paixao

Liveblog • Feyenoord - Ajax • 6-0 [FT]

Het is matchday! In speelronde 29 staat voor Feyenoord de Klassieker tegen aartsrivaal Ajax op het programma. Een duel tussen de nummers twee en vijf van de Eredivisie. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie en wordt om 14:30 uur afgetrapt in een uitverkochte Kuip.

Feyenoord staat voorafgaand aan het duel tweede twaalf punten achter op koploper PSV en heeft maarliefst 21 punten voorsprong op de tegenstander van vandaag, die vijfde staat met zeven punten achterstand op nummer vier AZ. Het duel wordt live uitgezonden via ESPN.

Mis niets van het duel via het onderstaande liveblog. Wat gaan we doen vandaag? Laat het weten in de reacties en praat mee over de Klassieker!

Feyenoord - Ajax 6-0 (afgelopen)

Scoreverloop:
34' Paixão
36' Minteh
45'+2 Hancko
56' Minteh
62' Timber
67' Paixão

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop (64' Lopez), Beelen, Geertruida, Hancko; Wieffer, Timber, Stengs (76' Lingr); Minteh (76' Jahanbakhsh), Gimenez (77' Ueda), Paixão (84' Ivanusec).

Wissels: Lamprou, Van Sas, Read, Lopez, Zerrouki, Van den Belt, Lingr, Milambo, Jahanbakhsh, Ivanusec, Sauer, Ueda.

Opstelling Ajax: Rulli; Gaaei (46' Akpom), Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson (46' Van den Boomen), Godts (64' Vos); Bergwijn.

Wissels: Pasveer, Setford, Brobbey, Akpom, Forbs, Medic, Rijkhoff, Van den Boomen, Vos, Fitz-Jim, Sutalo, Gooijer.

LIVEBLOG

AFGELOPEN! FEYENOORD VERNEDERT AJAX.

• 90' Twee minuten blessuretijd.

• 84' Wissel Paixão. Ivanusec vervangt de Braziliaan.

• 83' Eerste kans Ajax. Timon Wellenreuther redt op de inzet van Rijkhoff.

• 80' Eerste corner Ajax. Na 80 minuten is daar de eerste corner voor de uitploeg.

• 78' Doelpunt Feyenoord afgekeurd. Jahanbakhsh schiet de 7-0 binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel van Ueda.

• 77' Driedubbele wissel Feyenoord. Lingr, Jahanbakhsh en Ueda vervangen Stengs, Gimenez en Minteh.

• 69' Frustratie bij Ajax. Kaplan krijgt geel na een lompe overtreding.

• 67' 6-0! Igor Paixão!!! FEYENOORD DENDERT DOOR!!!

• 62' 5-0!!!! Quinten Timber!

• 56' 4-0! Yankuba Minteh! De rechtsbuiten van Feyenoord schiet prachtig de bal bekeken in de lange hoek tegen de touwen.

• 52' Makkelie fluit aanzienlijk meer. De arbiter fluit aan het begin van de tweede helft aanzienlijk vaker voor een overtreding dan de eerste helft.

• 46' De tweede helft is van start! Ajax-trainer Van 't Schip grijpt in met een aantal wissels.

• Rust in Rotterdam-Zuid. Feyenoord is heer en meester in de eerste helft en gaat met een 3-0 voorsprong naar de kleedkamer.

• 45'+2 JAAA 3-0!!! Dávid Hancko kopt de bal binnenkant paal binnen!

• 45' Twee minuten blessuretijd.

• 36' JAAA 2-0!!!! YANKUBA MINTEH! De Gambiaan schiet uitstekend direct na de 1-0 de 2-0 binnen! Feyenoord op rozen!

• 34' DOELPUNT FEYENOORD! Igor Paixão schiet Feyenoord met een leep stiftje over doelman Rulli op voorsprong!!

• 32' Gimenez mist reuzekans. De Mexicaan gaat zo goed als alleen op de keeper af, maar schiet de bal wederom op de keeper van Ajax.

• 27' Feyenoord claimt strafschop. Minteh schiet de bal op de arm van Ajaxspeler Mannsverk, maar heeft de arm langs het lichaam. Geen strafschop gebaart scheidsrechter Makkelie. Het schot van Timber daaropvolgend scheert rakelings naast.

