hartman-1

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman dankt Malacia: "Daardoor sta ik nu hier"

Karst

Vorig seizoen ging Feyenoord ook op trainingskamp in de winter. Het verschil met nu is dat Feyenoord toen koploper was, en nu de achtervolger. Volgens Quilindschy Hartman maakt dat niet zoveel uit. "We zijn goed bezig en hebben alsnog een goede eerste seizoenshelft gedraaid. We hebben meer punten gehaald ten opzichte van vorig seizoen, maar we hebben nu te maken met een team dat alles wint. Het is nu aan ons om erachter te gaan."

Het zesdaagse trainingskamp in Marbella is ten einde. Naast een potje voetvolley en een quiz is er ook serieus getraind. "We zijn tien dagen vrij geweest, dus we begonnen met het terugkrijgen van automatismen. Daarna ga je kijken waar je je kan verbeteren, bijvoorbeeld standaardsituaties. In de eredivisie hebben we een goede balans wat betreft standaardsituaties, maar in de Champions League heeft dat ons de kop gekost", aldus Hartman in gesprek met Joep Schreuder (NOS).

Transferplannen Hartman
Hartman ziet zelf ook in dat zijn pijlsnelle ontwikkeling ooit beloond zal worden met een transfer. "Ik hoop zeker ooit een grote stap te maken, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Die dingen beginnen wel te spelen als je het Nederlands elftal haalt en op Champions League niveau jezelf bewijst, daar kom je niet onderuit." Malacia is voor Hartman op het goede moment naar Manchester vertrokken. "Daardoor kon ik bij Feyenoord 1 komen." Maar voor Malacia zelf is de overstap naar Manchester United misschien niet het goede moment geweest. "Die stap maak je als je het gevoel hebt dat je bij je club niet meer wordt uitgedaagd, maar dat gevoel heb ik nu nog niet. Ik ontwikkel mijzelf elke dag en heb het enorm naar mijn zin, dat is veel waard. Ik zit hier prima."

Realistisch
Feyenoord lijkt zich in de competitie te moeten focussen op de tweede plek, maar de titelrace is nog niet beslist. "We zijn niet kansloos voor de titel, maar ik ben wel realistisch. De kans is klein dat we de achterstand van tien punten op PSV nog gaan goedmaken. Zij gaan niet veel punten meer verspelen. We geven niet op, maar de focus ligt nu vooral op de tweede plek."

In vorm
Hartman is al weken in goede vorm en hoopt die door te kunnen trekken, maar weet ook dat het niet altijd goed kan gaan. "Elke speler heeft fases in zijn carrière dat het wat minder loopt. Dat gaat mij ongetwijfeld ook nog gebeuren, maar ik probeer die periode zo lang mogelijk uit te stellen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties