yv2023813yv2023813a1a08838

VK Sportphoto

Nieuws

Ueda imponeert tegen Myanmar met hattrick

Twan

Japan startte donderdagochtend om 11.00 uur de kwalificatiecampagne voor het WK tegen Myanmar. Feyenoord-spits Ayase Ueda kon daarbij rekenen op een basisplaats, die de Japanner uitermate goed benutte.

Tegen Myanmar kan Ueda vanaf de aftrap laten zien wat hij in huis heeft. De spits heeft vlak na rust al een hattrick op zijn naam staan. Bij die drie doelpunten zal het ook blijven, na iets meer dan een uur wordt de Feyenoordspits naar de kant gehaald. Na de wissel van Ueda was alleen nog Doan trefzeker namens Japan, waarmee de eindstand 5-0 eindigt. Ueda zal zeer tevreden terugkijken op zijn hattrick. Hij scoorde nu in één wedstrijd vaker dan de afgelopen 17 wedstrijden (2 doelpunten) namens het Japanse elftal.

Scoreverloop

11' 1-0 Ueda

28' 2-0 Kamada

45+4' 3-0 Ueda

50' 4-0 Ueda

86' 5-0 Doan

Bekijk hieronder de doelpunten van Ayase Ueda

Delen

Reacties

prima ontwikkeling. Laten ze elkaar maar lekker scherp houden daar voorin.
Klopt. Niemand schijnt te weten wat een échte hattrick is: 3 doelpunten van dezelfde speler in één helft.
En geen doelpunt van een andere speler er tussen.
Klopt en doe je het helemaal goed moet de Hattrick 3x gemaakt worden met rechts links of met het hoofd. Maar de term Hattrick word over het algemeen genomen met gewoon 3x scoren in een wedstrijd.
Het lijkt me een goede spits. Maar imponeren kan niet tegen Myanmar, dat tussen Moldavië en Andorra in staat op de wereldranglijst. Imponeren doe je tegen tegenstanders van een wat beter niveau. Nu doet hij gewoon zijn werk.
Dit geeft wel aan dat zijn niveau dus vele malen hoger ligt dan die landen. Dat is een goed teken