sebaoui-2

Feyenoord.nl

Nieuws

Sebaoui en Tsoungui gaan voor kans bij Dordrecht: "Feyenoord is natuurlijk een droom"

Stan

De Belgen Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui maakten in de voorbije weken de overstap naar Feyenoord, waarna ze allebei meteen verhuurd werden aan FC Dordrecht. Het is onderdeel van de alliantie die de twee clubs hebben en waar ook de Rotterdamse jeugdspelers Guus Baars en Shiloh ’t Zand onderdeel van uit maken. In gesprek met RTV Dordrecht spraken Sebaoui en Tsoungui over hun stap naar Nederland en de huurperiode in Dordrecht.

De carrière van Sebaoui zat niet bepaald in de lift bij het Belgische Beerschot. "Het eerste jaar dat ik prof werd, zat Beerschot nog in de Eerste Divisie in België. Ik denk dat ik daar natuurlijk heb getoond aan iedereen wat ik in huis heb. Daarna is Beerschot spijtig genoeg gedegradeerd vorig seizoen. Toen heb ik niet veel speelminuten gehad en ook een beetje zelfvertrouwen verloren."

De interesse van Feyenoord was voor de speler in kwestie dan ook een grote verrassing. "Voor mij was het eerlijk gezegd een beetje een shock. Ik had het niet verwacht na zo’n seizoen, maar ik ben blij dat de club vertrouwen in mij heeft. Het is wel meteen met een uitleenbeurt naar Dordrecht, maar dat is in principe voor de speelminuten natuurlijk."

Bij zijn overgang naar Rotterdam wist de aanvaller dat hij meteen verhuurd zou worden. Dat hij daardoor meer kans krijgt op speeltijd is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling, zo is Sebaoui van mening. "Dat was de main-target voor mij. Het was niet dat ik nu een transfer zou maken om weer op de bank te zitten. Het allerbelangrijkste was om speelminuten te maken en ik denk dat Dordrecht een hele mooie samenwerking heeft met Feyenoord, dus dit was voor mij de beste stap."

Uiteindelijk hoopt de Marokkaans-Belgische buitenspeler ook daadwerkelijk voor Feyenoord van waarde te kunnen zijn. "Dat is natuurlijk een droom. Ik heb een appartementje gekregen bij De Kuip, dus ik denk dat ik elke ochtend opsta en naar De Kuip kijk, omdat dat voor mij natuurlijk een droom blijft. Maar ik ben hier gefocust in Dordrecht en dan zien we wat de toekomst brengt."

Tsoungui
Verdediger Antef Tsoungui, die door Feyenoord werd overgenomen van het Engelse Brighton, was verheugd dat hij de stap naar Nederland kom maken. "Het is altijd een doel van mij geweest en zelfs in mijn jaren in Engeland wist ik dat het Nederlandse voetbal goed bij me past. Je hoeft hier niet enorm groot te zijn om een centrale verdediger te zijn. Dat is iets wat Nederland aantrekkelijk maakte voor mij en om een kans als deze te krijgen is fantastisch."

Net zoals Sebaoui, hoopt de Belgische verdediger in de toekomst op een doorbraak bij Feyenoord. Hij wil zich echter eerst richten op zijn tijd bij Dordrecht. "Natuurlijk is dat altijd een doel, dat ga ik niet ontkennen. Maar ik wil me daar niet te veel op focussen, want dat heeft misschien effect op wat ik hier doe. Dus nu ben ik hier, mijn hoofd is gefocust op hier en we zien wat er gebeurt."

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties