tb2023115tb2023115tb106913

VK Sportphoto

Nieuws

Slot blikt terug: "We hebben onszelf tekort gedaan"

Karst

Het trainingskamp van Feyenoord in Marbella is bijna ten einde. Vandaag speelt Feyenoord nog een oefenwedstrijd tegen FSV Mainz, waarna de Rotterdammers terug zullen vliegen naar Rotterdam om zich op te maken voor het duel met NEC op 14 januari. Arne Slot verscheen voor de camera van NOS om terug te blikken op het afgelopen half jaar.

Het afgelopen halfjaar beleefde Feyenoord een prima seizoenshelft. De Rotterdammers hebben een punt meer gescoord ten opzichte van het vorige seizoen waarin het kampioen werd. Ook is de ploeg van Slot voor het derde jaar op rij na de winterstop actief in Europa. Ondanks deze prestaties is de achterstand op koploper PSV tien punten. Slot blikt terug: "Het is een pittig halfjaar geweest voor ons, door de grote achterstand op PSV vanaf het begin van het seizoen, stonden we constant onder druk. Plus de nederlagen die we in de Champions League hebben geleden en die kritiek die daarbij kwam. Dan sta je iedere zondag, drie dagen na een Champions League duel onder grote negatieve druk, omdat je een achterstand van zeven of tien punten hebt op PSV, die vaak al gewonnen hadden voordat wij moesten spelen. Daarom vind ik ook dat het elftal zich mentaal bewezen heeft. Er zijn veel teams die na zo'n Champions League campagne door het ijs zakken in de eigen competitie. Dat is ons niet overkomen." 

Tekort gedaan
Slot ziet in dat de Eredivisie van minder hoog niveau is dan voorheen. "We hopen dat het weer een spannende competitie wordt en we zijn benieuwd hoe PSV met een nederlaag omgaat, maar die hebben zo tot nog toe niet geleden in de competitie. Manchester City en Arsenal spelen in een competitie met veel weerstand, waarbij iedere uitwedstrijd een kans is op puntverlies. Dat is in de huidige Eredivisie, zeker voor PSV, amper aan de orde. Dé wedstrijd waar PSV punten kon verspelen was tegen Feyenoord in De Kuip. Als je dan niet weet te winnen, terwijl PSV te maken heeft met een aantal blessuregevallen, dan heb je jezelf tekort gedaan en hun een flinke zet in de rug gegeven."

Slot blijft positief
Toch blijft Arne Slot overal het positieve van inzien. "Het is ook mooi wat PSV doet. Door hun prestaties dagen zij ons uit om nog beter te worden. We zijn al beter dan vorig seizoen, maar het is nog niet genoeg. We moeten meer, meer, meer. Ik had het liever anders gezien, maar we worden wel uitgedaagd."

Delen

Reacties

onnodig verlies tegen PSV. Geertruida M O E T gewoon de 1-0 maken