gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord vernedert Ajax volledig in De Kuip

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag glansrijk gewonnen van een kansloos Ajax in De Kuip. In een zonovergoten en sfeervol stadion heeft de ploeg van Arne Slot aartsrivaal Ajax met 6-0 verslagen. De Rotterdammers leverde 30 schoten tegen 1 van Ajax. Een ongekend pak slaag.

Voorafgaand aan het duel werd oud-Feyenoorder Shinji Ono geëerd met een prachtig spandoek van de gele zijde. Feyenoord begon stormachtig aan het duel in De Kuip. In een eerste helft waar het spel zich alleen op de helft van Ajax afspeelde kwamen de Rotterdammers na een half uur spelen op voorsprong door Igor Paixão. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Yankuba Minteh schoot raak voor de thuisploeg en zorgde voor een comfortabele 2-0 voorsprong na 36 minuten. 

In de blessuretijd van de eerste helft scoorde de Rotterdammers opnieuw. Dávid Hancko kopte de ploeg van Arne Slot op 3-0. Ajax kwam niet in het spel voor en kwam na drie kwartier niet verder dan nul schoten in de richting van Feyenoorddoelman Timon Wellenreuther. Het Legioen genoot volop hoorbaar van het spel van de thuisploeg in de eerste helft na het rustsignaal.

Ajax wisselde tweemaal in de rust. Feyenoord opende de tweede helft net als in de eerste helft met hoge druk op de verdediging van de Amsterdammers. Scheidsrechter Danny Makkelie zat er vanaf de aftrap kort op. De arbiter liet, in vergelijking met de eerste helft, minder doorspelen en greep vaak in. In de 56ste minuut kwam de 4-0 op het scorebord. Opnieuw maakte Yankuba Minteh een doelpunt. De snelle aanvaller schoot de bal bekeken in de lange hoek langs de Ajax-doelman.

Een overduidelijke vernedering was in de maak toen Quinten Timber na ruim een uur spelen de 5-0 tegen de touwen werkte. De riante voorsprong van de thuisploeg zorgde er niet voor dat Feyenoord rustiger aan ging doen. Bij de uitploeg begon de frustratie de overhand te nemen. In minuut 67 scoorde Feyenoord wederom. Igor Paixão schoot de bal onderkant lat binnen en zorgde voor zijn tweede doelpunt van de middag.

In de 83ste minuut was daar dan het eerste wapenfeit van de uitploeg. Spits Rijkhoff schoot de bal in de handen van Timon Wellenreuther. In de slotfase bracht trainer Slot nog een aantal verse krachten bij de thuisploeg, maar bleef de uitslag staan. Het Legioen vierde feest na afloop en zongen luidkeels "Johnnie neem je rotzooi mee".

De Amsterdammers zien NEC nu vijfde in de Eredivisie staan met een punt voorsprong. De gifbeker bij de hoofdstedelingen lijkt nog niet leeg. Volgende speelronde wacht voor de Rotterdammers de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. De aftrap van dat duel is zondag 14 april om 14:30 uur.

Feyenoord - Ajax 6-0
Scoreverloop:
34' Paixão
36' Minteh
45'+2 Hancko
56' Minteh
62' Timber
67' Paixão

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop (64' Lopez), Beelen, Geertruida, Hancko; Wieffer, Timber, Stengs (76' Lingr); Minteh (76' Jahanbakhsh), Gimenez (77' Ueda), Paixão (84' Ivanusec).

Opstelling Ajax: Rulli; Gaaei (46' Akpom), Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson (46' Van den Boomen), Godts (64' Vos); Bergwijn.

Delen

Reacties

Ik vind het niet erg dat Bergwijn niet wordt geschorst. Dan doet hij gewoon mee tegen FC Twente.
Het zijn mooie jaren onder Slot!
Heeft oijax nu een Feyenoord Trauma?
Seizoen is meer dan geslaagd na vandaag
Krijg het gevoel dat slot blijft en dat is ideaal

Van harte heren met vandaag
Van mij mogen wel de rest wel skippen van dit seizoen en overgaan naar het volgende
Waarom hoor ik niemand over die slaande beweging van bergwijn bij 3-0 stand?
Dieprood maar die VAR en scheids zitten weer te slapen
Toch wel knap 6-0 winnen en nog ontevreden...
Waar gaat dit heen.

