feyenoord-mainz

Feyenoord sluit trainingskamp af met nederlaag op FSV Mainz

Karst

Feyenoord heeft vanmiddag het oefenduel tegen FSV Mainz met 1-2 verloren. De ploeg van Arne Slot kreeg geen grip op de huidige nummer zestien van de Bundesliga. De Rotterdammers hebben met deze verloren oefenwedstrijd het trainingskamp in Marbella afgesloten en zullen later vanmiddag terugvliegen naar Rotterdam.

Op het Marbella Football Center stelde Arne Slot de volgende elf spelers op: Wellenreuther, Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman, Wieffer, Timber, Stengs, Dilrosun, Gimenez, Ivanusec. Een opvallende afwezige in de basisopstelling van Feyenoord was Justin Bijlow. Hij kampte de afgelopen dagen met griep en was daarom niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Feyenoord kende een moeizame start van het duel. In het eerste kwart van de wedstrijd leek het alsof de ploeg van Arne Slot voor het eerst samen speelde. Gedurende het eerste half uur werd het team van Slot dan ook regelmatig overklast door het als zestiende geklasseerde team uit de Bundesliga. Na 26 minuten spelen kwamen de Duitsers, via Jonathan Burkardt, op voorsprong na geklungel in de Feyenoord-verdediging. Ook na de winterstop trekt Feyenoord het probleem van tegengoals uit minimale kansen door. Een valse start voor Feyenoord in het nieuwe jaar.

Het tweede kwart van de wedstrijd verliep nog steeds stroef voor Feyenoord. De Rotterdammers slaagden er vaak niet in om onder de druk van FSV Mainz uit te voetballen en creëerden nauwelijks grote kansen. Na 47 minuten kwam Mainz dan ook op een 0-2 voorsprong dankzij aanvoerder Silvan Widmer. Gimenez leek vlak hierna de aansluitingstreffer te scoren, maar de Mexicaanse spits stond net buitenspel. Zowel op het veld als langs de zijlijn was de frustratie bij de Rotterdammers duidelijk zichtbaar. In de 58e minuut kregen Stengs en Geertruida beiden een gele kaart na een opstootje, waarbij ook Gruda van Mainz bestraft werd. Opmerkelijk genoeg werd oud PSV-er Mwene niet op de bon geslingerd, nadat hij Geertruida in de nek greep.

Tweede helft
Halverwege de wedstrijd werd, zoals wel vaker bij oefenwedstrijden, de gehele basisopstelling vervangen. De opstelling van Feyenoord in de tweede helft was als volgt: Lamprou (C), Nieuwkoop, Beelen, Lopez, Read, Zechiël, Van den Belt, Milambo, Paixao, Lingr, Sauer.

In het derde kwart van de wedstrijd zagen we flarden van het Feyenoord dat we voor de winterstop hebben gezien. Feyenoord domineerde in balbezit, waarbij het overgrote deel zich afspeelde op de helft van Mainz. In de 69e minuut ontstaat de grootste kans van de wedstrijd voor de Rotterdammers. Nieuwkoop speelt de bal terug, en Milambo krijgt de bal voor zijn voeten om deze binnen te schuiven. De pas 18-jarige middenvelder raakt de bal echter verkeerd, waardoor de doelpoging ruim naast het doel beland. De volgende grote kans voor Feyenoord is in de 80e minuut. De doelman van Mainz weet zijn doel schoon te houden na een knappe redding op het schot van Gjivai Zechiël. Feyenoord krijgt meer grip op de wedstrijd, maar slaagt er vooralsnog niet in om te scoren.

Aan het begin van het laatste kwart krijgt Mainz meteen een grote kans. In de 93e minuut schiet Muller de bal voorlangs het doel van keeper Kostas Lamprou. Het scheelt niet veel of de Duitsers hebben een 0-3 voorsprong tegen Feyenoord te pakken. Desondanks begint Feyenoord sterk aan het vierde en laatste kwart van de wedstrijd. In de 105e minuut haalt Slot rechtsback Bart Nieuwkoop naar de kant. Hij wordt vervangen door Jayden Slory. De Rotterdammers zetten druk voor de aansluitingstreffer, en die komt er. In de 108e minuut is het Thomas van den Belt die verwoestend uithaalt van afstand en de 1-2 op het scorebord zet. Feyenoord speelt een goed laatste half uur van de wedstrijd. Met name Leo Sauer, die in het laatste kwart vanaf de rechterflank speelt, zorgt voor veel dreiging. Ondanks de prachtige goal van Van den Belt verliezen de Rotterdammers met 1-2 van FSV Mainz.