• 20' Feyenoord heeft touwtjes in handen. De grote kansen in de openingsfase zijn voor de thuisploeg. Hancko stuit op doelman Rulli.

• 6' Kans voor Minteh. De snelle Gambiaan omspeelt Hato, maar stuit op de doelman. Opnieuw een corner voor Feyenoord.

• 2' De eerste kans is voor Feyenoord. Stengs zet strak voor vanaf links. Gimenez schiet, maar stuit op doelman Rulli in de korte hoek. Corner voor Feyenoord.

• 1' Er is afgetrapt in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax. Fijne wedstrijd, kameraden!

• Het Legioen eert Shinji Ono. De Japanse oud-Feyenoorder Shinji Ono is voorafgaand aan het duel tegen Ajax in De Kuip op het veld geëerd met een prachtig spandoek vanaf de gele zijde. De voormalig Japanse topspeler, die onlangs op 44-jarige leeftijd een punt zette achter zijn carrière, is door de club uitgenodigd om de Klassieker bij te wonen. Zie hier de foto's.

• Drukte rondom De Kuip 60 minuten voor de aftrap. De Oranje-zijde moest even wachten tot de spelersbussen waren aangekomen voordat zij door de poorten het stadion konden betreden. Lange rijden voor zowel de gele zijde op het voorplein als aan de andere zijde van De Kuip.

whatsapp-image-2024-04-07-at-133714
whatsapp-image-2024-04-07-at-131332
whatsapp-image-2024-04-07-at-132627

• Nieuwkoop start in de basis. Trainer Arne Slot laat Bart Nieuwkoop starten. Bij de Amsterdammers geen verrassingen ten opzichte van hun doordeweekse wedstrijd. De geblesseerde doelman Ramaj is vervangen door Rulli. BIj de Rotterdammers ook de gebruikelijke namen in de basiself.

• Info Sfeeractie: Voor de supporters die vandaag in het stadion zijn en op de vakken zitten met de sfeeractie. Wij kunnen jullie hulp goed gebruiken na de wedstrijd! Neem de vlaggen weer mee het vak af na de wedstrijd en leg deze op 1 stapel onderaan het vak. Fijne wedstrijd, FSV De Feijenoorder.

• Milambo en Jahanbakhsh ook fit genoeg. Beide spelers zijn ook fit genoeg om in de wedstrijdselectie te zitten voor de Klassieker vanmiddag.

• Update wedstrijdselectie 11:35. Luka Ivanušec en Givairo Read zitten ook bij de wedstrijdselectie van Feyenoord tegen Ajax.

• Nieuwkoop bij wedstrijdselectie. Bart Nieuwkoop kreeg in het uitduel bij FC Volendam nog een behoorlijke tik, maar zit vandaag gewoon in de wedstrijdselectie van Feyenoord wat het thuis opneemt tegen Ajax.

• Shinji Ono terug in De Kuip. De voormalig Japanse topspeler, die onlangs op 44-jarige leeftijd een punt zette achter zijn carrière, is door de club uitgenodigd om de Klassieker bij te wonen. Ono kwam in de zomer van 2001 over naar Feyenoord, speelde er tot 2006 en groeide uit tot een publiekslieveling. Hij was een van de sterkhouders in het legendarische team dat onder Bert van Marwijk de UEFA Cup won in 2002. In dat jaar werd hij door Aziatische voetbalbond ook verkozen tot Aziatisch Speler van het jaar.

• Teamnieuws. Arne Slot hoopt een aantal spelers te zien terugkeren in de wedstrijdselectie. Zo trainden Antoni Milambo en Alireza Jahanbakhsh de afgelopen dagen volledig mee. De training van gister heeft moeten uitwijzen of zij uit kunnen maken van de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Luka Ivanušec. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quilindschy Hartman en Gjivai Zechiёl zijn in elk geval afwezig tegen Ajax.

• Nieuwkoop onzeker. Het is nog onzeker of Bart Nieuwkoop in actie kan komen in de Klassieker. De vleugelverdediger kwam niet helemaal ongeschonden uit het duel met FC Volendam en werd zaterdag nog beoordeeld, zo vertelde Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie.