Bevestigd
Nuri Şahin | Soccrates Images

Soccrates Images

Transfers

Situatie Şahin: 'Indien hij de stap wil maken, houdt Dortmund hem niet tegen'

FeyenoordTM

Onlangs werd duidelijk dat Nuri Şahin één van de kandidaten is bij Feyenoord om de naar Liverpool vertrokken Arne Slot op te volgen. De Rotterdammers zijn zeker nog niet concreet voor de Turk. Er moet uberhaupt nog een keuze vallen, maar ook staat er nog een hele belangrijke wedstrijd voor de assistent-trainer van Borussia Dortmund op het programma.

Dortmund staat op zaterdag 1 juni op Wembley tegenover Real Madrid in de finale van de UEFA Champions League. Hoofdtrainer Edin Terzić staat bij Dortmund ondertussen nog altijd aan het roer, nadat er eerder sprake was van een mogelijk vertrek. Sinds afgelopen winter wordt hij bijgestaan door Şahin en boekt het duo voornamelijk in Europees verband succes. Gaat Dortmund nu verder met Terzić en Şahin? BILD legt de situatie uit.

Na de Champions League-finale vindt in Dortmund de eindanalyse over het afgelopen seizoen plaats. Daarbij wordt ook het contract van Edin Terzić besproken. Het plan van sportief directeur Lars Ricken en directievoorzitter Hans-Joachim Watzke is duidelijk: indien Terzić de Champions League wint, moet Terzić aan het begin van het nieuwe seizoen een nieuw contract ondertekenen. Terzić zelf zou daarover niet aarzelen. Zijn standpunt is duidelijk: zolang hij voor zijn favoriete club mag werken, zal hij dat doen.

Voor het treffen met Union Berlin stond Terzić nog op het punt om ontslagen te worden, maar de nawinterse Champions League campagne heeft er voor gezorgd dat er op directieniveau vertrouwen is gebleven in Terzić. De club staat er dan ook financieel goed voor. De Champions League zal de club ongeveer 130 miljoen euro opleveren, en nog eens 5 miljoen euro extra als de Duitsers de sterkste van Europa blijken. Ook is Dortmund met Terzić aan het roer verzekerd van het WK voor clubteams, wat nog een extraatje van 40 miljoen euro in het laatje brengt.

Over de door Feyenoord begeerde Nuri Şahin: de Turkse assistent-trainer maakt er intern geen geheim van dat zijn huidige functie te laag voor hem is, ook al geeft Terzić hem veel verantwoordelijkheid. Toen Şahin zich zo'n zes maanden geleden aan Borussia Dortmund verbond, werd in de gesprekken ook besproken dat indien Terzić faalt, híj́ degene zou zijn die onmiddellijk in aanmerking zou komen voor de functie van hoofdtrainer. Dat Şahin zijn rol als assistent nog jaren zal vervullen, wordt binnen BVB uitgesloten.

Sahin wordt als zeer ambitieus gezien: de eerste clubs hebben al oriënterend contact opgenomen en geïnformeerd naar Sahin, zoals Beşiktaş en Feyenoord. Şahin en Hans-Joachim Watzke hebben een vriendschappelijke relatie en Watzke is op de hoogte van de belangstelling van de genoemde clubs. De afspraak is binnen Borussia Dortmund helder: indien Şahin wil vertrekken naar een andere club, dan zal Dortmund de gesprekken niet tegenhouden. De club zou hem geen obstakels in de weg leggen, zoals Feyenoord ook niet deed toen Slot (Liverpool) en Pušić (Shakhtar Donetsk) hun droom wilde volgen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

"De club zou hem geen obstakels in de weg leggen, zoals Feyenoord ook niet deed toen Slot (Liverpool) en Pušić (Shakhtar Donetsk) hun droom wilde volgen"

