slot-2

VK Sportphoto

Europees

Slot: “Op het moment dat je beter bent, moet je de overwinning er uit halen“

Van de redactie

Feyenoord speelde donderdagavond in het vierde groepsduel van de UEFA Europa League wederom gelijk tegen FC Midtjylland. Nadat het een week geleden in Denemarken al 2-2 werd, zorgden doelpunten van Timber en Hancko in de Kuip voor dezelfde eindstand. Na afloop kwam trainer Arne Slot bij RTV Rijnmond met een reactie op de wedstrijd van zijn ploeg.

Slot baalde dat Feyenoord het met vlagen goede spel niet in een overwinning kon omzetten. “Dit is heel, heel duur en kostbaar puntenverlies. Op het moment dat je beter bent, moet je die wedstrijd er ook uit halen. En dat waren we, want juist in de fase na rust toen we ons beste spel van de avond speelden, maken zij uit een standaardsituatie de 2-2. Waarna er een tijd niks meer gebeurde."

De trainer had begrip voor de frustratie van zijn speler, maar ergerde zich meer aan de vele onderbrekingen in het spel. “Ik vind het niet slim om uit frustratie een gele kaart te krijgen, al was die frustratie in die fase van de wedstrijd wel begrijpelijk. Slimme spelers zorgen dat ze wel kritisch zijn op de beslissingen, maar er geen gele kaart voor krijgen. Dat was bij ons in een enkel geval niet zo. Ik vond dat ze er dus geen last van hadden op de manier hoe er gespeeld werd. Helaas werd in een bepaalde fase van de wedstrijd het spel constant onderbroken.”

Met het gelijkspel staat Feyenoord in punten gelijk met de Denen die evenals vijf punten behaalden uit vier wedstrijden. De Rotterdammers staan op basis van doelsaldo nog wel boven FC Midtjylland. De andere wedstijd in de poule vindt om 21:00 plaats in Rome tussen Lazio en Sturm Graz.

Delen

Reacties

Het was echt een hele slechte scheids. Zeker niet europa waardig!

Verder vond ik onze jongens goed spelen. Veel pech met een paar goeie kansen.
Hetbzat ook niet mee gisteren.
Goed gespeeld, maar jezelf niet beloond.
En dan komen er maar 3 minuten bij in de 2e helft