dsc09520

Jim Breeman Sports Photography

Europees

Shakhtar bereidt zich voor: "Uitwedstrijd tegen Feyenoord tien keer zo zwaar"

Stan

Shakhtar Donetsk heeft zondagmiddag richting de terugwedstrijd met Feyenoord een 0-3 overwinning geboekt op Kryvbas. Ondanks dat met deze winstpartij de koppositie werd gepakt waren er de nodige zorgen voor het team uit Oekraïne. Het drukke schema van Shakhtar zorgt mogelijk voor vermoeidheid, wat tijdens de return in De Kuip van invloed kan zijn. 

"We hebben er uiteindelijk zo'n twintig uur over gedaan", doelt trainer Igor Jovicevic op de terugreis vanuit het Poolse Warschau, waar de ploeg vanwege de omstandigheden in Donetsk haar thuiswedstrijden speelt. "Er waren veel files, veel vertragingen, problemen met het vliegtuig en de bus, bij de grens. Ondanks alle belemmeringen waren we nog op tijd om hier te spelen. Maar we hadden geen tijd voor een laatste training. De wedstrijd werd een soort training."

Sportief directeur Darijo Srna, die zelf jarenlang voor Shakhtar speelde, vertelt dat de Oekraïense koploper het duel graag op een ander moment had gespeeld: "We hebben Kryvbas gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen. Ze zeiden dat ze ons steunen in Europa, maar gingen uiteindelijk niet akkoord. Dat is een slechte zaak. In de huidige situatie moeten we elkaar helpen."

Uiteindelijk wist de ploeg van Jovicevic het uitduel redelijk eenvoudig te winnen. Daarmee wordt de koppositie in de Premjer Liha veroverd en tankt Shakhtar vertrouwen. "Deze overwinning, tegen een zware tegenstander, betekent heel veel voor ons. Het was een mooie dag," Laat Srna optekenen. "We staan nu eerste, dus we hebben gedaan wat we wilden. Dat geeft veel energie, maar we zijn ons nu alweer aan de voorbereiding op de wedstrijd van donderdag. In Nederland spelen we voor Shakhtar en voor het hele Oekraïense voetbal."

De focus gaat vanaf nu dus volledig op het Europe League-duel met Feyenoord, zo weet ook middenvelder Georgiy Sudakov: "Het is belangrijk voor ons om nu goed te herstellen. De uitwedstrijd tegen Feyenoord wordt tien keer zo zwaar als deze wedstrijd."

Delen

Reacties

Nog geen reacties