t-zand-2028

Feyenoord.nl

Nieuws

Shiloh ‘t Zand zet handtekening onder contract tot 2028

Karst

Waar Feyenoord recent al een principeakkoord met Shiloh ‘t Zand had bereikt, werd dit donderdagmiddag in De Kuip officieel bekrachtigd met het zetten van de handtekeningen. De 21-jarige middenvelder, die het huidige seizoen is verhuurd aan FC Dordrecht, ligt zodoende vast tot medio 2028.

De ondertekening van zijn nieuwe contract bij Feyenoord komt daags nadat ‘t Zand werd uitgeroepen tot ‘beste talent van de Keuken Kampioen Divisie’. Uit handen van voormalig hoofdtrainer van Feyenoord en huidig bondscoach van het Nederlands Elftal Ronald Koeman ontving de Rotterdammer een gouden schild. Met elf doelpunten en vier assists heeft de middenvelder een belangrijke bijdrage geleverd aan een uitstekend seizoen voor FC Dordrecht en is hij met die club nog in de race voor promotie naar de Eredivisie.

"Het voelt voor mij erg fijn dat de club met deze contractverlenging opnieuw zijn vertrouwen in mij uitspreekt,' zegt ’t Zand, die al sinds zijn zevende jaar bij Feyenoord speelt. ‘Tijdens mijn verhuurperiode bij FC Dordrecht ben ik zowel fysiek als mentaal een stuk volwassener geworden. Deze ontwikkelingen neem ik mee naar het nieuwe seizoen en ga ik uiteraard vol voor mijn kans bij Feyenoord 1."

Delen

Reacties

Uitstekend nieuws dit.
En wederom een teken dat het niet deelnemen aan de piramide destijds een misser van jewelste was.

Maar mooi dat deze jongen zich alsnog heeft kunnen profileren bij een KKD club. Nu moet hij het in de voorbereiding een aantal stappen hoger ook moeten laten zien. Al is een nieiwe uitleenbeurt ook een prima optie.
Jaar voor piramide startte moest je aangeven of je mee wilde doen. Toen kon je als hoogste de Tweede Divisie halen. Daarnaast was oud Varkenoord niet geschikt als accommodatie. Dan kan je dat duur verbouwen om wel te voldoen, of vasthouden aan de plannen voor nieuwbouw. Gelukkig is er voor dat laatste gekozen. En te Kloese heeft ook al gezegd dat het de juiste keuze was om te investeren in de nieuwe trainingscomplexen.
Snap ik.
Maar waarom was het een 'of/of' keuze, terwijl 'en/en' ook realiseerbaar was?
Maar het was toch niet en/en mogelijk? Feyenoord lag bijna op z'n gat destijds. Goede keuzes gemaakt in het verleden, nu hopen dat ze zich omhoog werken, of dat er eens een extra team wordt toegelaten in de 2e divisie.
Mooi! Ik heb vertrouwen in deze jongen. Liefst uitlenen in de eredivisie
PEC Zwolle lijkt me een uitstekende plek. Die zoeken nog een getalenteerde middenvelder.
Lengte van het contract zegt veel denk ik!