trauner-almere-city

Nieuws

Trauner: "Fysiek kwamen we tekort"

Karst

Feyenoord verloor vanmiddag het oefenduel tegen het Duitse FSV Mainz met 1-2. Na afloop van de wedstrijd blikt aanvoerder Gernot Trauner, tegenover de camera van RTV Rijnmond, terug op de verloren wedstrijd en op de rest van het trainingskamp in Marbella.

Feyenoord kwam er vandaag niet aan te pas in het zonnige Marbella, zo zag ook aanvoerder Trauner. "We weten van Duitste teams dat ze altijd fysiek zijn. We hebben ons goed staande gehouden. We creëerden weinig kansen, maar het was een goede test. Zeker als je naar het programma van de aankomende weken kijkt kunnen we veel leren van deze wedstrijd." 

Trauner weet dat het niveau van vanmiddag omhoog moet om kans te maken op prijzen dit seizoen. "We moeten stappen zetten om zowel in de Eredivisie als Europees mee te doen om de prijzen. Het resultaat vandaag is niet belangrijk. Wat belangrijk is, is welke lessen we eruit halen. Het is soms goed als niet alles perfect gaat, daar leren we alleen maar van. Een week voor de hervatting van de competitie weten we wat nog nodig is. Deze wedstrijd was een eye-opener voor ons. Het team had dit nodig om op deze hoge intensiteit te spelen tegen een Duits team. Voetballend gezien hebben we al veel teams weggespeeld, maar op fysiek vlak kwamen we soms te kort. Zo zagen we vandaag ook. Daar leren we van."

Na zes dagen trainen in Marbella keert de selectie van Slot weer terug naar Rotterdam. "Het was een goede week. We hebben veel goede, intensieve trainingssessies gehad en hebben veel kunnen werken aan verschillende dingen. Het resultaat is niet goed, maar we zijn tevreden met de afgelopen week", aldus aanvoerder Gernot Trauner.

De komende maand is meteen een belangrijke maand voor Feyenoord. Met wedstrijden tegen FC Twente en AZ kunnen de Rotterdammers zaken doen wat betreft plek twee. "Het wordt een belangrijke fase van het seizoen. We staan tien punten achter, maar we focussen nu op ons zelf en de tweede plek. Natuurlijk als er kans is dan pakken we die, maar het is nu niet in onze handen. We focussen nu op de tweede plek en willen klaar zijn voor het gevecht met FC Twente en AZ."

Delen

Reacties

Sorry, maar Trauner gat dus echt de sleet op zitten. In topwedstrijden niet meer opstellen. Tegen roma tweemaal de fout in ( in de finale en ook vorig jaar). Ook Geertruida is zijn inzinking nog steeds niet te boven. Bij het eerste doelpunt moet hij altijd die voorzet eruit halen
Dan zetten we daar Geert neer en op Geerts plek Nieuwkoop. Zijn we dan beter? En please niet aankomen met dat we dan een betere rb moeten halen, want gezien onze budgetten en veldbezetting hebben we echt andere prioriteiten.
We kwamen fysiek tekort tegen de Duitse nr. 16.
Juist de intensiteit en fysiek waren in de voorgaande 2 jaren het handelsmerk van Feyenoord onder Slot.
Juist door dit aspect werden wedstrijden soms in de slotminuten winnend afgesloten.
Vreemd dat we nu de hoge intensiteit/fysiek niet meer kunnen opbrengen.
Inderdaad, hoor ook steeds vaker het liedje we doen onszelf tekort, ben bang dat het een niet niet seizoen word, hoop dat ik het mis heb.