slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot baalt: "Exemplarisch voor dit Champions League seizoen"

Karst

Feyenoord sluit haar Champions League-campagne af met een 2-1 nederlaag tegen Celtic. De Rotterdammers leden opnieuw een verlies in een Europese uitwedstrijd, wat gezien de kansenverhouding niet nodig was geweest. De verloren wedstrijd tegen Celtic is exemplarisch voor het 'net niet' Champions League-seizoen van Feyenoord. 

Na afloop van de verloren wedstrijd heerst er ook bij Arne Slot frustratie. "Het is een repeterend verhaal. We hebben goed gevoetbald en meer dan voldoende kansen gecreëerd om met meer dan een nederlaag terug naar Rotterdam te keren."

De benutte strafschop van Celtic in de eerste helft is een cruciaal moment geweest, waarbij Slot het absoluut oneens was met de Franse arbitrage. "Ik zie dat de scheidsrechter Zerrouki waarschuwt en daarna wordt er een speler van Celtic aangeraakt. Ik ontken niet dat er geen contact was, maar of dat altijd tot een strafschop leidt, betwijfel ik. Maar het is niet handig van Zerrouki nadat je gewaarschuwd bent."

Echter waren er ook nog lichtpuntjes op deze avond in Glasgow. Thomas Beelen maakte zijn Champions League debuut en daar heeft Slot van genoten. "Beelen speelde een uitstekende wedstrijd. Hij bleef verdedigend overeind en was aan de bal rustig. We hadden even nodig om er doorheen te spelen, maar toen dat was gelukt heb ik een heel goed Feyenoord gezien, waaronder Thomas Beelen."

Toch kijkt Arne Slot ook terug op een mooie Champions League-campagne. "In eerste instantie ben je ongelofelijk teleurgesteld, omdat je zo dicht bij overwintering zat. Als je alle tegengoals op een rijtje zet ga je echt schrikken. Nog vervelender is het, dat dat ook nog eens alle kansen zijn die je hebt weggegeven. Maar daarnaast hebben we zeker vijf wedstrijden heel goed gevoetbald, waarbij het resultaat vaak wat minder was. Het is mooi dat Feyenoord op Champions League niveau een club is die het niet langer hoeft te doen met 30% balbezit."

 

 

Delen

Reacties

Ik heb het al bekeken. 020 eindigt in de competitie nog boven ons. Wij zitten met een Zerrouki en Trauner, Geertruida allemaal middelmaat. Word een rampjaar zonder Pusic, die de boel bij elkaar hield. Elftal is veel minder als vorige jaren, zonder goeie buitenspelers wordt het niets. Zerrouki, Minteh wat moet je ermee. Hopeloos ingekocht dit jaar. Onbegrijpelijk eigenlijk na afgelopen twee jaar waarin er veel goede aankopen werden gedaan. En dan hebben we het nog geen eens over die Nieuwkoop gehad..........
Zie Zerrouki als de schuldige, naast de strafschop was hij op het laats van de wedstrijd, toen juist Feyenoord rustig naar de overwinning moest spelen, iedere bal in de verdediging naar voren aan het rammen zodat Celtic weer kon aanvallen met als resultaat de 2-1. Nee vele malen liever Wiefer op die positie!!
Ik ben het in grote lijnen wel met Slot eens hoor. Maar ik vraag me af of hij zelf ook niet een beetje tekort aan het schieten is de laatste wedstrijden. In een fase waarin het eerder tegen dan meezit, moet je vooral mentaal heel sterk zijn. En soms heb je dan een trainer nodig a la Simeone die zijn ballen uit z’n zak schreeuwt vanaf de zijlijn of in een kleedkamer, passie overbrengend op een ploeg. Slot lijkt keer op keer een trainer die vooral rust bewaard en kalm relativeert (met uitzondering van momenten van scheidsrechterlijke dwaling). Is dat wat wij tekort zijn gekomen op dit niveau misschien ook niet een beetje de tekortkoming van onze kale leider?
Wat mij opvalt dat sinds het vertrek van Pusic Feyenoord alleen maar slechter is gaan voetballen.
Noem het toeval of hoe je het noemen wil. Het is op zijn minst frappant.
Pusic was er toen we de eerste 2 potjes gelijkspeelden en de supercup verloren dus echt onzin.
wat mij opvalt dat jij waarschijnlijk ook steeds loopt te zeuren over het vertrek van Pusic op de site van FR.het vertrek van Pusic is niet de schuld van 4 verlies partijen, maar door stomme fouten van de spelers zoals bv de 2 eigen doelpunten tegen Atletico en het missen van opgelegde kansen
Van de laatste 9 wedstrijden heb je er 5 verloren en ontsnapt je ook nog eens tegen Volendam. Dan kan je nauwelijks meer spreken over een incident of pech. Slot probeert hier recht te praten wat krom is.
Wieffer zei het heel treffend gisteravond. Natuurlijk heeft dit met kwaliteit te maken, zeker voor de goal. Giménez moet in een wedstrijd als gisteren veel meer laten zien, de vleugelspelers zijn op het moment onder de maat en ook van Stengs als 10 mag je veel meer verwachten. Ueda vind ik ook meer en meer tegenvallen. Tot nu toe één doelpunt is voor een reservespits veel te weinig, zeker als je kijkt naar de laatste twee jaar waarin een tweede spits vaak je redding bleek. Zo kan je overigens wel meer jongens individueel afgaan. Al met al is het ontzettend zonde dat je toch niet doortastend genoeg hebt gehandeld afgelopen zomer, te veel nét niet spelers (Ueda/Zerrouki) of helemaal niet (Lingr/van de Belt) waardoor PSV uitzicht is en AZ en Twente op kleine achterstand staan. Het is te hopen dat het in elkaar valt na de winterstop, anders dreigt nu al de spreekwoordelijke nachtkaars…
Frans variété die scheidsrechter. Algemeen bekend. Waarom niet bij Slot ? Had dit niet gebeurd met Zerrouki.
Wat ook exemplarisch is, is dat de tactiek ook gisteravond weer zo makkelijk te verdedigen is.

