ono

VK Sportphoto

Nieuws

Shinji Ono geëerd voorafgaand aan Klassieker met prachtig spandoek

Van de redactie

De Japanse oud-Feyenoorder Shinji Ono is voorafgaand aan het duel tegen Ajax in De Kuip op het veld geëerd met een prachtig spandoek vanaf de gele zijde. De voormalig Japanse topspeler, die onlangs op 44-jarige leeftijd een punt zette achter zijn carrière, is door de club uitgenodigd om de Klassieker bij te wonen.

Ono liep een ereronde over het veld om het Legioen nog eenmaal te danken voor zijn mooie tijd in Rotterdam-Zuid. De Japanner was populair bij het Legioen en kon in slechte en goede tijden rekenen op de steun van de trouwe supportersschare. Steun kreeg hij ook van alle trainers, die de regisseur van het elftal in hem herkenden, en van zijn medespelers. Zij roemden hem vooral om zijn fenomenale techniek.

Ono speelde in eerste instantie veel wedstrijden voor Feyenoord. Vanaf het seizoen 2001/2002 achtereenvolgens 30, 29, 24 en 25 competitieduels per seizoen. Toch kende hij gaandeweg zijn loopbaan bij Feyenoord steeds meer tegenspoed. De vele reizen als Japans international vroegen steeds vaker hun tol, wat oververmoeidheid en blessures tot gevolg had.

whatsapp-image-2024-04-07-at-140203

Delen

Reacties

wat een middenveld was dat.
shinji, bosvelt, tomasson
helden!
Oh mijn god wat is dit lekker krijgen er een strak latje van, en dat op mijn leeftijd🥳