feyenoord-mainz-livestream

Nieuws

Livestream • Feyenoord - FSV Mainz [1-2]

Karst

Feyenoord trapt het nieuwe jaar af met een oefenwedstrijd tegen FSV Mainz op het Marbella Football Center. Het oefenduel tegen de Duitsers zal in vier delen van ieder een half uur gespeeld worden. Op deze manier zal een groot deel van de selectie speeltijd krijgen. Justin Bijlow is de grote afwezige in de basisopstelling van Feyenoord. Hij is niet fit en laat het duel aan zich voorbijgaan.

Na afloop van de wedstrijd zullen de Rotterdammers terugreizen naar Nederland en zich verder voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De aftrap van het duel tegen Mainz is om 12:30 uur en is live te volgen via het YouTube kanaal van Feyenoord of via onderstaand bericht.

FSV Mainz - Feyenoord 1-2 (2H)

Scoreverloop: 
0-1 • Burkardt '26
0-2 • Widmer '47
1-2 • Van den Belt '108

Opstelling Feyenoord (1H): Wellenreuther, Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman, Wieffer, Timber, Stengs, Dilrosun, Gimenez, Ivanusec.

Opstelling Feyenoord (2H): Lamprou (C), Nieuwkoop (Slory '105), Beelen, Lopez, Read, Zechiël, Van den Belt, Milambo, Paixao, Lingr, Sauer.

Opstelling FSV Mainz: Zentner, Mwene, Van den Berg, Onisiwo, Kraub, Caci, Papela, Burkardt, Widmer (C), Gruda, Wilhelm.

Bekijk het oefenduel tegen FSV Mainz hieronder.

Delen

Reacties

Zorgwekkend gezien het (zogenaamd?) hoge niveau tijdens het trainingskamp.
Mainz is één van de drie meest waarschijnlijke kandidaten om te degraderen uit de Bundesliga. Als landskampioen en huidige nummer 2 van de eredivisie verlies je daar niet van als Feyenoord zijnde. Oefenpot of niet, als je dit soort tegenstanders niet oprolt, dan gaan clubs als NEC denken: ”dat kunnen wij ook!” en dat kan punten gaan kosten.
Ik ga niet zeggen dat alles wat van de scouting komt goed is maar heeft vorig jaar toch bewezen dat ze goeie spelers halen. Jammer dat slot en te kloese alles zelf doen had nooit gemogen. Ik denk zelf dat te kloese bang was dat ze slot gingen kwijt raken maar zelfs dan geef je niet de sleutels van de club. en slot mocht lekker spelers halen heeft ons niks gebracht vindt ik. Zal best wel goeie spelers zijn maar het loopt gewoon niet en ik mag toch wel iets verwachten als we 30 miljoen uitgeven.
Probleem ligt nog steeds bij het stroperige spelsysteem en het gebrek aan kwaliteit voorin.

Maar positief is wel dat spelers als Read, Milambo, Zechiël zich (weer) laten zien. Die kan je moeiteloos laten meedraaien in de basis.
Ik begrijp de werkwijze niet zo goed bij deze oefenpot, de ene helft doe je je beoogde basiself de andere helft de complete bank.

Was het dan niet beter om beide delen te voorzien van een half basis/half reserve elftal bijvoorbeeld om beter te kunnen zien wat wellicht ook goed of zelfs beter kan samenspelen?

Ik heb het idee dat je nu ziet wat je eigenlijk al grotendeels weet bij eerste deel met normale basiselftal en 2e helft kun je denk ik niet op zijn best beoordelen wat goed zou passen bij beoogde basiselftal omdat er totaal geen mix word neergezet?

Dit is geen kritiek, gewoon open minded denken om visies te delen.
Denk dat je een punt hebt, zat aan hetzelfde te denken. Maar goed, Arne Slot zal er ongetwijfeld z’n reden voor hebben 😬
for many it's just a training match, but the same problems... I don't know, I can't find as many positives as some people. I just hope that Slot doesn't have such credit that you can't write a bad word about him or the team, because then you don't know anything about football.
I agree slot needs to change something because we still have the same problems in the system enough said.
Welke opstelling willen we 2e deel zien?

Ben benieuwd naar de alternatieven.
Zoveel alternatieven zijn er niet,1e helft ookal niet echt kanzen gehad,2e helft valt ook nog tegen...
Tja, best was het inderdaad niet. We gaan het wel zien
Met Gimenez geoefend op de aanlooplijnen .Als dat tot gevolg heeft dat hij bij altijd buitenspel loopt moet fat nog een keer.Hij deelt in de malaise .Tis helemaal niets .Gelukkig is het oefenen. Weet niet of deze wedstrijd eronder valt.
Waarom altijd gelijk weer die paniek? Kom op man t is een oefenwedstrijd
Ja zo zie ik het ook een beetje wacht eigenlijk op al die jonge gasten wil wel eens zien wat daar uit komt qua spel
stupidly conceded goals not only today.
I fully agree every mistake is a lesson i should say look at how they play right now
Inderdaad hoor. Kan me nog een potje tegen Kopenhagen herinneren van nog niet zo lang geleden, dat seizoen liep ook wel aardig af daarna…
Dat is niet te vergelijken doen was de selectie die eens rond en nu stond de meeste basis spelers die al een seizoen in er op hebben zitten onder slot. we zitten in de wintertransferwindow ik mag hopen dat we echt aanwinsten halen met ervaring. Want de tweede plek wordt straks ook een moeilijk verhaal.
Oke niveau ontbreekt maar onthoud ook mainz gaan zo wisselen je weet nooit wat mannetjes als kraaijenveld en read gaan brengen en wie weet komen we nog terug zou wel zeggen beetje scherper mag ze spelen erg moeilijk
Het wegdraaien bij een tegenstander die druk op je zet zoals Sinisterra, Elia en zelfs bij vlagen Larsson kon dat mis je totaal bij onze huidige, moderne, naar binnenkomende buitenspelers. De ruimtes die dan ontstaan heb je nu niet.
Dramatische wedstrijd. De spelers moeten zich kapot schamen
Het is toch wel erg matig, zeg. Vleugellam en nu rammelt het zelfs achterin...
Ziet er niet best uit vandaag, ga wel wat anders doen
Oef schrik wel een beetje van de bank.
Nu zie je wat zo'n interlandperiode teweeg brengt
We moeten echt een RA halen. Geertruida zijn ontwikkeling wordt belemmert doordat ie niet op zijn echte positie kan staan (CV). Trauner voor de kleine wedstrijden prima.
Nja. Nieuwkoop heeft het helaas nog niet laten zien nee. Denk ook niet dat dat met regelmaat gaat gebeuren.
Van de andere kant biedt het kansen voor de jeugd
Tsja en dan ook nog roepen dat er waarschijnlijk niks bij gaat komen....
de vleugels zijn nog steeds kut. Ook Geertruida gaat door op de slechte weg van voor de winterstop. En Trauner is op weg naar de uitgang
Gelukkig hoef je als rechtsbuiten niet te verdedigen.
Iemand anders ook zo'n slecht haperend beeld??
Een van de minst scorende ploegen in de Bundesliga, maar tegen ons is dat geen probleem
Geruchten zijn er dat hij op de tocht heeft gestaan bij een lift.