In geval van Slot was er toch een behoorlijk obstakel in de weg gelegd geloof ik, waardoor hij nu de duurste Nederlandse trainer ooit is.
Waarschijnlijk weer 2 ontslagen. Zal ten Hag iets zijn voor Feyenoord?
Nuri Sahin contracteren, Gio als assistent, dan Arda Guler huren voor een jaartje of 2. We cooking.
Omdat dat zo is. Let maar op. Heb het uit betrouwbare bron.
Pusic wordt het in ieder geval niet.
Off topic: er is een zeer reëel scenario dat we AS Roma alsnog tegenkomen in de Champions League. Dat scenario is mede mogelijk gemaakt door de EL winst van Atalanta. Als Atalanta het seizoen in de Serie A eindigt waar ze nu staan (plek 5) gaat het extra CL ticket dat Italië krijgt op basis van coëfficiënten naar de nummer 6 – het plekje dat, jawel, AS Roma op dit moment warm houdt.
zeer reeel scenario? Hebben we meer kans om tegen Roma te spelen dan tegen elke willekeurige andere deelnemer? Weet je al in welke pot ze komen?
De kans dat Juventus plek 4 vasthoudt is enorm groot en daarmee de kans dat AS Roma een CL ticket krijgt ook. AS Roma staat 7e op UEFA’s Coëfficiëntenlijst voor clubs, dus staan ze virtueel in Pot 1. Een kans van 25% dat we AS Roma loten. Als ik me niet vergis is die kans de afgelopen drie seizoenen nooit zo groot geweest.
Lekker boeiend, gewoon van winnen
Is niet ondenkbaar dat Atalanta nog Bologna of Juventus voorbij gaat, met twee punten minder en een wedstrijd extra te spelen
Zeker niet ondenkbaar! Maar dan moet Atalanta wel haar laatste twee potjes winnen. En ik verdenk die Italianen er wel van dat er onder de toonbank een aantal vergoedingen richting Bergamo gaan als ze 5e blijven. De bobo’s van de Serie A zien héél graag 6(!) Italiaanse clubs in de CL volgend seizoen.
Haha, dat kan ik niet oneens zijn met je :)
Och ‘zeer reëel’… Als ze zich plaatsen voor de CL en ze zitten in een andere pot, dan is de kans 22% dat wij ze treffen. Zitten ze in onze pot 3 (geen flauw idee) met ook PSV erbij, dan is de kans 33%.
Ja dit lijkt mij nu wel duidelijk. Het is ook de enige naam die nu veelvuldig terug komt. Contacten zijn al gelegd zo te lezen. Dortmund wil hem ook niks in de weg leggen. 1e week van juni zal er wel duidelijkheid komen verwacht ik zo.
Is ook de enige trainer die hier een uitgebreid artikel heeft. Dus denk dat 1908 ook overtuigd is. Kan alleen mis gaan als Sahin daar hoofdtrainer kan worden.
Niks concreets, ik benadruk het nog maar eens
Hij wordt meer ivm Besiktas gebracht.
Prefereert toch echt Feyenoord boven Besiktas. Maar goed, echt niks concreet nu
Zoals altijd in deze periode enorm veel speculaties terwijl de beslissingen misschien nog wel een paar weken op zich laten wachten.
Te Kroese heeft de afgelopen jaren bewezen steeds weer uitstekende keuzes te kunnen maken. Ik vertrouw erop dat hij ons ook nu weer positief zal verrassen.
Wat ik van DtK wel zie is dat er geleerd is dat het Legioen het niet waardeert (en terecht overigens) dat er tijdens een transferperiode op vakantie gegaan wordt.

Begreep dat hij nu pas ergens september ofzo op vakantie zal gaan
Dus DtK luister goed zelfs naar supporters ( die niet altijd even objectief zijn)
ja dat heeft ie wel goed opgepakt dan toch....
Gebaseerd op het afgelopen seizoen heeft het zijn werk niet gehinderd (wel eens hoor, al was het maar voor de bühne).
Milojevic wordt in de Zweedse kranten genoemd .....
Hier o.a. : https://www.footballtransfers.com/nl/transfernieuws/nl-eredivisie/2024/05/feyenoord-aast-op-milos-milojevic-van-al-wasl-als-opvolger-van-arne-slot
Footballtransfers.....pfffft......voor de click....
Hij ook niet hahaha voor mijn gevoel heb ik heel veel trainers voorbij zien komen maar is alleen sahin een optie
Is er dan nog helemaal geen duidelijkheid over welke naam er op nr 1 staat @FeyenoordTM
Weet jij de namen die op een lijst staan? Dan moet het ook moeilijk zijn om niks te zeggen?
@FeyenoordTM Klopt het dat McKenna de eerste optie was voor Feyenoord en hij heeft bedankt? Meldt Krabbendam namelijk.
Er is geen 'eerste keus' of 'eerste optie' geweest, ook in dit stadium nog niet. Dat zal heel lullig klinken als de club een andere trainer moet halen dan 'de eerste'

Er is weken geleden al, ten tijden dat Ipswich nog 4e stond, contact gezocht met de entourage van McKenna. Maar er zat een promotie in het verschiet en dat is gelukt, waardoor McKenna gaat blijven. In ieder geval in de PL.

