osundina-sebaoui

VK Sportphoto

Nieuws

Sebaoui: "Ik probeer zo veel mogelijk indruk te maken op Arne Slot"

Van de redactie

Ilias Sebaoui maakte afgelopen zomer de stap van Beerschot naar Feyenoord. De 22-jarige aanvallende middenvelder werd vrijwel direct verhuurd aan FC Dordrecht en maakt dit seizoen de nodige minuten in de Keuken Kampioen Divisie. De Marokkaans international van Marokko Onder 23 heeft het naar zijn zin bij de Schapenkoppen.

Twee jaar geleden brak Ilias ­Sebaoui door bij zijn jeugdclub Beerschot. Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord, zag Sebaoui aan het werk en haalde hem naar Rotterdam. Na zijn transfer naar Feyenoord moest Sebaoui eerst weer speelminuten maken en dus was een verhuur naar FC Dordrecht de beste optie. "Het gaat hier heel goed met mij. Beerschot verlaten, was de juiste keuze. Bij Dordrecht ben ik een vaste waarde. Ik mag zelfs regelmatig de negentig minuten ­volmaken, iets wat me in België maar zelden lukte. En we doen het veel beter dan verwacht. We verloren nog maar twee keer en staan achtste in het klassement", aldus Sebaoui tegenover Gazet van Antwerpen.

Vanuit zijn appartement op Rotterdam-Zuid kan Sebaoui De Kuip zien liggen. De aanvallende middenvelder speelde afgelopen woensdag mee in het besloten oefenduel tegen Go Ahead Eagles (2-1).  "Het trainings­centrum van Dordrecht ligt op twintig minuutjes van hier. Maar ik vind het vooral erg fijn dat ik dicht bij de Feyenoord-familie woon. Tijdens de interland­periodes hebben veel spelers van de club interlandverplichtingen. Daarom mag ik samen met Antef Tsoungui telkens een weekje meetrainen met het A-elftal van Feyenoord."

Sebaoui heeft een duidelijk doel. Uiteindelijk komen te spelen in Feyenoord 1. "Ik probeer dan zo veel mogelijk ­indruk te maken op trainer Arne Slot. Uiteraard wil ik hier ooit in het eerste spelen. Maar alles op zijn tijd. Dit seizoen loopt het goed bij Dordrecht en zet ik mooie stappen in mijn ontwikkeling. Ik wil pas naar Feyenoord ­terugkeren als ik er hélemaal klaar voor ben. Ik kan nu alleen maar mijn best blijven doen bij Dordrecht door zo veel mogelijk te scoren en assists te geven."

Delen

Reacties

Misschien een leuke toevoeging wat zijn cijfers zijn dit seizoen.
3 goals en 1 assist uit 14 wedstrijden. Staat voornamelijk opgesteld als linksbuiten maar kan dus ook op 10.