Primeur Bevestigd
Juichende supporters in De Kuip

Nieuws

Secondary-ticketing keert dit seizoen terug!

Puck

Bronnen binnen Feyenoord hebben aan 1908.nl bevestigd dat ze druk bezig zijn met het systeem rond secondary-ticketing. Dit is goed nieuws voor supporters van Feyenoord die hier al een aantal seizoenen om vragen. Het systeem rond secondary-ticketing zorgt er namelijk voor dat seizoenkaarthouders voor een aantal wedstrijden per seizoen hun seizoenkaart legaal kunnen 'doorverkopen'.

Secondary-ticketing is een win-win-win systeem waarbij supporters aan beide kanten blij gemaakt kunnen worden en zwarthandelaren tegelijkertijd in de kiem worden gesmoord. "We hopen dat we de start van de competitie gaan halen, maar het kan ook pas september worden als het programmeer-werk tegen zit." Het plan rond secondary-ticketing lag al een tijdje op de plank weg te stoffen, maar is volgens de bron de laatste weken ineens in stroomversnelling gekomen. 

Navraag bij FSV de Feijenoorder geeft bevestiging van dit beeld én dat Feyenoord ermee bezig is. Voorzitter van De Feijenoorder, Kees Lau zegt tegen 1908.nl hierover: "Het opnieuw werkend maken van het systeem dat ticket transfer heette is inderdaad een aantal malen besproken met Feyenoord. Van supporters krijgen we het afgelopen jaar veelvuldig vragen hierover. Dat nemen we dan uiteraard graag mee naar het overleg met de club.  Ons is recent aangegeven dat ze proberen om in augustus het systeem weer live te hebben. Hoe dan ook, wanneer maakt niet uit, wat ons betreft gaat hier een wens in vervulling voor menig seizoenkaarthouder we veel supporters zonder seizoenkaart hier ook een groot plezier mee hebben gedaan."

Vereniging De Feijenoorder behartigt de belangen van alle Feyenoord-supporters en dit is daar een perfect voorbeeld van: "Natuurlijk staan we voor onze leden, maar dit is een perfect voorbeeld van waarom de supportersvereniging van cruciaal belang is in de belangen behartiging. Ook het slepende dossier van vervelende incidenten rond zwarthandel die door het e-tickets systeem echt verveelvoudigd is los je hiermee op. Feyenoord-supporters hebben hier echt iets aan. Het is daarom ook heel fijn dat de club dit ook is gaan beamen."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dit hoor ikal 2 jaar dat ze hier mee bezig zijn. Al 2 jaar druk bezig hahaha
Ik vond Ticket Exchange altijd al een verschrikkelijke term, maar secondary ticketing klinkt helemaal onnozel.
Er wordt zowaar beleid gevoerd!
Handig ja, kunnen we de wedstrijden tegen de kleintjes skippen en alsnog vergoeding ontvangen.