Inzetten op hoog segment is en blijft lastig voor een NL club!
Thnx voor de info! Beter dan die loze opmerkingen hieronder.
Krabbedam....pffft Mr. Opendeur zonder info
Precies weet helemaal niks probeert altijd interessant te zijn eng mannetje🤢🥶🥶
Off topic:
Klopt het dat Slot, Kocu naar Liverpool wil halen en zo ja. Krijgt Feyenoord dan ook een percentage?
Feyenoord krijgt 25% van de transfersom, en Liverpool wilde hem volgens mij al. Met of zonder slot
25% van de winst he. Dus waarschijnlijk helemaal niks
Dat bedoelde ik. Maar Liverpool heeft geld zat en Benfica onderhandelt altijd sterk. Zie Liverpool wel 50 miljoen aftikken. 50-30 = 20 miljoen winst, 25% daarvan is toch een mooie 5 miljoen extra.

Dan levert de transfer van Kokcu je toch mooi 35 miljoen op in totaal.
Reken je maar niet rijk. Kokcu was vorige maand nog uit de selectie gezet he, grote kans dat Benfice genoegen neemt met 5 miljoen verlies
Kokcu is laatst inderdaad uit de selectie gezet. Schmidt gebruikte Kokcu vrij laag op het veld, voor de verdediging. Kokcu wilde hoger op het veld staan en heeft de laatste wedstrijden op 10 zijn kans gehad en gepakt. Laatste 6 wedstrijden 4 goals en 1 assist. Over het hele seizoen 27 competitiewedstrijden waarvan 18 als basisspeler, 7 goals en 8 assists. Prima cijfers.

Je lijkt te vergeten dat Kokcu de duurste aankoop van Benfica ooit is, en nog een contract heeft tot 2028. Die laten hem echt niet zomaar gaan, en al helemaal niet voor 20 miljoen.
Haha die gaan hem echt niet verkopen hoor. Tenzij een club met een niet af te wijzen bedrag komt. Hij doet het gewoon erg goed daar. Alleen wat problemen gehad met Schmidt, maar de club weet best dat Kokcu niet 100% fout zat.
Het is leuk hoor, al dit gespeculeer en dat zwaan kleef aan verhaal. Maar iedereen maakt iedereen gek met deze fictieve opmerkingen. De wens is de vader van de gedachte, maar afwachten is het enige wat we kunnen doen.
Ben benieuwd. Gaat wel lang duren zo. Stel voor Dortmund verliest van Madrid en de hoofdtrainer wordt alsnog ontslagen. Is hij waarschijnlijk 1e keus. @FeyenoordTM hoe zit het met die Scandinavische trainers?
Het is al bekend dat Dortmund door wil met Terzic. Die gaan hem echt niet eens ontslaan omdat hij niet de CL finale wint tegen Real Madrid.
Feyenoord weet al lang dat het Sahin gaat worden… wachten netjes na de cl finale en klaar.. de poppenkast dat Feyenoord nog aan het nadenken is en ze weten niks geloof ik niet in ..
Je plaatst het als een feit, maar je vermoedt dat. Wat verder nergens op gebaseerd is.
Lijkt me ook. Informeel informeren bij de zaakwaarnemer van Sahin of hij open zou staan voor de rol als trainer, zaakwaarnemer informeert bij Sahin en daar heb je je antwoord. Nee, verder zoeken maar dan zou je bij de overige targets al in de media een hoop hebben gehoord. Ja is stilte ivm respect voor Dortmund, Sahin en de CL finale.
Denk er hetzelfde over. Of het nu Dahin is of een andere trainer. Ze zijn er bij Feyenoord allang uit.
Nou, lees meer over Besiktas en Sahin.
Er moet nog een keuze vallen?
Over 1,5 maand begint het nieuwe seizoen. Spelers willen ook weten waar ze aan toe zijn.
Ze zouden heel Mei gebruiken om een keuze te maken...dat is dus nog 1 weekje.
Sommige interessante trainers zoals Russell Martin, Sahin en de trainers in Denemarken zitten in een cruciale fase van het seizoen. Je kunt dan achter de schermen informeren maar je gaat niet officieel onderhandelen. Russell Martin kan bijv nog promoveren naar de Premier League. Hij is daarop gefocust.