De mogelijkheden die ontstonden kwamen niet zo zeer van de flanken want er werd weer gespeeld met een linkspoot op rechts en een rechtspoot op links... Dus ga je net als Volendam net als Celtic zorgen dat het centrum van je verdediging sterk is want daar moeten ook de flank spelers naartoe om met hun goede been uit te kunnen komen
Het is ook een kwestie van communicatie. Als je onderling goed communiceert kan het toch niet bestaan dat een speler in een standaardsituatie helemaal vrij staat?
Zoeken naar betere vervangers voor Trauner en Geertruida. Snellere en betere buitenspelers. Beelen speelde idd goed.
Buitenspelers zijn niet slecht die we hebben.... Maar het is lastig om het spel breed te houden als de flank spelers naar binnen moeten komen om met hun goede been een voorzet te gaan geven
Deels eens, maar bijv. Paxiao, Dilrosun, Jahanbaksh komen gewoon tekort.
De vervanger van Trauner stond er gisteren in en deed het dikke prima!
Vergeleken met de poulefase van vorig jaar was dit natuurlijk veel beter. Vorig jaar zat het alleen vaker mee en ik denk dat dit ook in de hoofden van de spelers is gaan zitten. Bij iedere tegenslag laten ze toch meer hun hoofd hangen.

Ik vind wel dat er kritisch gekeken mag worden naar de transfers. We missen toch wel echt goede buitenspelers...
misschien een workshop bij die KLOJO van een KENNETH PEREZ volgen ,
die heb toch altijd wat te zeiken over ons cluppie
Slot kan duidelijk niet analyseren. Deze wedstrijd kon beide kanten op dus in geen geval een onverdiende winnaar. Meneer Slot, waarom stel je Lingr niet op?
Speelde onzeker, veel achteruit en geen spletende passes zoals Trauner maar ja wat willen we..beter worden en wel door naar volgende ronde of doorsudderen
Mag ik dan toch ook een positief puntje noemen? Vond Beelen het helemaal niet gek doen vandaag. Geen gekke capriolen uitgehaald. Tuurlijk werd er in het begin op hem gejaagd maar hij heeft zich goed hersteld en een prima wedstrijd gespeeld
Staat ook op een positieve manier vermeld in de reactie van Slot...

Te vaak werden keuzes gemaakt die minder slim waren het team moet weer even landen terug op de aarde komen realiseren dat ze een team zijn
Wel een beetje de Hollandse ziekte om over het percentage balbezit te beginnen.
Ja Slot, het zat ons zeker niet mee, maar als we van onze uitgespeelde kansen er 4 maken... dan win je hier gemakkelijk.
Waar moet je je meer om schamen, het vertoonde spel of deze uitspraken van Slot na het vertoonde spel?
beetje klaar met slot zn riedeltjes
gaat gewoon niet goed mag hopen dat hij dat zelf ook inziet
Wat een onzin. Slot heeft volkomen gelijk. Misschien moet je jouw oogkleppen eens afdoen.