slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Basisplaats Kökcü komt nog te vroeg"

Van de redactie

Zaterdagavond om 21:00 uur wordt er afgetrapt in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen. Feyenoord trainer Arne Slot gaf zojuist in de perconferentie aan dat een basisplaats echter nog te vroeg komt voor Orkun Kökcü en gaf een update over de fitheid van de huidige selectie.

Slot geeft aan dat de selectie nagenoeg fit is en de selectie goed door de trainingsweek kwam: “We hebben goed getraind en ook een oefenwedstrijd gespeeld zoals iedereen gezien heeft. Orkun Kökcü staat weer op het veld,” begint Slot. Een basisplaats komt echter nog te vroeg: “In theorie zou het kunnen, maar het gaat nog niet gebeuren.”

“Ik denk alleen dat Mats Wieffer op dit moment niet kan spelen en López niet vanwege zijn speelgerechtigdheid, maar de overige spelers hebben we tot onze beschikking,” zo meldt de oefenmeester.

In de verdediging is het op dit moment nog puzzelen voor de trainer. Toch gaf hij al een positie prijs: "ik zal geen verstoppertje spelen, Marcus Pedersen speelt morgen linksback."

Santiago Giménez is deze week aangesloten bij de groep. “Santi is in anderhalve week drie keer de wereld overgevlogen, fysiek merk je dat wel aan hem. Tegelijkertijd moet hij wennen aan zijn teamgenoten en zijn teamgenoten aan hem, maar in de tussentijd laat hij zien dat hij – wat voor een spits niet heel onbelangrijk is – vrij makkelijk zijn ballen erin schiet. Ik heb kunnen zien dat hij naarmate de week vorderde hij zich wat comfortabeler voelde."

Over het feit dat er foto's zijn verschenen van de Braziliaan Igor Paixão op Schiphol en de vraag of Paixão een afspraak bij de club heeft of alleen maar op vakantie is in Nederland gaf Slot het volgende antwoord: "Dan denk ik niet dat hij naar Ajax gaat, haha. Maar het is zo dat wij pas communiceren als iets definitief is. Ik hoop dat in de komende dagen het bericht over hem zal gaan volgen. De laatste details moeten nog afgerond worden. Het is een speler die ik wel kan waarderen."

 

Delen

Reacties

Je vergeet alleen de belangrijkste uitspraak. Benfica is niet terugkomen nadat het bod was afgewezen. Mooi!
Ik denk dat Kokcu dit seizoen helemaal geen wedstrijd voor Feyenoord speelt, die gaat aankomende week voor 30 miljoen naar Leicester
En dat is een stuk beter op te vangen dan een vertrek van Aursnes
Inderdaad! Kokcu is een held verder, z’n contract vorig seizoen verlengd, top seizoen gespeeld, maar met Timber en Szymanski hebben we gewoon al 2 andere toppers staan, met het geld van Orkun 2 middenvelders terughalen die Fransman en Argentijn, en het overige geld gebruiken om de achterhoede op volledige sterkte te krijgen en financieel nog sterker te blijven staan.
En het levert nog eens meer op ook.
Kokcu is in mijn mening geen 30 miljoen waard. Kokcu moet in eigen belang van zijn carriere minimaal 1 jaar wachten. Anders gaat die de komende jaren op de bank zitten.
Dan is het verhaal van VI opmerkelijk dat hij dit jaar wil blijven. Mij lijkt dat je zoiets niet onomwonden zegt als er wat op de achtergrond speelt.