Stel dat Feyenoord in de laatste 2 weken zitten in de race om de titel, hoe zou jij het vinden als Liverpool naar buiten brengt dat ze Slot willen hebben? Midden in de race om de titel? Zou toch respectloos zijn? Niet voor niets dat Liverpool wachtte na de bekerfinale om het via de media naar buiten te brengen en achteraf hoorde we allemaal dat er zelfs ruim voor de bekerfinale al contact was.
Wie uit de directie heeft wanneer wat gezegd dat de beslissing absoluut in mei zou plaatsvinden? 🤔
Dromen over Liverpool begrijp, over ukraine wat minder. Dat was puur geld.
Zou mooi zijn als Sahin komt, dat hij en Dortmund eerst wachten tot na de finale is logisch.
Op een of andere manier heb ik iedere transfer periode, nu is het dan de strijd om de juiste trainer, het idee dat Feyenoord de slagvaardigheid mist. Ik begrijp dat het nog relatief vroeg is en er nog vanalles mogelijk is. Maar het is een gevoel dat mij steeds bekruipt. Meer mensen last van?

De targets worden (te) laat of helemaal njet benaderd. Vanaf Feyenoord - 020 was Liverpool al concreet. Dan verwacht je dat ze toen al actief zouden gaan zoeken en inmiddels concreet zouden zijn voor een nieuwe hoofdcoach. Laat staan een technisch directeur.
Met de spelers heb ik er wel vertrouwen in. Volgens mij zijn die lijstjes al een tijdje klaar.
Feyenoord wil best wel slagvaardig zijn, anders hadden ze Slot vorig jaar geen sterk verbeterd contract aangeboden. Nu gaat het om aanbod, trainers profiel en wie is hoeveel waard volgens Feyenoord. Garanties zijner niet in het voetbal, en het komt niet vaak voor dat een gaande en komende trainer elkaar begroeten in de draaideur. Ik durf het wel aan met Sahin
Eerst moest Feyenoord verkopen dus logisch dat er laat werd gehandeld. Vorig jaar had Feyenoord veel pech. Ze gingen uit dat Szymanski zou blijven en moesten uiteindelijk snel schakelen. Ze hadden een akkoord met Idrissi en opeens blokkeerde de RvC de transfer.