Beker moet je winnen anders is je seizoen niet geslaagd
Bij Studio Voetbal was de algemene tendens wel dat het rood was hoor. En Jeroen vond het ook 2 penals. De handen waren in beide gevallen niet naast het lichaam. Maar ja, je kan niet alles hebben. ;-)
Idd had rood moeten zijn, en dan nog het hinderlijk buitenspel doelpunt. Ook onzin. Plus nog een handsbal, waar de VAR ook weer niet op reageert. De score is leuk maar we hadden zeker de 8 kunnen halen.
Dat buitenspelding vond ik ook bizar. Stond ernaast. Rulli had hem nooit gehad. Dom gelopen van Ueda maar waar slaat dit op
En 2x handschoenen waarvan in iedergeval 1
X echt opzichtig
Er zitten nog steeds wat corrupte oude randjrs aan de meeste personen vd atbiyrage.
Dat moet even slijten. Eenmaal dat ook gebeurd (daar vuil spel nu door de mand valt en dit niet vol te houden is: zoals indderdaad de donkerrode hoek van Bergwijn) want dat pikt voeballiefhebbend NL niet, dan wordt het gewoon voortaan 10 - 0
Ik blijf het onbegrijpelijk dat Igor Paixão laatst in waarde is gezet op 12 i.p.v. de eerdere 15 miljoen gezet is, alleen maar omdat hij drie weken niet in de basis stond en even uit vorm was.

In de wedstrijden met extra druk staat Paixão er vaak.
tijd voor een klein standbeeldje voor Arne
Zelden zo genoten. Vaak krijg ik op zondag een appje van schoonvader en zwager over de uitslagen. Maar het is nu al een paar jaar rustig. En ik? Ik verlaag me niet tot dat niveau, want Feyenoorder ben je niet voor je lol. Vandaag wel even.
Ik denk dat uw en onze tijden zwaar zijn veranderd en nog meer gaan veranderen net komst vd VAR.
Denk dat we op een slippertje na (zie Volendam) we wel degelijk altyd blij mochten en mogen zijn met Feyenoord, alleen werd er teveel gesjoemeld.
Das nu bijna over. Voortaan gewoon genieten
Veel laten liggen echt fenomenale wedstrijd ze hebben het bewust "maar"
6-0 gehouden om het resultaat nog een keer te kunnen verbreken. Echt bizar resultaat echt genoten.
En dan te bedenken dat de goals in slechts 34 minuten tijd gevallen zijn...had makkelijk 10-0 kunnen worden.
Ondanks de heerlijke 6-0 ben ik toch nog pissig. 2x 100% hands en klap van Bergwijn. Waar was de VAR vandaag ? Schandalig !
Feyenoord heeft ervoor gekozen de 10-0 over twee wedstrijden te verdelen. Dat doet nog meer pijn.
Heeft Danny ( ajax pyama)Makkelie ze nog een paar keer flink gematst en de VAR was weer afwezig. We hadden minimaal twee penalties moeten hebben volgens mij
ik ben heel gemeen jammer dat Berghuis niet meedeed hem gunde het meest deze vernedering
wat een mooie dag kameraden!
trots op dit feyenoord.
uitslag had zelf hoger moeten zijn. maar de manier waarop ajax verslagen is vandaag had ik nooit verwacht mee te gaan maken.
gimenez maak ik me wel steeds meer zorgen om die is zo hard opzoek naar een goal die heeft nergens anders meer oog voor.

verder arne bedankt en te kloese ook mede architect van dit feyenoord.

fijne dag allemaal
Had Gimenez ook zijn doelpunt gegund, Verder heerlijke middag! 10-0 dit seizoen tegen Ajax 🤣
Je vraagt erom als je de reis vanaf Abcoude maakt.
HELEMAAL NIETS
HELEMAAL NIETS
HELEMAAL NIETS IN AMSTERDAM
Ik vind 6-0 eigenlijk nog te weinig.
Maar in 2 wedstrijden toch 10-0
10
10
10
10
10
10
Historische dag, kunnen we nu wel eindelijk zeggen dat minteh en paixão altijd in de basis horen.