij betreft (!), de sterkste opstelling zijn.
Achterin verdient het aanbeveling om Nieuwkoop als rechtsback te handhaven. Met hem en Hartman op links heb je dan twee backs die vanaf de zijkant op kunnen komen. De vaak meer naar het centrum voetballende Geertruida kan dan als rechter centrumverdediger worden gebruikt.
Volgens mij kan het derde deel van het seizoen dan nog heel veel goed en leuk voetbal opleveren. Ja dat gaat ten koste van Trauner en ook Beelen moet weer even in de wachtkamer plaats nemen. Maar hij kan Geertruida veelvuldig aflossen, zoals Zerrouki dat bij Wieffer kan. Een weer fitte Van den Belt kun je afhankelijk van de wedstrijd en stand gebruiken om Timber rust te gunnen.
Zelfs Lopes kan op die basis Hartman af en toe aflossen. (denk aan Ajax-uit vorig seizoen!). Lingr als standin voor Ivanušec en Ueda voor Giménez en je hebt alle posities dubbel bezet. Alleen Hancko die is uniek en zo goed als onvervangbaar, al kun je hier natuurlijk ook met twee rechstpoten spelen en dus heb je eigenlijk met Trauner + Beelen ook daar een dubbele bezetting.
Eigenlijk snap ik niet dat we niet van meet af aan zo gespeeld hebben ;-)! Komop Arne Slot, het is een gratis advies.
Sauer is een ongekend talent waar Feyenoord nog heel veel plezier aan gaat beleven.
Echt een klassieke linksbuiten met lef, durf, een goede passeeractie en een goede voorzet. Steeds vaker invallen en in de loop van volgend seizoen is een basisplaats reëel
Het is geen klassieke linksbuiten zoals Coen Moulijn maar een moderne linksbuiten: rechtsbenig.

De eerste 17 corners leverden niets op en de 18de van Sauer was direct raak.
kan in de onder 21 ook het verschil nog niet maken, volgend seizoen basisplaats nog niet reëel volgens mij