zerrouki

Europees

Zerrouki: "De speler van Celtic zei ook tegen mij dat hij het geen penalty vond, dat zegt genoeg"

Ramiz Zerrouki startte tegen Celtic in de basiself van Feyenoord. In de eerste helft gaf scheidsrechter Bastien een strafschop aan de Schotten na een overtreding van de Algerijn. Na afloop van het met 2-1 verloren duel sprak de middenvelder van Feyenoord met RTL.

In de kleedkamer was de frustratie voelbaar. "Heel frustrerend. Vooral in de tweede helft speelde we met hoge intensiteit op en neer. We hebben genoeg kansen gehad. Het is dus wel frustrerend dat we de kansen niet afmaken", begint Zerrouki. "Ik denk dat het in de beginfase van de opbouw wel goed ging, hun stonden heel hoog. Rond minuut 25 ging dat veel beter en zag je dat wij ook meer aan het voetballen kwamen."

Zerrouki is het niet eens met de beslissing van de arbitrage bij de gegeven strafschop in de eerste helft waardoor de Rotterdammers met 1-0 achter kwamen te staan. "Ja, we hebben wat contact met elkaar. In mijn ogen veel te weinig voor een penalty. In eerste instantie waarschuwde de scheids. Hij raakte mij aan en ik hem. Dan wordt die corner genomen en duwt hij mij eerst. Daarna raak ik hem. Het is veel te licht voor een penalty in mijn ogen. Ik heb het zelf nog niet teruggezien. Hoe ik er nu over praat is puur hoe ik het in de wedstrijd voelde. De speler van Celtic gaf ook aan dat hij het ook geen penalty vond, dus dat zegt wel genoeg, denk ik. Het is veel te makkelijk gegeven. Uiteindelijk hebben we echt genoeg kansen gekregen om de wedstrijd naar ons toe te trekken."

Feyenoord sluit de Champions League campagne met een teleurstelling af. De Rotterdammers kunnen een duidelijke les meenemen naar de toekomst. "Dat we voetballend veel hebben laten zien, maar dat we nog niet ver genoeg zijn in het winnen van de wedstrijden, waar andere teams in deze poule al verder in zijn. Daar moeten we onze lering uit trekken. We wilden graag in dit toernooi doorgaan."