Ayase Ueda | Soccrates Images

@cercleofficial

Nieuws

Speelschema Afrika- en Azië Cup; Japan grote favoriet

Karst

Over iets minder dan een week beginnen de Afrika- en Azië Cup. Feyenoord staat maar liefst vier selectiespelers af aan deze twee toernooien. Ayase Ueda (Japan), Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ramiz Zerrouki (Algerije) en Yankubah Minteh (Gambia) zijn de komende weken niet inzetbaar voor Feyenoord.

De Azië Cup 2023 stond eigenlijk gepland voor afgelopen zomer, maar door deelname van gastland Qatar aan de Gold Cup werd het verplaatst naar de eerste maand van 2024. Het Aziatisch kampioenschap vindt plaats van 12 januari tot en met 10 februari. De nummers een en twee van iedere poule kwalificeren zich automatisch voor de knock-outfase. Datzelfde geldt voor de vier beste nummers drie. Feyenoord staat twee spelers af aan de Azië Cup: Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Ayase Ueda (Japan). 

Alireza Jahanbakhsh (Iran):
Zondag 14 januari (18:30) • Iran - Palestina
Vrijdag 19 januari (18:30) • Hongkong - Iran
Dinsdag 23 januari (16:00) • Iran - Verenigde Arabische Emiraten

Ayase Ueda (Japan):
Zondag 14 januari (12:30) • Japan - Vietnam
Vrijdag 19 januari (12:30) • Irak - Japan
Woensdag 24 januari (12:30) • Japan - Indonesië

Beide nationale elftallen zijn de grote favoriet om als eerste te eindigen in de poule. Mocht dit gebeuren kunnen Japan en Iran elkaar pas treffen in de finale op zaterdag 10 februari, vijf dagen voor de eerste Europese ontmoeting met AS Roma. Ayase Ueda is met Japan zelfs de grote favoriet voor de eindzege. De kans is dus groot dat Feyenoord het lang zonder de Japanse spits moet doen. Mocht Ueda de finale halen is hij er niet bij tegen NEC, Vitesse, FC Twente, AZ en Sparta. Dit geldt uiteraard ook voor Jahanbakhsh.

Ook de Afrika Cup gaat bijna beginnen. Van 13 januari tot en met 11 februari staat de strijd om de Africa Cup of Nations weer op het programma. Deze keer is Ivoorkust verantwoordelijk voor de organisatie van het toernooi. Er doen in totaal 24 landen mee aan het toernooi. De nummers één en twee van iedere poule plaatsen zich automatisch voor de knock-outfase, net als de vier beste nummers drie. Weet Ramiz Zerrouki (Algerije) of Yankuba Minteh (Gambia) de regerend kampioen Senegal van de troon te stoten? 

Ramiz Zerrouki (Algerije):
Maandag 15 januari (21:00) • Algerije - Angola
Zaterdag 20 januari (15:00) • Algerije - Burkina Faso
Dinsdag 23 januari (21:00) • Mauritanië - Algerije

Yankuba Minteh (Gambia):
Maandag 15 januari (15:00) • Senegal - Gambia
Donderdag 18 januari (21:00) • Guinee - Gambia
Dinsdag 23 januari (18:00) • Gambia - Kameroen

Zerrouki is met Algerije de grote favoriet voor de groepswinst. In de poule met Angola, Burkina Faso en Mauritanië zou dit geen probleem moeten zijn. Algerije zou dit toernooi wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Na Marokko en Senegal zijn zij de favoriet voor de eindzege. Minteh met Gambia is allesbehalve de favoriet voor de groepswinst. Met regerend kampioen Senegal en grootmacht Kameroen in de poule, lijkt de derde plek het hoogst haalbare. De wedstrijd tegen Guinee is daarvoor van cruciaal belang. De finale van de Afrika Cup wordt op zondagavond 11 februari gespeeld, gelijktijdig met Feyenoord dat het dan opneemt tegen Sparta. 

Delen

Reacties

@FeyenoordTM wat kunnen we financieel eigenlijk tegemoet zien bij het afstaan van onze spelers?
Ueda tot nog toe niet overtuigend dus geen man overboord. Zerrouki missen is vervelender.