yv20221210yv20221210a1b09202

Jim Breeman Sport photography

Jeugd

Sauer uitgeroepen tot Slowaaks O17-talent van het jaar

Dennis

Leo Sauer is door de Slowaakse voetbalbond uitgeroepen tot Onder-17 speler van het jaar. De jeugdinternational krijgt daarmee erkenning voor zijn goede prestaties van het afgelopen jaar.

De 17-jarige buitenspeler wordt door Feyenoord gehuurd van MŠK Žilina. Sauer speelt in het Onder-21 elftal van trainer Melvin Boel, waarin hij indruk maakt en een vaste kracht is. De Rotterdammers hebben volgens Feyenoord Youth Watcher een koopoptie op de talentvolle Slowaak van minder dan vijfhonderdduizend euro.

De goede prestaties van Sauer zijn ook hoofdtrainer Arne Slot opgevallen. De trainer van het eerste elftal laat Sauer regelmatig meetrainen en beloonde hem eerder al eens met speelminuten in oefenwedstrijden. Zo maakte de Slowaak vorig jaar zijn officieuze debuut tegen KV Oostende, waarin hij het vertrouwen in de tweede helft direct terugbetaalde met een doelpunt. 

Delen

Reacties

@ftm,
Wordt er binnen feyenoord al gesproken over het permanent overnemen van deze jongen? Is het bestuur enthousiast of zien ze af van een langer verblijf van Leo
Inmiddels reactie hierop gekregen (zie artikel over pushmeldingen)