arne-slot-training

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Stukje scherpte moet er nog bij voor de start van de tweede seizoenshelft"

Van de redactie

Feyenoord heeft vanmiddag het oefenduel tegen FSV Mainz met 1-2 verloren. De ploeg van Arne Slot kreeg geen grip op de huidige nummer zestien van de Bundesliga. De Rotterdammers hebben met deze verloren oefenwedstrijd het trainingskamp in Marbella afgesloten en zullen later vanmiddag terugvliegen naar Rotterdam. Arne Slot sprak na afloop van het duel met RTV Rijnmond.

"Ik vond het allereerst een heel waardevol oefenduel, omdat zij zeer goed en agressief waren", begint Slot over de Duitse tegenstander van vandaag. "Wij hebben daarentegen aan de bal ook wel prima gespeeld, maar die laatste paar procent die zij in de duels wel voor de dag legde, vond ik dat dat bij ons ontbrak. Dat is na een week trainen geen ramp. Het is misschien ook wel even lekker om te zien dat een tegenstander dat naar de wedstrijd toe brengt. Dan weten wij waar we nog een week aan moeten werken en dat volgende week nog beter moet zijn. Het grote verschil was de intensiteit waar zij mee speelde. Wij zijn soms een beetje te netjes." Komende week start voor Feyenoord de competitie weer met een thuisduel op zondagmiddag tegen N.E.C. 

Ook waren er een aantal opstootjes tussen speler van Feyenoord en Mainz. "Ja, ik denk dat er wat frustratie was van de tussenstand", lacht Slot. "Gecombineerd met het feit, wat ik al eerder zei, dat er eigenlijk geen moment is geweest dat wij niet geraakt werden. Met raken heb ik het niet over een harde tackle, maar dat zij hun armen gebruiken, duwen en in de duels komen. Als je dan 2-0 achter staat en je krijgt weer een tikkie dan kan die frustratie wel eens opkomen. Idealiter had je dat gif niet alleen in zo'n opstootje willen zien, maar in alle duels die je daarvoor had moeten spelen."

Het oefenduel werd afgewerkt met vier maal 30 minuten spelen, waarin vele spelers een kans kregen om minuten te maken. "Het is fijn om ze te zien en dat zij hun minuten kunnen maken. Je hebt altijd wel een groep spelers in je hoofd die kunnen starten, maar je weet nooit wat er in een week kan gebeuren. We gaan weer terug naar Nederland en ik hoor dat er veel mensen ziek zijn, dus spelers kunnen nog wel eens geblesseerd raken. Het is goed om ze te zien in de weerstand als deze."

Ondanks de verloren oefenpot tegen Mainz houdt Slot een tevreden gevoel over aan het trainingskamp van zijn selectie in Marbella. "Goed gevoel, omdat we goed hebben kunnen werken en iedereen fit is gebleven. Ik heb vandaag ook goede dingen gezien, met name het spel aan de bal, maar dat we ook vandaag weer te weinig kansen hebben gecreëerd met de hoeveelheid balbezit die we hadden en een stukje scherpte die er echt nog wel bij kan en moet om de tweede seizoenshelft in te gaan."

Delen

Reacties

Rutger,Verwacht jij nog versterkingen voor Feyenoord of verwacht je dat er eerder iemand weggaat
Dilrosun mag van mij alsnog weg....
Hoe kan Rutger dat nou weten? Arne weet het niet eens. Gewoon afwachten….
Tegenstander heeft de bal of maakt een overtreding.

Was een goede les voor Roma dus. 🤷🏽‍♂️🙈
En een paar nieuwe buitenspelers,die wie we nu hebben trekken alleen maar naar binnen...
daardoor krijgt Giminez nooit echte voorzetten
Dom gelul...is maar een oefenwedstrijd!