Nu is het afwachten maar het zou mij niet verbazen als er achter de schermen al geïnformeerd is naar Sahin en dat hij ervoor open staat alleen dat kan niet officieel omdat je dan de voorbereiding op CL finale verstoort.
Misschien is het al lang rond, maar is er afgesproken, dit nog even onder de pet te houden tot na de CL finale.
Kan goed, FTM laat af en toe wel eens cryptische hints over bepaalde onderwerken doorkomen. Laatst was het antwoord op een vraag schnell. We gaan het meemaken!
Sahin dan maar nemen. En potter assistent;)
En neem dan alsjeblieft Marco Reus mee!
Die verdiend bijna net zoveel als de gehele basiself bij elkaar.
@FeyenoordTM moeten toch wel dit weekend of net na het weekend duidelijkheid hebben want een trainer moet zich ook nog aanpassen en alle zaken eromheen regelen?
Sommige clubs zijn nog niet eens klaar met dit seizoen. Zij kunnen dan niet meer van trainer wisselen ivm te weinig tijd om zaken eromheen te regelen?
De club weet al heel lang dat Arne weggaat, ik snap dat ze dan heel goed de tijd nemen om de beste keuze te nemen maar ondertussen moeten er nog maar 2/3 namen zijn waarmee je al gesproken mee moet hebben over de zaken eromheen. Denk dat een trainer ook wel wilt weten welke spelers hij kan gebruiken en welke niet
Misschien is dat al gebeurd? Mensen willen te snel tegenwoordig. Zorgvuldigheid gaat boven alles. Er zullen nog heel ve trainers van club wisselen.
Wie zegt dat dat al niet lang gebeurd is en er al in een ver stadium onderhandelingen zijn geweest? In deze fase zijn ze ons geen uitleg verschuldigd hè…
De voorbereiding begint al begin Juli en neem niet aan dat Feyenoord dan pas na 1 juni met duidelijkheid komt over een trainer. Die heeft dan minder dan een maand
Gebeurt zo vaak. Peter Bosz, die nu wordt gezien als wonderdokter in Nederland begon half Juni.
Dus? Wat wil je allemaal in dat ene maand gaan doen? Feyenoord heeft de scoutingslijst klaar. Dat kan direct doorgenomen worden met de nieuwe trainer.
Helemaal goed kerel! Ben benieuwd met wie we eindigen als trainer
Ben zelf bang dat het te lang gaat duren en dat we uiteindelijk uit gaan komen bij een Nederlander als Steijn, schreuder of Pascal Janssen
Steijn … waarom moest je dit zeggen … dit scenario zit nu opeens in m’n hoofd …
Steijn is dit seizoen een uitstekende Feyenoord trainer gebleken
Na dit weekend zijn alle opties uitgespeeld behalve sahin dan komen de namen wel boven
@FeyenoordTM hoor jij in de wandelgangen ook anderen namen zonder deze te noemen.
De kans dat het Sahin word is vrij klein, er staan andere hoger op het lijstje.
Vertel kanon, we wachten in spanning af
Als ik me niet vergis heeft deze @KANON wel vaker in de juiste richting gezeten in het verleden
En dan is de volgende vraag, wie???
Krabbendam meld dat potter serieuze kandidaat is
Krabbie komt nooit met een primeur... Die zegt morgen dat Sahin ook een serieuze kandidaat is...
Krabbedam kan beter ophouden! Wordt aan alle kanten voobijgestreefd. Zijn rol is klaar. Heeft nooooooit inside info, dat gebeurt hier. Door de sociale media komt hij achteraan kakken. Wegwezen
Zou iemand mij een beetje kunnen vertellen hoe hij zijn ploeg laat spelen? Is dat een beetje net als slot?
Hij heeft gespeeld bij onder andere: Dortmund, Liverpool en Real Madrid, allemaal voetballende ploegen, dus zo is zijn spel ook ingesteld, ook op de training zit hij erboven op. Dus past prima in ons plaatje als je het mij vraagt.
Vraag is wel, is Sahin bereid om een grote kans op het hoofdtrainerschap bij zíj́n club op te geven? Zeker als hij als nummer 1 wordt gezien bij falen van Terzic.
En mocht hij toch bij Feyenoord terecht komen, hoe groot is zijn commitment als Dortmund hem een halfjaar of jaar later alsnog polst.
Ik zie in Sahin absoluut een interessante trainer, maar dan wel met een 'relatieve zekerheid' voor een aantal jaar.
Vraag me af of die Noorse trainer nog in beeld is? Die stond ook op die lijst van vorig jaar...
Knutsen.
En hopelijk niet. Vind dst hij een beetje te erg gehyped wordt.
@FeyenoordTM denk je dat we voor de CL finale al wat meer duidelijkheid hebben op trainers gebied?
Als ze voor Sahin gaan waarschijnlijk niet
Lijkt me dat Feyenoord in ieder geval vanuit hem zekerheid zou willen hebben voor die tijd, kunnen daar niet op wachten
Ik krijg het idee dat 1908 ook wel gecharmeerd is van Sahin aangezien dit het 2e artikel is wat ze aan hem wijden......
M’n favoriete Feyenoord-website, kom hier heel graag. Maar ze zijn ook niet vies van wat borstklopperij soms. Zou me niet verbazen als de artikelen rondom Sahin worden geplaatst, aangezien zij hiervan de primeur hadden, wat nogal belangrijk schijnt te zijn.
Eens, alleen hadden ze de primeur niet. Ze bevestigden het wel.
@RotterdamZuid denk dat ze het niet als eerste publiceerden, maar geven in dat artikel wel meerdere malen aan dat ze er al een tijd geleden naar hintte.
@RotterdamZuid overigens lijk je wat betreft Bosschaart gelijk te krijgen. Ik kon het me niet voorstellen, maar geef dan met alle liefde m’n ongelijk toe :)